Revolta in Mamaia – Sat, oras Navodari, jud Constanta fata de mafia imobiliara.
In episoadele anterioare am facut o încadrare juridică preliminară a faptelor savarsite de mafia de la Navodari, care – la prima vedere – putem afirma (precizam in articolul anterior), fără teamă de a greși, că sunt:
Luarea de mită (art. 289 C. Pen.);
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 C. pen.)’
Uzul de fals (art. 323 C. pen);
Falsul în declaraţii (art. 326 C. pen.), Înşelăciunea (art. 244, alin. 1);
Constituirea unui grup infracţional organizat (art. 367, alin. 1).
De acum, nu ne mai surprinde nimic în Năvodari, edilii moștenind corupția și abuzurile unii de la alții (cu pasiv și activ, ca la masa succesorală!).
Născut în anul 1972 în judeţul Bacău, CHELARU FLORIN, 47 de ani, căsătorit, cu doi copii, a absolvit Facultatea de Chimie a Universităţii din Iaşi. Între anii 1997 şi 2000 a fost şef Serviciu Instalaţii în cadrul Petromidia SA. În anii 2005-2009 a fost preşedinte al PNL Năvodari şi consilier local. A fost ales viceprimar al oraşului Năvodari în anul 2008.
Nota: Din ratiuni veroase personale si de afaceri oneroase, s-a transferat de la PNL la PSD. (probabil ca in acest context se va transfera din nou la PNL, avand in vedere ca face afaceri imobiliare si cu un „boss” din acest partid (in episodul urmator vom reveni pe aceasta tema)
În prezent, deține din iunie 2016, mandatul de primar al orașului Năvodari, la inceputul caruia, prima grija a fost sa dea, prin Consiliul Local Năvodari, Hotărârea nr. 283/22.07.2016. Nu reproducem întocmai titlul acestei hotărâri, fiind prea lung și prea alambicat. Însă, precizăm că se referă la stabilirea unor reguli pentru înstrăinarea terenurilor din domeniului public și privat al localității. Hotărârea este ca o piatră de temelie a viitoarelor sale afaceri. Și, totodată, ca o declarație de interese… imobiliare făcută de CHELARU încă din primele zile de mandat. Un accent deosebit în regulamentul votat cade pe procedura de atribuire a unor terenuri în superficie (sub denumirea de ”constituire a dreptului de superficie” – art. 693 – 702 C. civ.).
In acest nou scandal cu conotatii penale este implicat iar sluga primarului, asa-zislul om de afaceri DAMIAN ADRIAN, beneficiarul unor concesiuni ilegale obtinute cu sprijinul primarului si al consilierilor locali.
De aceasta data, lucrurile au luat-o razna si aceasta gasca de escroci atenteaza la siguranta nationala.
Un grup de ceteteni din Navodari revoltati de faptul ca in zona Lacului Siutghiol se construieste haotic, cu impact negativ asupra habitatului lacustru si a speciilor de flora si fauna au efectuat sesizari la toate institutiile statului, inclusiv la Guvernul si Presedintia Romaniei.
Prin implementarea Retelei Natura 2000 in Romania, lacul Siutghiol a fost declarat Arie de Importanta Avifaunistica (A.I.A.), conform Directivei Habitate 92/43 din 1992 si Arie de Protectie Speciala Avifaunistica (SPA), conform Directivei Pasari (79/409 din 1979) si HG 1284/2007, codul ROSPA0057.
31 de specii protejate de pasari cuibaresc pe apa lacului Siutghiol. In perioada de migratie, lacul gazduieste mai mult de 20.000 de exemplare de pasari de balta, fiind posibil candidat sit RAMSAR. Iata doar cateva dintre speciile care se intalnesc pe apa lacului si care pot fi periclitate in urma realizarii unor proiecte turistice sau sportive: pescarusul albastru, starcul rosu, rata rosie, buhaiul de balta, gasca cu gat rosu, barza alba, eretele de stuf, egreta mica, soimul de seara, presura de gradina, cufundarul, starcul pitic, ciocarlia de Baragan, ciocarlia de stol, pietrarul negru, chira de balta, chira mica, chira de mare, cormoranul mic, chirighita cu obraji albi.
Escrocii nu mai au limite
In localitatea MAMAIA SAT, Str. M1 (vis-à-vis de nr 2, intre lacul Siutghiol si Str. M1), exact in buza lacului, este in constructie in acest moment un imobil . La fata locului nu se putea identifica niciun panou informativ cu datele asupra acestei constructii in derulare (destinatie, nr autorizatie, proprietar, constructor, proiectant, avize).
In fapt, terenul este concesionat de eternul beneficiar DAMIAN ADRIAN, la un pret derizoriu, normal ca face parte in parte cu primarul CHELARU FLORIN.
Reamintim ca DNA Structura Centrala a inceput urmarirea penala in rem, pentru faptele savarsite de cei doi.


