(Preluare National – Catalin Tache):

Un raport contrainformativ de ultimă oră intrat în posesia noastră arată că Gabriel Bădălău, fiul actualului ministru al Economiei ar fi fost ”agățat” în nu mai puțin de trei dosare în care sunt vizați membri a două temute clanuri interlope bucureștene! Și în care  lideri ai acestora sunt atent monitorizați inclusiv de structurile specializate în destructurarea grupărilor cu grad de pericol ridicat și care comit infracțiuni de mare violență. Desigur, inițiații sistemului știu foarte bine de vechile legături dintre Bădălău junior și membri ai unui clan  specializat în comercializarea limuzinelor ”pe nașpa”. Și când, așa după cum acuzau procurorii,  fiul liderului pesedist a fost cercetat pentru înșelăciune, după cum reiese din  stenogramele incendiare ale interceptărilor de la rechizitoriu, intrate în posesia noastră.

Fiul ministrului Economiei a căzut pe tehnică când ”dădea” un Mercedes ML cu acte false

Numai că, după această anchetă care în cele din urmă pare să fi fost stopată prin tradiționala ”înțelegere a părților” se părea că lucrurile s-au mai liniștit în familia politcianului giurgiuvean. Însă după cum reiese din raportul contrainformativ care poduce deja frisoane la vârful sistemului, numele lui Bădălău ar mai apare în alte două dosare, dintre care unul a explodat în luna aprilie a anului 2017, atunci când s-ar fi trecut la reținerea cu ”mascații” a celor implicați, printre care și membri ai unuia dintre cele mai temute clanuri din România. Iar chiar în instanța de judecată  procurorul de ședință s-ar fi sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, după ce fiul lui Niculae Bădălău și-ar fi schimbat declarațiile. Iar cum în acest dosar principalele acuze erau inclusiv unele extrem de grave, cum ar fi cele de cămătărie, proxenetism, practicarea ilegală a jocurilor de noroc și chiar trafic de droguri gruparea a rămas sub strict monitorizare a structurilor abilitate în astfel de anchete sub acoperire. Culmea este însă  că în timpul mandatului lui Carmen Dan în fruntea Ministerului Afacerilor  Interne se tot șușotea prin partid și sistem deopotrivă despre o adevărată luptă pe viață și pe moarte purtată între aceasta și Niculae Bădălău.  ”Blonda” văitându-se că acesta din urmă ar fi încercat să impună, ca tot politicianul aflat la Putere de altfel, diverși ofițeri apropiați în posturi cheie. Numai că după cum reiese din ultimul raport, unul ”provocat” de crearea unei adevărate celule de criză interinstituțională menită să combată clanurile interlope după tragedia de la Caracal, eforturile lui Bădălău par să nu fi încetat.  Mai mult chiar,  în unele cazuri acestea ar fi fost chiar încununate cu succes! Și, culmea, tocmai la structuri care au în fișa postului tocmai combaterea unor clanuri prezente în dosare în care sub diverse încadrări juridice ar figura și Gabriel Bădălău…

Gabriel Radu Bădălău, implicat în mai multe dosare alături de membri a diverse clanuri.

Inculpat pentru înșelăciune cu ”Merțane” false…

După cum reiese din rechizitoriul procuroilor dintr-un dosar care a vizat o grupare infracțională specializată în comercializarea cu acte false a unor limuzine sau lăsarea acestora gaj în cazul luării de bani cu camătă, ”pe parcursul primirii documentelor false, partea vătămată a fost de acord cu încheierea contractului de împrumut și a remis inculpatului Bădălău Radu Gabriel suma de 22.000 de euro, acesta oprindu-și drept comision 2.000 de euro, iar restul dându-l inculpatului(…).  În continuare, partea vătămată a insistat să intre în posesia tuturor documentelor ce priveau autoturismul Mercedes ML, astfel încât să poată înmatricula autoturismul,pe numele unui membru al familiei, în ipoteza nerestituirii împrumutului”. Drept urmare, procurorii au decis că ”fapta inculpatului Bădălău Radu Gabriel, care, în perioada (…), împreună cu inculpatul (…) a indus-o în eroare pe partea civilă (…), cu prilejul încheierii unui contract de împrumut cu garanție mobiliară, , prezentându-i acesteia fapte nereale, care au determinat-o să încheie respectivul contract (garanția mobiliară fiind un element hotărâtor pentru încheierea contractului) respectiv că autoturismul marca Mercedes ML cu seria de șasiu (…) este legal înmatriculat pe numele SC(…), toate documentele referitoare la acesta fiind, de asemenea, legale, întrunește elementele constitutive  ale infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și ped. de art. 215, alin 1,2 și 3 C.p.

În acest sens, inculpatul Bădălău Radu Gabriel a găsit persoana interesată de încheierea unui asemenea contract, a purtat cu aceasta discuții referitoare la garanția contractuală, a prezentat părții vătămate autoturismul în litigiu, totodată predându-i acesteia autoturismul, actele false și o cheie a autoturismului”.

Stenogramele interceptărilor : ”da, cumetre…”

Tot la rechzitoriu sunt atașate și stenogramele mai multor interceptări, procurorii susținând că ”relevant în acest sens este convorbirea telefonică din data de (…), orele (…), purtată de inculpatul (…) zis ”A”  de la postul telefonic (…) cu inculpatul Bădălău Radu Gabriel, zis ”GABI”, aflat la postul telefonic (…)

A: Ce faci, cumetre?

