(Preluare National –  Catalin Tache):

Continuă planul ”nebun” de destructurare a principalei structuri militarizate din România, de parcă zici că un ordin ”hibrid” venit din exterior și bazat pe slugărnicia unor comandanți vremelnici trebuie pus în practică ”de îndată”! Și asta înainte ca serviciile contrainformative românești să se trezească la realitate și să încerce să împiedice, fie și în ultima clipă, această operațiune deja clasificată în raportul contrainformativ dezvăluit în ”lovitura” de ieri deja ca un potențial atac la siguranța națională! Asta cu toate că, așa după cum anticipam, mai-marii MAI implicați conștient sau nu în această acțiune pur și simplu ”sinucigașă” pentru ordinea de drept în statul român și chiar securitatea națională a României deja ridică fariseic din umeri, de parcă nici usturoi nu au mâncat la ședințele operative de la vârful ministerului și drept urmare nici gura nu le miroase. Astfel că, dacă lucrurile ies cumva prost și nu se va mai putea trece pe blat cu ”reorganizarea” prin CSAT, deja toată vina este gata să fie aruncată pe umerii generalului Constantin Florea, inspectorul general al Jandarmeriei care a cerut singur ”ciopârțirea” propriei arme…

Deja mahării MAI aruncă toată vina pe generalul Florea…

Numai că nu toate relele și eventualele complicații penale  pot fi acum aruncate doar în spatele șefului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Fie și pentru simplul fapt că, deși o fi fost într-adevăr ”unealta” prin care s-a putut declanșa prima parte a planului de destructurare a Jandarmeriei Române prin ”misiunile” de audit și evaluare aflate în plină desfășurare la nivelul mai multor unități cheie precum Brigada Specială de Intervenție sau ”grupările mobile” din teritoriu, generalul Constantin Florea chiar nu are cum să decidă de unul singur trecerea Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” de la IGJR la IGPR! Pentru că acesta este ”next level” al planului hibrid, Jandarmeria urmând a fi lăsată și fără principala școală de formare a militarilor! Strategii din umbra acestei operațiuni considerând că, dacă oricum efectivele Jandarmeriei vor fi reduse la mai puțin de jumătate, atunci chiar că nu ar mai avea rost să fie ”crescuți” militari jandarmi profesioniști pentru viitor! Astfel că Școala de la Drăgășani va fi dată cu totul Poliției!

Gata, se trece la ruperea BSIJ!

După cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, în aceste zile în laboratoarele subterane unde s-a decis destructurarea Jandarmeriei Române se lucrează deja intens la ”raportul de evaluare” al activității Brigăzii Speciale de Intervenție, unul cu un final bineștiut dinainte. Iar după ce ”Fantoma Albă” Paraschiv a fost exilat la Cernavodă, acum se poate trece la ”ruperea” BSIJ. Care sub pretextul unor așa zise cheltuieli exagerate va fi pur și simplu înjumătățită.Totul doar pentru ca să se interzică astfel ca jandarmii Brigăzii să mai poată participa la anchetele coordonate de către procurorii diverselor structuri de Parchet. Pentru că, insist, nu este vorba de retragerea jandarmilor care păzesc sediile Parchetelor, ci de cei care chiar participă alături de procurori la anchete! Iar faptul că la BSIJ nu a existat niciodată nici cel mai mic incident prin care să se scurgă informații către cei vizați de anchete sau percheziții! Și aceasta se pare că a durut al naibi de tare, dacă se fac atâtea eforturi logistice și se riscă atâta, inclusiv din punct de vedere penal pentru ruperea BSIJ și retragerea jandarmilor structurii din anchetele aflate sub directa coordonare a procurorilor. Ceea ce ar duce în cel mai scurt timp la un blocaj total al Justiției! Care, oricât de ”tehnic” ar părea el, trebuie totuși explicat la un moment dat, inclusiv partenerilor străini…

Unitate de elită!

Școala militară de la Drăgășani, printre cele mai moderne și performante unități de învățământ ale MAI

Până atunci însă deja se pregătește intens asediul la o altă unitate de elită din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pe lângă BSIJ.  Este vorba despre Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani. Și unde, după finalizarea unei așa zise acțiuni de evaluare a tuturor unităților de învățâmînt, formare profesională și instruire din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pare să fi ieșit cel mai bine. Lucru de înțeles pentru cei care cunosc eforturile deosebite făcute cu ceva vreme în urmă pentru modernizarea unității, care dispune de la poligon interior și exterior la săli de clasă și dormitoare la standarde europene, ca să nu mai vorbim și de celelalte mijloace tehnice aflate la dispoziție. Toate acestea făcând ca delegațiile străine să fie purtate în pelerinaj la Drăgășani ca la Mecca, atunci când mahării MAI vor ca lucrurile să iasă bine… Iată însă că în ciuda acestor performanțe, școala de jandarmi va dispărea cu totul! Ea urmând să fie trecută cu totul în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române! Dedicație cel puțin stranie din partea conducerii Ministerului de Interne, mai ales că Jandarmeria va rămâne astfel fără nicio școală reală de formare a viitorilor subofițeri. Asta întrucât singura unitate importantă care va mai rămâne în activitate în subordinea IGJR, cea de la Fălticeni fiind mai degrabă un centru de perfecționare… Și uite cum Poliția se va trezi peste noapte cu un cadou neașteptat, o unitate de elită formată și modernizată însă de Jandarmerie!

Pradă sigură pentru ”omuleții verzi”!!!

Dacă vin ”omuleții verzi”, trupele de intervenție ale Jandarmeriei nu vor mai exista oricum

La prima vedere este greu de înțeles care ar putea fi logica unor astfel de măsuri fără precedent în tot cadrul Ministerulul de Interne, cu excepția destructurării ”Doi ș un sfert”, bineînțeles. Numai că tocmai de aici lucrurile încep să se lege… Ministerul român de Interne nu mai are serviciu de informații! Și cât de curând este foarte posibil să nu mai aibă nici trupe semnificative de intervenție! Ce-i drept, după destructurarea BSIJ și a grupărilor mobile vor mai rămâne ceva efective, dar cu o capacitate de intervenție total nesemnificativă în fața unor incidente violente. Astfel că ”autosesizarea” structurii contrainformative care a făcut raportul prezentat ieri devine mult mai de înțeles… Ca și suspiciunea ridicată asupra posibilei catalogări a acestor structuri drept vulnerabilități sau chiar atentate la siguranța națională… Pentru că inițiații sistemului știu bine ce ar însemna ca fie și doar câteva grupuri de ”omuleți verzi”să-și facă simțită prezența la o manifestație cu potențial violent în Capitală! Acolo unde, să nu uităm, se forțează desființarea cu totul a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, urmând ca toți cei 4.000 de militari profesioniști să fie transformați peste noapte în funcționari civili… Și fără serviciu intern de informații, fără trupe de intervenție și fără măcar structură proprie de jandarmi în București, ”omuleții verzi” chiar că se vor distra cum vor cu suveranitatea țării. Totul sub ochii celor care nu sunt treziți la realitate nici măcar de recentul scandal internațional privind activitatea hibridă a unei unității secrete speciale a FSB-ului rusesc de destabilizare a mai multor țări europene aliate SUA.

Polițiștii vor primi un cadou neașteptat și necerut

 A fost stabilită deja componența comisiei mixte din cadrul MAI care urmează să fie trimisă la Drăgășani pentru a ”evalua” transferul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi la IGPR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here