(Preluare National – Catalin Tache):
”Avem Guvern BND” titram încă din 13 octombrie, dezvăluind că ”Bundesnachrichtendienst, aceasta va fi de fapt principala coloratură politică a noului Guvern al României, unul girat de către Serviciile Federale de Informații de la Berlin”! Și după cum insistam acum peste o lună, ”oamenii președintelui” care i-au asigurat lui Klaus Iohannis un al doilea mandat la Palatul Cotroceni sunt deciși ca, după ce au riscat atât, dar au câștigat să recurgă acum la o ”schimbare a liniilor” prin care să-și impună hegemonia sistemului bipolar gândit ca ”noua orânduire de stat” pentru cel puțin următorii cinci ani.
”Nacht der langen Messer” în Servicii!Iar decizia este una pe cât de ”neortodoxă”, pe atât de pragmatică însă, ”oamenii președintelui” fiind pe deplin conștienți că altfel riscă să aibă și ei soarta ”dragniștilor”. Cei care, după ce îl instalaseră pe Liviu Dragnea drept ”el lider maximo” nu doar al PSD-ului și Guvernului deopotrivă, dar erau la un pas să-i predea și butoanele operative ale conducerii întregi țări nu au mai avut apoi ”cojones” să și transpună în practică ”execuțiile” ordonate. Deși dispuneau pe atunci de cam toate pârghiile politice necesare. Iar rezultatul s-a văzut… Cu toate că respectându-se ”cutuma serviciilor”, nu toți ”colaboraționiștii” cu ”regimul Dragnea” din sistem au avut în cele din urmă aceeași soartă. Pentru că unii au ales din timp util să aleagă calea unei retrageri liniștite, în urmă cu câteva luni un ”lot” consistent de ofițeri superiori, inclusiv generali din servicii fiind de acord cu detașările în condiții financiare excepționale pe lângă alte instituții ale statului român.
Nacht der langen Messer” în Servicii!În timp ce doar câțiva ”mercenari” recunoscuți și asumați și care l-au lăsat pe Dragnea fără sprijinul cu care acesta s-a autoiluzionat până în ultima clipă- mergând pe aceeași cale a neasumării pe persoană fizică și în cazul Vioricăi Dăncilă!- au fost cooptați în noua echipă. Considerându-se că este orba de specialiști care au sprijnit strict premierul României ca și funcție, ci nu pe ”Veorica din Videle”. Însă în servicii au rămas totuși mulți, parcă prea mulți ”incontrolabili”, pentru ca oamenii președintelui să stea liniștiți, chiar și după victoria zdrobitoare din 24 noiembrie. Astfel că, în paralel cu operațiunea de transformare a PSD-ului într-un partid hibrid ”3 în 1” s-a dat deja verde și pentru tranșarea definitivă a ”falangelor dizidente” din sistem. Vizate fiind în primul rând ”structura paralelă” din SRI încă loială lui Florian Coldea, dar și SPP-ul și DGIA, văzute drept două servicii cărora nu li se va mai permite să-și facă propriile jocuri de interese ale actualelor conduceri… La fel cum și iminenta ejectare a lui Raed Arafat va fi un nou semnal fățiș că nu vor mai fi tolerate astfel de ”grupări transpartinice” și mai ales nealiniate din sistem, precum cea creată de ”Doctor” în atâta amar de vreme…
Se schimbă liniile!
De fapt acesta este acum principalul deziderat pe care rămân să îl bifeze ”oamenii președintelui” din sistem! Iar o operațiune de o asemenea amploare chiar că nu se mai poate face prin negocieri ”om cu om”, așa cum s-a întâmplat în cazul politicienilor convinși ”la bucată” să schimbe tabăra înainte de votul pentru moțiunea de cenzură și pentru instalarea ”guvernului meu”. Cu toate că mulți poate ar crede că ”rețeta succesului” s-ar fi putut aplica și în acest caz. Numai că politicienii sunt o cu totul altă rasă, mult mai docilă decât cea a oamenilor de intelligence. Astfel că se va merge pe o veritabilă ”noapte a cuțitelor lungi”, din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reieșind că în spatele ușilor închise ale CSAT-ului, în ”compartimentele” unde se fac mapele pentru mai-marii la vedere ai sistemului de siguranță națională s-ar fi bătut deja palma pentru declanșarea unei astfel de operațiuni.
”Nacht der langen Messer” în Servicii!Care ar putea fi executată chiar în mult mai liniștita perioadă a Sărbătorilor de Iarnă, pentru a nu se tulbura și mai tare apele… Dar, oricum, după cum susțin aceleași surse, termenul limită până la care urmează să fie operată schimbarea de linii din sistem este luna martie a anului viitor!

Fără ”Planul B”!
Astfel că nici ”precedentul” prin care în acest an nu vor mai avea loc tradiționalele avansări în grad de 1 Decembrie s-ar putea să nu fie chiar o simplă întâmplare… Pentru că dacă tot urmează ca ”greșeala, fie ea voită sau nu” să fie îndreptată, atunci aceasta se va întîmpla de-abia după ce indezirabilii vor fi cu totul scoși din sistem. Astfel ca să poată atinge ”stelele” de chestori sau generali cât mai mulți dintre cei înregimentați în noul sistem bipolar! Oricum, la fel ca înaintea alegerilor prezidențiale, promotorii din umbră ai acestei strategii joacă din nou la rupere, nelăsându-le acum celor vizați de ”tsunami”-ul schimbării nici măcar un ”Plan B” de retragere, așa cum se întâmpla îndeobște până acum. Astfel că indiferent de grad, funcție sau influența pe care își închipuie că o mai au pe lângă cine știe ce lider politic sau chiar la Adminsitrația Prezidențială, oricine nu respectă consemnul de a se retrage pentru a face loc ”oamenilor președintelui” se poate trezi oricând cu ”cuțitul” pensionării forțate în spate. Sau a trecerii în rezervă, în cazul ”lupilor tineri”…Mai ales că ”nacht der langen messer”, ”noaptea cuțitelor lungi” din sistem se apropie mai repede decât se așteaptă unii… Fiind de altfel ”ultima soluție” pentru a se asigura stabilitatea sistemului într-o perioadă mai mult decât dificilă, mai ales după ce au fost devoalate intențiile ”hibride” ale Moscovei de a instala o ”centrală” SVR într-o Românie din care, iată, EXXON-ul se retrage deja pentru ”prețul corect”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here