La prima citire pare dur sau cam exagerat acest titlu, dar noi privim în profunzime si lăsăm opinia publică să-și spună cuvântul. Reiterăm faptul că, protagonistul din imagine este funcționar public plătit cu bani grei din bugetul de stat acesta fiind polițist local, grad superior din cadrul Biroului Poliția Locală Brănești, județul Ilfov.
Acesta, în urmă cu ceva timp a găsit de cuviință că, bine ar fi dacă ar depune o sesizare “după ureche” în acest mod să scape de o posibilă sancțiune dată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării unde a fost reclamat de petenta Șerban Victoria (fosta sa colegă de serviciu).

Zis și făcut….se apucă susnumitul să scrie “cai verzi pe pereți ” …numai că…acesta se folosește de funcția publică fapt ce contravine prevederilor legale în vigoare deoarece această sesizare trebuia să fie redactată de conducerea unității din care face parte în urma unui raport sau ….să fie întocmită în nume propriu fără să includă calitatea de funcționar public!
Pe lângă faptul că modul de exprimare a polițistului local Coică Marian lasă de dorit atât din punct de vedere gramatical cât și ortografic…sesizarea nu corespunde din punct de vedere legal, acesta nu declară date exacte din care să reiasă că ceea ce “declara” este real. Cum a dat curs C.N.C.D. la o asemenea aberație?
Că s-a dat curs unei aberații mai putem accepta….dar faptul că nu s-au luat măsurile legale în ceea ce privește sancționarea acestuia măcar din prisma faptului că, deși dumnealui este cel ce reclamă presupuse fapte, tot dumnealui alege să nu se prezinte la audierea stabilită de comisia de investigare din cadrul C.N.C.D. și mai mult decât atât nu depune la dosarul cauzei niciun punct de vedere….o mai mare bătaie de joc față de autoritatea respectivă nici că se poate. Si totuși, dânsul a reușit!
De ce nu s-a aplicat nicio sancțiune împotriva acestui polițist local?
Să aruncăm o privire asupra cercetării efectuate de specialiștii din cadrul C.N.C.D. și mai ales la modul de soluționare a anchetei respective. În primul rând admite termenul folosit de petentul Coică Marian cu privire la partea reclamată, doamna Șerban Victoria….”fosta mea colegă “….ori, la acea dată exista o hotărâre judecătorească emisă de un judecător din cadrul Tribunalului Ilfov prin care, polițistul local Șerban Victoria este repusă în drept în cadrul aceluiași birou din care face parte petentul, în prezent această hotărâre judecătorească nu a fost atacată cu recurs.


Oare cât de “cercetată ” a fost ancheta C.N.C.D…..dar mai ales cât de bună-credință? Scandalos dacă nu cumva rușinos de-a dreptul pentru o instituție din subordinea GUVERNULUI ROMÂNIEI să se preteze la anumite “jocuri politice “….
Pe de altă parte reiterăm faptul că, acest dosar a fost soluționat “sărind “un alt dosar în care petentul era reclamat de cea pe care a reclamat-o….un balmeș-talmeș de-a dreptul! Așa cum bine se știe, perioada de soluționare a unei petiții adresate C.N.C.D. durează 90 de zile…ei bine “dosarul sărit ” în care domnul Coică Marian este cercetat, a împlinit 9 luni de când a fost depus …deci….Cum este posibil? Păi uite așa, că la Brănești se poate! De asemenea mai ridicăm un semn de întrebare deoarece membrii Colegiului director din cadrul C.N.C.D. cunosc aspectele celor trei dosare aflate în lucru privind părțile din dosare ,părțile fiind aceleași….și totuși nu s-a luat nicio măsură legală împotriva cuiva și mai ales nu și-au făcut datoria măcar pentru prevenirea și combaterea unor fapte de discriminare, motivul pentru care s-a înființat această instituție!
N.R: Ce părere au cei din conducerea Primăriei Brănești cu privire la faptul că imaginea acestei instituții a fost știrbită de un funcționar public, în persoana domnului Coică Marian? Măsuri ceva?! Vom reveni. (Gabriela Muntean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here