Printr-o mobilizare exemplară și o organizare de excepție, în 48 de ore de la primirea ordinului Ministrul de Interne, Marcel Vela, cadrele medicale din echipa de management a unității sanitare cu paturi (dr Minescu Irina – manager, dr. Mihai Irinel – director medical si asistent principal, director de ingrijiri Felea Emil), sefii de secții (printre care exemplificam si nu nominalizam limitativ), medicii primari Jianu, Moluzi si Dinca, medicii, asistenții medicali, infirmierele și personalul auxiliar (TESA, inclusiv blocul alimentar) au pregătit pana la ultimul detaliu activitatea în noile condiții ale pandemiei cu noul coronavirus și conform celor 3 ordonanțe militare.


Aici vor fi aduși bolnavii cu patologie psihiatrică suspecți de infectarea cu COVID – 19 sau asimptomatici, cu un flux de preluare, triere, internare pus la punct ad-hoc prin munca intregului personal și după toate standardele organizatorice ale fluxului pacienților.
Rămâne ca DSP sa detaseze/angajeze și personal calificat în medicina de urgenta, ATI și pneumo-ftiziologie.


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat un ordin cu valoare de lege prin care a dispus externarea în termen de două zile a tuturor pacienților din spitale ce nu reprezintă cazuri de urgență și suspendarea, pentru 14 zile, a tuturor operațiilor chirurgicale ce pot fi reprogramate.


Măsurile implementate de ministrul de Interne se aplică și pentru spitalele de stat și pentru cele private.
Astfel, in data de 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.
In fapt, începând din 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.
De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.
În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here