CONCESIUNILE PENALE ALE PRIMARULUI CHELARU FLORIN/PIOVRA DIN NĂVODARI ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA (EPISODUL XIII)
Revolta in Mamaia – Sat, oras Navodari, jud Constanta fata de mafia imobiliara, dezvaluiam in articolele anterioare.
In acest nou scandal cu conotatii penale este implicat iar sluga primarului, asa-zislul om de afaceri DAMIAN ADRIAN, beneficiarul unor concesiuni ilegale obtinute cu sprijinul primarului si al consilierilor locali.
De aceasta data, lucrurile au luat-o razna si aceasta gasca de escroci atenteaza la siguranta nationala.


Un grup de ceteteni din Navodari revoltati de faptul ca in zona Lacului Siutghiol se construieste haotic, cu impact negativ asupra habitatului lacustru si a speciilor de flora si fauna au efectuat sesizari la toate institutiile statului, inclusiv la Guvernul si Presedintia Romaniei.
Prin implementarea Retelei Natura 2000 in Romania, lacul Siutghiol a fost declarat Arie de Importanta Avifaunistica (A.I.A.), conform Directivei Habitate 92/43 din 1992 si Arie de Protectie Speciala Avifaunistica (SPA), conform Directivei Pasari (79/409 din 1979) si HG 1284/2007, codul ROSPA0057.
31 de specii protejate de pasari cuibaresc pe apa lacului Siutghiol. In perioada de migratie, lacul gazduieste mai mult de 20.000 de exemplare de pasari de balta, fiind posibil candidat sit RAMSAR. Iata doar cateva dintre speciile care se intalnesc pe apa lacului si care pot fi periclitate in urma realizarii unor proiecte turistice sau sportive: pescarusul albastru, starcul rosu, rata rosie, buhaiul de balta, gasca cu gat rosu, barza alba, eretele de stuf, egreta mica, soimul de seara, presura de gradina, cufundarul, starcul pitic, ciocarlia de Baragan, ciocarlia de stol, pietrarul negru, chira de balta, chira mica, chira de mare, cormoranul mic, chirighita cu obraji albi.
In articole precizam ca zona in care se construieste acest imobil face parte din ZONA DE PROTECTIE A APELOR ROMANE, ZONA TAMPON, care, conform legislatiei in vigoare, este o zona protejata, cu flora si fauna specifica zonei costiere si de delta, iar interventia asupra reliefului zonei (descarcare de pamant si modificari asupra reliefului au un impact negativ).


Ne-am manifestat consternarea ca intr-o zona in care nu exista infrastructura de alimentare cu apa, electricitate si canalizare, Primaria Navodari continua sa dea autorizatii de construire pentru blocuri in absenta posibilitatii deversarii apei uzate, a dejectiilor si a materialelor biologice cu potential septic, si asteptam un punct de vedere din partea institutiilor abilitate sa verifice aceste aspecte – ne asteptam sa se faca deversari direct in lac a acestor materiale biologice.
In fapt, Damian ADRIAN a luat bani in avans de la viitori proprietari si era disperat ca lucrarile au fost stopate de autoritati.


In momentul cand cei de la Mediu au venit in control cei de pe santier au zis ca autorizatiile le au la birou si au spalat “putina” revenind dupa plecarea controlului.
Cert este ca, probabil prin trafic de influenta si mita (ca nu este strain de aceasta meteahna), Damian ADRIAN a reusit sa anuleze si sa anihileze institutiile statului si de ieri s-a apucat de treaba.


Cele 3 terenuri, in buza lacului (1m de la luciul apei) dupa hotarirea de Consiliu Municipal Navodari din februarie 2019 s-a hotarat sa fie concesionate la un pret de pornire de 22 lei mp/an, licitatia s-a organizat dupa metoda “Navodareana” imediat dupa iar in luna mai au aparut 3 carti funciare cu 3 proprietari cu nume diferite pentru cele 3 loturi de 500mp/fiecare.
Reamintim BOMBA greu de neglijat


Persoanele care au aparut cu carte funciară pe terenurile din fata sunt: nr cadastral 117817 apartine lui MARIAN MAZILU fost director OCPI pana de curand cel cu nr cadastral 117788 apartine doamnei Rosu Elena cu conexiuni in Portul Constanta si afaceri prin Navodari in relatie foarte stransa cu Primaria Navodari.


