(Preluare National – Nicholas Cezar)

Ce așteptări mai poți avea de la o țară în care pedofilii sunt scoși din pușcării de judecători care consideră că dezaxatul sexual merită să stea în libertate fiindcă „a avut o conduită sinceră în timpul anchetei”? În ce stat de drept agresorul este trimis înapoi în același sat cu ființa pe care a nenorocit-o pe veci, să meargă pe aceeași uliță, spre același magazin, să locuiască gard lângă gard, „șuldăr bai șuldăr”? Când l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru lucrurile minunate pe care le face în România, oare Donald Trump știa că, la noi, violatorii și pedofilii sunt tratați cu blândețe, de parcă ei ar fi suferinzii?! Și-n America e la fel, molestarea copiilor se pedepsește tot cu arest la domiciliul victimei? Dacă-i așa, să-și bage undeva vizele Waiver, că are și aici cine să ne-o tragă, nu-i nevoie să traversăm Oceanul pentru asta!

Toţi pentru Justiţie… dar Justiţia nu e pentru toţi

În timp ce Iohannis lua notițe de la stăpânire, mascând jenantul moment sub un rânjet diplomatic, în țară magistrații continuau să își facă de cap. O nouă zi, o altă flegmă pe obrazul societății. Un pedofil din județul Brăila, reținut pentru agresiune sexuală asupra unui minor, a fost eliberat din închisoare deoarece judecătorul s-a arătat profund impresionat de conduita sinceră afișată în timpul anchetei! Firul logic îmi spune că, neavând de unde cunoaște ce atitudine a avut pedofilul, detestabi..,, pardon, onorabilul judecător a aplecat urechea la vorbele anchetatorilor. Pesemne că procurorul de caz a lăcrimat și el la introspecția agresorului, că ce altceva putea să-l înduplece când a scris un raport atât de frumos?!

Iată cum își dovedesc utilitatea, încă o dată, Protocoalele secrete din justiție. Pe axa procuror-judecător, s-a făcut dreptate: un pedofil este liber să se întoarcă în satul în care locuiește și victima sa, un băiețel de numai 10 ani, pe care l-a ademenit în casă cu un telefon mobil și câțiva bani! În motivarea sentinței, judecătorul de la Tribunalul Brăila aduce drept argumente pentru decizia dată „lipsa oricărui element de violență fizică”, drept pentru care „măsura arestării preventive este excesivă”, și „conduita sinceră a inculpatului încă de la debutul anchetei judiciare”. Cu alte cuvinte, dacă băiețelul nu a fost lovit, strâns de gât sau bătut, dacă nu avem un deces, atunci nu-i caz de închisoare. O mustrare e suficientă, mai ales că pedofilul a fost sincer pe durata anchetei.

Pe aceeași linie de judecată (strâmbă, după cum văd), și Gheorghe Dincă ar trebui eliberat. A fost sincer la anchetă, recunoscând că a răpit, ucis și tranșat două fete. Propun ca, pe viitor, magistrații să devină preoți, iar ancheta polițienească să fie înlocuită cu spovedania. Dacă își păstrează pensiile speciale și toate celelalte avantaje, cred că și judecătorilor le-ar conveni să fie confesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here