(Preluare National – Catalin Tache):

Gata, avem programul oficial al vizitei premierului român în Statele Unite ale Americii. Acolo unde Viorica Dăncilă, alături de delegația guvernamentală care o însoțește va pleca pe 22 septembrie și va reveni pe 28 septembrie, ambele deplasări efectuându-se cu un avion de linie! Iar de departe cel mai însemnat moment al vizitei și totodată o resetare din temelii a relațiilor și economice, nu doar geo-politice cu principalul partener strategic al României îl va reprezentarea semnarea Memorandumului pentru cooperarea nucleară între SUA și România, document care va fi parafat chiar în timpul vizitei Vioricăi Dăncilă la Washington!

Viorica Dăncilă va sta la aceeași masă cu George Bush Jr., John Negroponte și Henry Kissinger

Aceeași Dăncilă care, pe lângă semnarea acestui document esențial și care deschide porțile marilor investiții americane în construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă ”îi va stinge lumina” lui Klaus Iohannis prin participarea la Gala anuală organizată de Marele Rabin al Statelor Unite ale Americii. Și unde, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, va sta la aceeași masă chiar cu fostul președinte american George Bush Jr., cu fostul director al tuturor serviciilor secrete americane, John Negroponte și cu ”legendarul” conducător al diplomației americane, fostul secretar de stat Henry Kissinger!

George Bush Jr.

John Negroponte

Henry Kissinger

Mai mult decât atât, nu se mai așteaptă decât confirmarea orei la care premierul Dăncilă va avea o întrevedere oficială cu vicepreședintele american în funcție, Mike Pence! De asemenea, tot Dăncilă își va continua turul de forță diplomatic, unul fără precedent în ultimele decenii pentru un politician român cu o altă discuție aplicată cu secretarul american al Apărării, Mark Esper. Și parcă pentru a crăpa consilierii lui Iohannis de ciudă, mai ales că în aceeași perioadă și șeful statului se va afla la New York, la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Dăncilă îi va lua și de această dată fața, prin întâlnirea deja programată cu secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here