(Preluare National – Catalin Tache):
Sub nicio formă premierul moldovean Ion Chicu nu își permitea să facă ”glumițe” cu declarații publice despre posibilitatea ca ”omuleții verzi pot oricînd ateriza în Piața Victoriei din București” fără acordul expres al Moscovei. Fie și pentru simplul fapt că dacă nu era un executant al Federației Ruse, președintele Igor Dodon nu l-ar fi numit niciodată premier al Republicii Moldova.
Dar uite că, la fel ca de atâtea alte ori, autoritățile de la București nu au avut nicio reacție, deși ”beneficiarii legali” puteau afla astfel lesne că deja este alertă în serviciile secrete românești. Și că prezența ”omuleților verzi” neasumați de GRU pe teritorul țării noastre nu mai trebuie privită ca o simplă ”intoxicare” a propagandei ruse, cel puțin atâta vreme cât ofițeri ”ilegali” ai serviciilor militare de informații de la Moscova au fost deja identificați la Iași, la sfârșitul anului trecut, în timp ce se aflau pe urmele ”fugarului” oligarh Vladimir Plahotniuc. Însă lucrurile se pot agrava în orice moment, mai ales că la Campionatul European de fotbal 2020, organizat în premieră și la București sunt așteptați nu mai puțin de 6.500 de suporteri ucraineni, din estimările actuale ale organizatorilor.
Grupări de ultrași printre care este atât de ușor de infiltrat niscai ”scandalagii profesioniști”, după cum deja se tem structurile contrainformative românești. Mai ales că, la ce haos este oricum în politica românească, ar fi suficient un ultim ”ghiont” reprezentat de un ”spontan” incident violent internațional pentru ca România să fie declarată din nou drept ”instabilă”. Mai ales că, poate deloc întâmplător, structurile mobile și cele speciale de intervenție ale Jandarmeriei se află sub plin asediu, fiind greu de explicat ”urgența” destructurării acestora, chiar până la sfârșitul lunii iunie! Adică exact atunci când zeci de mii de suporteri străini sunt așteptați la București, cei mai mulți dintre aceștia fiind suporteri declarați ai echipei naționale a Ucrainei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here