Mentionam ca zona in care se construieste acest imobil face parte din ZONA DE PROTECTIE A APELOR ROMANE, ZONA TAMPON, care, conform legislatiei in vigoare, este o zona protejata, cu flora si fauna specifica zonei costiere si de delta, iar interventia asupra reliefului zonei (descarcare de pamant si modificari asupra reliefului au un impact negativ)


S-a constatat deasemenea ca in zona cuprinsa intre str M1 si LACUL SIUTGHIOL, zona de protectie a Apelor Romane, s-au incadastrat si intarusat pana in luciul apei 3 loturi obtinute ilegal de Primaria Navodari (numere cadastrale 117817, 117788 ,117816) si care apartin de drept statului roman administrate de APELE ROMANE (vezi mai jos si atasat photo screenshot site ancpi, numere cadastrale).
Ne manifestam consternarea ca intr-o zona in care nu exista infrastructura de alimentare cu apa, electricitate si canalizare, Primaria Navodari continua sa dea autorizatii de construire pentru blocuri in absenta posibilitatii deversarii apei uzate, a dejectiilor si a materialelor biologice cu potential septic, si asteptam un punct de vedere din partea institutiilor abilitate sa verifice aceste aspecte – ne asteptam sa se faca deversari direct in lac a acestor materiale biologice.
Blocul in faza de constructie are autorizatie pt subsol + p + p1 pt 3 case, beneficiar o firma din Bucuresti, dar de fapt se construiesc 5 (?) pe strada M12 si nu pe strada M1 care este in realitate, Autorizatie emisa in mai 2019 constructor Damian prin Aquaforce, 4 apartamente sant date la persoane diferite drept”cadouri ” , pe romaneste – drept mita, aspecte ce fac obiectul dosarului de la DNA Structura Centrala.


file:///C:/Users/user/AppData/Local/Temp/Temp1_rezumatmamaiasat.zip/HCL-35-din-31.01.2019-1.pdf


In fapt, Damian ADRIAN a luat bani in avans de la viitori proprietari si era disperat ca lucrarile au fost stopate de autoritati.
In momentul cand cei de la Mediu au venit in control cei de pe santier au zis ca autorizatiile le au la birou si au spalat „putina” revenind dupa plecarea controlului.
Cert este ca, probabil prin trafic de influenta si mita (ca nu este strain de aceasta meteahna), Damian ADRIAN a reusit sa anuleze si sa anihileze institutiile statului si de ieri s-a apucat de treaba.
Cele 3 terenuri, in buza lacului (1m de la luciul apei) dupa hotarirea de Consiliu Municipal Navodari din februarie 2019 s-a hotarat sa fie concesionate la un pret de pornire de 22 lei mp/an, licitatia s-a organizat dupa metoda „Navodareana” imediat dupa iar in luna mai au aparut 3 carti funciare cu 3 proprietari cu nume diferite pentru cele 3 loturi de 500mp/fiecare.
BOMBA greu de neglijat.


Persoanele care au aparut cu carte funciară pe terenurile din fata sunt: nr cadastral 117817 apartine lui MARIAN MAZILU fost director OCPI pana de curand cel cu nr cadastral 117788 apartine doamnei Rosu Elena cu conexiuni in Portul Constanta si afaceri prin Navodari in relatie foarte stransa cu Primaria Navodari.
Toate terenurile sunt facute de clanul primariei prin Primar, tipul care construieste Damian, este omul lor pentru construcții pe terenurile primariei spre vanzare.
Notara care a validat cartile funciare este supranumita Notara Primariei – doamna Secaleanu.


Legea precizeaza ca aria de protectie a lacului de la luciul apei este redusa de la 15 m la 5 m dar conform art.5 din lege in cazul in care zona este protejata stil Natura 2000, raman 15 m de la luciul apei, acest lucru a fost confirmat de raspunsul ministerului ANAPM.
Cum este posibil ca Primaria sa intabuleze in domeniul ei privat terenurile si ariile de protectie ale statului cu concursul tacit al OCPI Constanta?
Raspunsul este simplu:
Nr cadastral 117817 apartine lui MARIAN MAZILU fost director OCPI
Se pare ca este in curs un proiect de construire a unui port de catre un investitor privat si sa formulat cerere de concesionare a unei suprafete din lac luciul apei ???


Din informatii inca neverificate se pare ca terenul de pe malul lacului si canalului dintre Ovidiu si Mamaia Sat s-ar fi impartit jumatate – jumatate intre Ovidiu si Navodari si s-a „licitat” ca de obicei.
Cum precizam, ieri au venit cu escavatoarele si au ras tot si incep constructiile dupa acelasi model ca in faza 1.


Aceasta zona de interes public national a fost lasata in administrarea unei primarii nepregatite pentru dezvoltarea armonioasa a turismului romanesc si pusa pe jaf in interese personale obscure si/sau de grup de crima organizata. Natura si arhitectura urbanistica au avut de suferit. S-au distrus 15 km de plaja in zona Mamaia Nord si Navodari (sunt locuri unde soarele nu mai ajunge pe plaja dupa amiaza din cauza blocurilor construite pe plaja sau foarte aproape de plaja).
Va lasam sa va delactati cu raspunsurile de la autoritati si facem mentiunea ca am inaintat adrese oficiale pentru lamurirea celor care au dat abuziv „liber” la constructiile efectuate de Damian Adrian si vom sesiza organele de cercetare penala. (Gabriela Muntean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here