(Preluare National – Catalin Tache):
Avem structuri contrainformative! Iar cea mai bună dovadă este documentarea de ultimă oră a uneia dintre cele mai oculte, dar în aceeași timp și influentă grupare transpartinică care funcționează sub pavilionul unei fundații și care a fost reactivată în forță odată cu ajungerea în noul guvern a lui Marcel Vela și Cătălin Predoiu. Și cum tocmai miniștrii de Interne și cel al Justiției sunt parte a acestui proiect în care o figură centrală o ocupă, fie și din al doilea plan, încă extrem de activul Gabriel Oprea, mobilizarea fără precedent a forțelor contrainformative este pe deplin de înțeles. Fie și pentru simplul fapt că după cum avertizează într-un raport incendiar ofițerii de intelligence care au reușit într-un timp record identificarea acestei vulnerabilități, rețeaua este supervizată de nimeni altul decât generalul Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe! Și cel care a fost, este și va rămâne cel mai loial om al lui Ion Iliescu.
Iar primele semnale că această grupare ”ezoterică” dă semne de reluare a activității au fost confirmate după ce pe 6 ianuarie titram ”Vela reactivează generalii lui Gabi Oprea”! Dezvăluind că, în mod cu totul surprinzător, ministrul liberal de Interne merge la IGAV și SMURD nu pe mâna tinerilor piloți din propria pepineră, ci a rezerviștilor din ”clanului comandorilor”, în frunte cu generalul Ion Cristinel Reliu, cunoscut în tot sistemul drept omul de casă al fostului vicepremier. Oprea fiind de altfel și cel care l-a adus pe acesta de la Ministerul Apărării Naționale la conducerea IGAV. Acolo de unde a fost ”ejectat” în urma devastatorului raport al Corpului de control al MAI, care a confirmat seria de dezvăluiri din ”Național” cu privire la ”zborurile fake” decontate sub conducerea lui Ion Cristinel Reliu. Dar ce a mai contat că dosarul se află în plină instrumentare a procurorilor militari, dacă Gabriel Oprea a girat din nou pentru pilotul său favorit. La fel cum se întâmplă deja și la nivelul altor structuri, unde ”reorganizarea” pare a fi parcă dinadins făcută pentru a se crea astfel loc altor protejați ai fostului vicepremier. Și chiar dacă Predoiu este ceva mai discret, ca de obicei, situația s-ar putea repeta oricând și la nivelul Ministerului Justiției, acolo unde ”rezervistul” Talpeș caută să reconstruiască noi capete de pod, pe modelul care iată că deja funcționează cu atâta succes la Internele ”camaradului” Vela…
Care sunt băieții deștepți…?
Pozițiile publice sau cele de la videoconferințele interne ale lui Marcel Vela deja sunt ”copy-paste” după ieșirile lacrimogene ale predecesoarei Carmen Dan, cea care vedea numai comploturi peste tot și se lamenta că băieții deștepți din MAI nu o lasă să reformeze ministerul. Însă poate ne dumirește și Marcel Vela la un momet dat care sunt adevărații băieți deștepți de la Interne: cei care se opun preluării butoanelor ministerului de către Gabriel Oprea sau ”omenoșii” acestuia?
Pentru că deși se face că nu aude înregistrarea care a zguduit Poliția de Frontieră și în care oamenii chestorului Buda, comisarii șefi Aurelian Miu și Mihnea Sîrbu vorbeau pe șleau de trucarea concursurilor de avansări pentru amantele șefilor, în schimb ministrul de Interne recurge tot la diversiunea înființării unui nou SMURD, doar pentru a îl putea decapa astfel pe Raed Arafat dn funcția de secretar de stat. Când mult mai bărbătește ar fi fost pur și simplu să își asume personal decizia de demitere a acestuia și să o motiveze. Atâta tot.
Tic-tac… Tic-tac…
Cu toate că până și Rareș Bogdan a recunoscut public veridicitatea ”loviturii” din 21 noiembrie 2019 în care dezvăluiam că ”Vela va fi retras de la șefia MAI”, acesta dorindu-și să candideze la președinția Consiliului Județean Caraș Severin, ministrul a început să se ”reevalueze” de unul singur. Astfel că are grjă să se scape pe surse cum că președintele Klaus Iohannis ar fi atât de mulțumit de serviciile sale – cele care, fie vorba între noi, riscă deja să le pună în cap liberalilor întreg ministerul cu tot cu voturile familiilor care contează enorm la alegeri!- încât pur și simplu nu l-ar mai lăsa să se retragă ”în Clisură”! Numai că, ghinion, deja la Palatul Cotroceni a fost stabilit înlocuitorul lui Marcel Vela! Iar identitatea acestuia o vom dezvălui chiar zilele viitoare! Astfel că deja ceasul remanierii bate ”tic-tac” pentru Marcel Vela și drept urmare acesta ar face bine să se gândească de două ori înainte da a mai marja la ”ofertele de nerefuzat” ale grupării generalului Ioan Talpeș. Cel care în loc să-și vadă de pensia de fost șef al unui serviciu secret sau barem să ”consilieze” la vedere, ca și celălalt rezervist Silviu Predoiu, continuă să agite apele sistemului mai ceva ca pe vremea când a fost acuzat că a predat ”fantomele” spionajului românesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here