Gabi: Acasă, tu?

A: Tot acasă.

Gabi : Nu am ieșit din casă toată ziua. Acum m-am trezit.

A: Avem de unde să luăm niște bani? Să lăsăm un Mercedes ML 500, înmatriculat?

Gabi : Pe firmă sau pe persoană fizică?

A : Nici nu știu. Stai să mă uit pe talon. (…) SRL, pe firmă.

Gabi : Firma aia de pază?

A : Da. Cred că aia e.

Gabi : Câți bani?

A : Omul are nevoie de niște bani și am zis să luăm și noi. Omul vrea 20.000 și dacă poți să o dai cu 25.000 ca să ne luăm și noi câte 2.000.

Gabi : Să-i ținem sau șpagă?

A : Îi ținem amândoi. Îți dai seama că nu este șpagă. Luăm câte 2.000 că nu îi zicem și mai dă și el 1.000 de acolo.

Gabi : 1.000 șpagă?

A : Este ML , 500, extrafull, plafon de sticlă, negru, roți mari.

Gabi : Îi face acte? Vine omul? Se întâlnește?

A : Da, nu-i problemă. Dar este frumoasă foc mașina (…)

Gabi : Neagră?

A: Da. Și este 500, motor de 500, cumetre!

Gabi : Îl sun pe ăsta acum să văd dacă are bani și te sun înapoi”

A negociat direct!

Mai mult, procurorii susțin în rechizitoru că ”anterior primirii autoturismului, la solicitarea inculpatului (…) , inculpatul Bădălău Radu Gabriel o identificase pe partea vătămată (…), care era de acord să împrumute bani cu împrumut, acceptând ca și garanție a restituirii acestora un autoturism. În aceste împrejurări, inculpații (…) și Bădălău Radu Gabriel s-au deplasat cu autoturismul marca Mercedes ML  cu nr. (…) la locuința părții vătămate, iar în apropierea acesteia, inculpatul (…) a decis să nu apară personal, lăsându-i inculpatului Bădălău Radu Gabriel  rolul de a prezenta autoturismul și de a negocia condițiile contractului de împrumut. Activitatea de inducere în eroare a părții vătămate s-a realizat de către ambii participanți – inculpații (…) și Bădălău Radu Gabriel – atât prin prezența la locuința părții vătămate cu autoturismul în cauză, cât și la telefon, ocazie cu care acestuia i se întărea convingerea că discută cu proprietarul autoturismului. Întrucât partea vătămată solicita și documentele de proveniență ale autoturismului, între cei doi inculpați menționați anterior a intervenit, în data de (…), la ora (…), următoare discuție :

Bădălău Radu Gabriel : Se duce cu ea la RAR să o identifice.

A: Că vrea să se ducă sau cum?

Bădălău Radu Gabriel : Da.

A: Să se ducă, dar ce oameni sunt ăștia, frate? Eu nu știu ce oameni. Le cumpără de bune?

Bădălău Radu Gabriel : Ăla cu mașina este prost și pe motor scrie 4.500 și pe talon scrie 4.800. ”

”Să-mi moară ce am mai drag”

De asemnea, procurorii au stabilit că ”inculpatul (…) l-a sunat pe inculpatul(…), cerându-i să întocmească documentele false pentru autoturism și să îl trimită cu aceste documente la partea vătămată, administratorul (…) SRL. Toată această situație era determinată de încercarea inculpatului (…) de a nu fi văzut de partea vătămată și, eventual, recunoscut ulterior. În acest sens se vor observa convorbirile telefonice din ziua de (…) la ora (…), dintre inculpații (…) și Bădălău Radu Gabriel zis ”GABI”.

A: Până la urmă, pe câți bani ai stabilit?

Gabi : Pe 20.000.

A: Să mori în pușcărie?

Gabi :Să-mi moară ce am mai drag. Eu i-am zis că mașina este din 2008, dar este din 2007. Adu pe altul serios să zică că este firma lui, fă puțină regie cu el.

A: Să văd pe cine dracu găsesc.

Gabi: Dar serios. Vreun băiat, vreun prieten de-al tău dintre ăia de la (…)

A : Nu prea am.

Gabi : Trebuie neapărat să aduci și omul ne dă banii dacă îi dau CUI-ul ăla și chitanța aia.

A : Dacă vii tu și iei CUI-ul și ștampila?

Gabi : Și chitanța aia?

A : Ce chitanță, bă? Nici nu știu despre ce chitanță vorbești, ești nebun?

Gabi : Chitanța că ți-a dat banii. Poți să o faci și pe aia pe calculator. Și așa și-a dat seama că aia este  făcută pe calculator, făcătura aia.

A: Păi nu-ți dă nimeni factura în original, frate. Este copie conform cu originalul, ștampilată în orgnal.

Gabi : Deci adu pe cineva serios, te rog eu, ca să ne dea banii. Din 20.000  ne dă și nouă ăla o mie jumătate?

A : Crede-mă că nu știu pe cine. Să mă gândesc.

Gabi : Așa, CUI-ul, ștampila și chitanța aia. Poți să o faci repede și pe aia. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here