DNA – a ajutat indirect taberele ce erau pro și contra revenirii lui Duicu pe scena politicii din Mehedinți!
Cei care erau cu Duicu, acum au cale liberă să își facă de cap în locul lui Duicu în partid și nu numai.
Iar adversari au scăpat de un competitor serios.
Însă, observ că, mehedințenii, autoritățile și politicienii uită de locotenentul loial al lui Duicu.
Omul de casă, cel care a semnat toate actele și contractele Consiliului Județean Mehedinți, contracte pentru care, Duicu a făcut pușcărie și are toate drepturile de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani și 6 luni… Este nimeni altul decât Aladin Georgescu!
Din arhivă și copiind de pe materia cenușie, dau publicității, momente unice cu Aladin Georgescu, cel care nu schița niciun gest, pe vremea în care Duicu tăia și spânzura în Consiliu Județean Mehedinți și în județ… Ba mai mult ia ținut spatele și încurajat să calce în picioare legea statului român!
Vă gândiți că asta a fost atunci? Chiar și acum, înainte cu puține luni în urmă, la finele anului 2019 Aladin Georgescu mergea seară de seară la biroul lui Duicu de la policlinica de lângă sala polivalentă din Drobeta Turnu Severin!
Puteți nega domnule Aladin Georgescu?
Ori puteți răspunde răspicat acum… Îi mai dați bani ori nu lui Duicu și astăzi?
Eu am atât imaginile cu vizitele nocturne de la policlinică cât și contractul de sponsorizare în derulare!!!!
Cine va fi președintele Consiliului Județean Mehedinți?
Agentul electoral DNA a relansat pentru a treia oară cursa politică pentru șefia județului Mehedinți!
AU MAI RĂMAS ÎNSCRIȘI ÎN CURSA ELECTORALĂ PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI:
1.VIRGIL POPESCU, ACTUALUL MINISTRU AL ECONOMIEI AL ROMÂNIEI, CE VA CANDIDA DIN PARTEA PNL MEHEDINȚI!
2.ALADIN GEORGESCU, ACTUALUL PREȘEDINTE AL PSD MEHEDINȚI ȘI PREȘEDINTE ÎN EXERCIȚIU AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI.
CINE VA CÂȘTIGA CONSILIUL JUDEȚEAN?
FIINDCĂ…
Duicu, cel care anunțase deja că se va înscrie în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, astăzi, a fost băgat de DNA, în moarte clinică pentru următorii ani, același DNA, care i-a asigurat artificial, fotoliul de lider, și la ajutat pe Aladin Georgescu, predecesorul lui Duicu, la șefia PSD și șefia Consiliului Județean Mehedinți, să fie de 8 ani șeful județului Mehedinți!
Nu este un secret că și Aladin Georgescu a fost intercerptat mai bine de un an în aceleași fapte de corupție cu Duicu, și de asemenea nu este un secret că Aladin, a primit cheile bioului lui Duicu direct de la DNA fiind și cel care a semnat procesul verbal întocmit de ofițerii anticorupție la perchezițiile lui Duicu, ne fiind niciun secret nici faptul că, inexplicabil Aladin, din supravegheat pentru fapte de corupție nu a dat nicio declarație, la vedere, la DNA în dosarul lui Duicu… La fel ca și secretarul Consiliului Județean Mehedinți, care a fost urcat în dubă spre penitenciar drept acuzat, cu cătușile la mâini, iar din dubă sa dat jos martor, fără cătuși!
Ei bine, astăzi Duicu a fost tras definitiv pe linie moartă din punct de vedere politic!

ADRIAN DUICU, A FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA UN AN ȘI JUMĂTATE CU SUSPENDARE ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE

Judecătorii ICCJ au respins, miercuri, ca nefondate, toate apelurile declarate de procurorii DNA şi de Adrian Duicu şi un alt inculpat, în dosarul de corupţie în care Curtea de Apel Bucureşti a stabilit o pedeapsă de 1,6 ani de închisoare cu suspendare pentru fostul baron din Mehedinţi.
“Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian împotriva sentinţei penale nr. 254/F din data de 20 decembrie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 4878/2/2014 (2747/2014), privind şi pe intimaţii inculpaţi Rolea Elisabeta Zenovia, Ponea Constantin Ştefan, Popescu Constantin, Popescu Daniela Delia, Bădin Andrei Dan, Feraru Grigoriţa, Drăghia Valentina şi Stănoiu Cristian Damian.
Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului.
Obligă apelanţii – intimaţi inculpaţi Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian la plata sumei de câte 1000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii – intimaţi inculpaţi Borugă Doina şi Duicu Ioan Adrian, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 1000 lei, rămân în sarcina statului.
Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rolea Elisabeta Zenovia, Ponea Constantin Ştefan, Popescu Constantin, Bădin Andrei Dan, Feraru Grigoriţa, Drăghia Valentina şi Stănoiu Cristian Damian, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 1000 lei, rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata inculpată Popescu Daniela Delia, în sumă de 1500 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 februarie 2020″, se arată în minuta judecătorilor ICCJ.
Procurorii DNA au arătat la ultimul termen de judecată că decizia dată de Curtea este blândă şi că Duicu trebuie condamnat la o pedeapsă cu executare.
Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost condamnat, în decembrie 2017, de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie.
Potrivit deciziei instanţei, Adrian Duicu a fost condamnat la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute la art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000 – “folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.
Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de doi ani, timp în care Duicu nu are voie să părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei, şi trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe durata a 60 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Orşova.
În schimb, el a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată – trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.
În acelaşi dosar, au fost condamnaţi Doina Borugă (manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi) – 1 an cu suspendare, Daniela Popescu (director executiv în cadrul CJ Mehedinţi şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin) – 8 luni cu suspendare.
De asemenea, au fost achitaţi realizatorul TV Andrei Bădin, Constantin Ştefan Ponea – fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Constantin Popescu – om de afaceri şi preşedintele Organizaţiei municipale Orşova a PSD, Cristian Damian Stănoiu – avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, Grigoriţa Feraru – consilier principal în cadrul CJAS Mehedinţi, Zenovia Elisabeta Rolea – preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Valentina Drăghia – administrator al unei societăţi comerciale.
Conform DNA, în perioada martie – iunie 2013, Adrian Duicu a afirmat faţă de Ştefan Ponea, când acesta din urmă era inspector şef al IPJ Mehedinţi, faptul că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici (membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, şi consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orşova, pe de altă parte).
Totodată, Adrian Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi această influenţă pentru a-i determina pe funcţionarii publici să facă acte care intră în atribuţiile lor de serviciu.
În cazul membrilor Guvernului, funcţionarilor publici din conducerea MAI şi al şefului IGPR, Duicu şi-ar fi folosit influenţa să îl menţină temporar pe Ştefan Ponea în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcţie de conducere în cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în Ministerul Public, arată DNA.
În ceea ce îi priveşte pe membrii Consiliului local al municipiului Orşova, influenţa lui Duicu urma a fi exercitată pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public şi concesionarea către o altă persoană din familia lui Ştefan Ponea, la un preţ “convenabil”, a două suprafeţe de teren (în suprafaţă totală de aproximativ 200 de mp, terenuri situate în centrul municipiului Orşova şi reprezentând acostamentul unei străzi).
DNA mai susţinea că, în luna august 2013, realizatorul TV Andrei Bădin a pretins şi primit de la Duicu suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care îl viza, la acel moment, pe ministrul Mediului, Rovana Plumb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here