Toate terenurile sunt facute de clanul primariei prin Primar, tipul care construieste Damian, este omul lor pentru construcții pe terenurile primariei spre vanzare.
Notara care a validat cartile funciare este supranumita Notara Primariei – doamna Secaleanu.
Legea precizeaza ca aria de protectie a lacului de la luciul apei este redusa de la 15 m la 5 m dar conform art.5 din lege in cazul in care zona este protejata stil Natura 2000, raman 15 m de la luciul apei, acest lucru a fost confirmat de raspunsul ministerului ANAPM.
Cum este posibil ca Primaria sa intabuleze in domeniul ei privat terenurile si ariile de protectie ale statului cu concursul tacit al OCPI Constanta?


Raspunsul este simplu:
Nr cadastral 117817 apartine lui MARIAN MAZILU fost director OCPI
Cum precizam, ieri au venit cu escavatoarele si au ras tot si incep constructiile dupa acelasi model ca in faza 1.


Aceasta zona de interes public national a fost lasata in administrarea unei primarii nepregatite pentru dezvoltarea armonioasa a turismului romanesc si pusa pe jaf in interese personale obscure si/sau de grup de crima organizata. Natura si arhitectura urbanistica au avut de suferit. S-au distrus 15 km de plaja in zona Mamaia Nord si Navodari (sunt locuri unde soarele nu mai ajunge pe plaja dupa amiaza din cauza blocurilor construite pe plaja sau foarte aproape de plaja).
Am avut dreptate: Mafia a atentat la siguranta nationala! Romania, infringement pentru taieri ilegale si catastrofe ecologice


Ce a transmis Costel Alexe la Bruxelles și ce i-a spus comisarul pentru mediu
In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate vineri, la Bruxelles, de catre ministrul Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Constanta continua, sub ochii nepasatori ale autoritatilor.


Comisia Europeana ii reproseaza Romaniei nerespectarea obligaliilor nationale, asumate prin directiva privind evaluarea strategică de mediu:
„ In cazul Romaniei, autoritatile nationale nu au fost în masură sa verifice efectiv operatorii si sa aplice sanctiuni corespunzatoare. Inconsecventele din legislatia natională nu permit interventia ferma a autoritatilor romane.”
Prin urmare, Comisia a decis miercuri sa trimita Romaniei o scrisoare de punere în
intarziere, acordandu-i un termen de o luna, pentru a lua masurile necesare în vederea remedierii deficientelor identificate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita autoritatilor romane un aviz motivat.
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, a subliniat ca apreciaza deschiderea pe care actuala conducere a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o manifesta catre societatea civila şi ca isi doreste sa viziteze cat mai curand România.
Pe fondul catastrofelor ecologice din judetele Constanta si Prahova, problemele de poluare se extind si se amplifica.
Cei doi demnitari au abordat si aspecte privind conservarea biodiversitatii, extinderea retelei Natura 2000 în Romania, dezvoltarea sistemului de monitorizare a calitatii aerului, managementul deseurilor si programele de finantare din domeniul mediului,
In profida acestor lucruri grave, mafia de la Navodari isi continua fara autorizatie.
Primăria a confirmat oficial aa a eliberat un certificat de urbanism dar nu a eliberat autorizatie de constructi


“Beneficiarul” lucrarii este Marian Mazilu Topocad fostul director OCPI implicat in dosarul Mazare cu retrocedari etc certificatul de urbanism este émis pe numele lui si sotia pe 19.11.2019, contract superficie din 17.05.2019, constructor Damian, déclaratie avere din 12.06.2019 ça director OCPI unde nu apare acest teren.
ȘOCANT ! Comisia Europeană a transmis că a activat, miercuri, procedura de infringement pentru România! Comisia Europeană a constat că „unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate şi a Directivei privind păsările” fix o astfel de arie protejată este călcată in picioare de PSD la Navodari!
Dovezi ale modului in care au fost furate aceste terenuri de catre Mafia PSD Navodari găsiți in articolele din arhiva Incisiv National. Vom reveni. (Gabriela Muntean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here