Revolta in Mamaia – Sat, oras Navodari, jud Constanta fata de mafia imobiliara.
In acest nou scandal cu conotatii penale este implicat iar sluga primarului, asa-zislul om de afaceri DAMIAN ADRIAN, beneficiarul unor concesiuni ilegale obtinute cu sprijinul primarului si al consilierilor locali.
De aceasta data, lucrurile au luat-o razna si aceasta gasca de escroci atenteaza la siguranta nationala.
Un grup de ceteteni din Navodari revoltati de faptul ca in zona Lacului Siutghiol se construieste haotic, cu impact negativ asupra habitatului lacustru si a speciilor de flora si fauna au efectuat sesizari la toate institutiile statului, inclusiv la Guvernul si Presedintia Romaniei.
Prin implementarea Retelei Natura 2000 in Romania, lacul Siutghiol a fost declarat Arie de Importanta Avifaunistica (A.I.A.), conform Directivei Habitate 92/43 din 1992 si Arie de Protectie Speciala Avifaunistica (SPA), conform Directivei Pasari (79/409 din 1979) si HG 1284/2007, codul ROSPA0057 dezvaluia ziarul Incisiv National la data de 29.11.2019 dupa un serial de dezvaluiri cu documente privind aceasta mafie din Navodari.
31 de specii protejate de pasari cuibaresc pe apa lacului Siutghiol. In perioada de migratie, lacul gazduieste mai mult de 20.000 de exemplare de pasari de balta, fiind posibil candidat sit RAMSAR. Iata doar cateva dintre speciile care se intalnesc pe apa lacului si care pot fi periclitate in urma realizarii unor proiecte turistice sau sportive: pescarusul albastru, starcul rosu, rata rosie, buhaiul de balta, gasca cu gat rosu, barza alba, eretele de stuf, egreta mica, soimul de seara, presura de gradina, cufundarul, starcul pitic, ciocarlia de Baragan, ciocarlia de stol, pietrarul negru, chira de balta, chira mica, chira de mare, cormoranul mic, chirighita cu obraji albi.
In articole precizam ca zona in care se construieste acest imobil face parte din ZONA DE PROTECTIE A APELOR ROMANE, ZONA TAMPON, care, conform legislatiei in vigoare, este o zona protejata, cu flora si fauna specifica zonei costiere si de delta, iar interventia asupra reliefului zonei (descarcare de pamant si modificari asupra reliefului au un impact negativ).
Dezvaluiam si faptul ca, persoanele care au aparut cu carte funciară pe terenurile din fata sunt: nr cadastral 117817 apartine lui MARIAN MAZILU fost director OCPI pana de curand cel cu nr cadastral 117788 apartine doamnei Rosu Elena cu conexiuni in Portul Constanta si afaceri prin Navodari in relatie foarte stransa cu Primaria Navodari.

Ce a transmis Costel Alexe la Bruxelles și ce i-a spus comisarul pentru mediu
In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de infringement declanşate de Comisia Europeană impotriva României in domeniul tăierilor ilegale de lemn şi pentru nefinalizarea Programului national de control al poluarii, au fost analizate recent, la Bruxelles, de catre ministrul Mediului, Costel Alexe, si comisarul european pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, catastrofele de mediu in Judetul Constanta continua, sub ochii nepasatori ale autoritatilor.
Iata ca si cei de la Info Sud-Est confirma dezvaluirile noastre:
“Fostul șef de la Cadastru a concesionat o felie de lac cu 2 lei/mp. Marian Mazilu a făcut măsurătorile în Retrocedările lui Mazăre”.
Terenul de pe marginea lacului Siutghiol, unde fostul șef al Cadastrului din Constanța vrea să construiască patru locuințe
Marian Mazilu, fostul șef al Cadastrului din Constanța, a concesionat o bucată de pe malul lacului Siutghiol, unde vrea să construiască patru imobile de locuințe. Mazilu a primit 500 mp de pe buza lacului în schimbul unei redevențe anuale de 12000 lei, adică 2 lei/mp/lună.
Întreaga zonă este constroversată din punct de vedere al regimului de protecție a mediului, dar a fost vândută, retrocedată sau închiriată de Primăria Năvodari după modelul administrației Radu Mazăre.
Firma lui Mazilu, Topocad Serv, este una dintre societățile care au efectuat măsurătorile în ”Retrocedările” lui Radu Mazăre din anii 2000 și apare în raportul întocmit de Ministerul Afacerilor de Interne în urma căruia procurorii DNA au deschis celebrul dosar, în anul 2005.
După măsurătorile din Retrocedări, firma lui Mazilu a primit numeroase contracte valoroase de la Consiliul Județean Constanța și alte instituții publice. Cel mai mare: 1 milion de euro de la Regia de Drumuri și Poduri, astăzi falimentară.
De la măsurătorile în Retrocedări la contractele de la Consiliul Județean Constanța
Marian Mazilu era încă șeful Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța în luna mai 2019, atunci când a concesionat o felie de 500 mp din lacul Siutghiol.
Primăria Năvodari i-a închiriat terenul situat chiar pe buza apei, pentru 49 de ani, cu 12000 lei/an, adică 2 lei pentru un metru pătrat, sumă pe care Mazilu o consideră piperată.
Marian Mazilu susține că vrea să construiască patru imobile de locuințe P+1, dar că va renunța la concesiune dacă nu i se va permite acest lucru, pentru că Primăria Năvodari l-a asigurat că zona respectivă nu e sit protejat și se poate dezvolta din punct de vedere imobiliar.
Primăria Năvodari a vândut, retrocedat și închiriat bucăți din plajă și oraș la bucată, după rețeta lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu din anii 2000. Cei doi au fost condamnați la 9, respectiv 5 ani de închisoare pentru că au retrocedat ilegal hectare întregi din oraș și stațiunea Mamaia.
Marian Mazilu, fostul șef al OCPI Constanța
Firma lui Marian Mazilu este una dintre societățile menționate de corpul de control al Ministerului de Interne care a întocmit raportul S/32052 din 18.03.2005, în urma căruia procurorul DNA Gheorghe Onea a deschis celebrul dosar al Retrocedărilor.
Raportul Ministerului de Interne a fost secretizat de Vasile Blaga, cel care conducea instituția la acea vreme, și desecretizat ulterior de Cristian David. Documentul era semnat de Niculae Neagu, chestorul șef al corpului de control, și puncta, printre altele, firmele care au efectuat măsurătorile terenurilor pe care Radu Mazăre le retroceda. Pentru prima dată, fragmente din raport au fost publicate în anul 2009 de jurnalista Alina Vasiliu.

BUCURESTI – DNA – DIRECTIA NATIONALA ANTCORUPTIE

Consilierii locali sunt atrasi in raspunderea penala care o incumba gasca penala coordonata de primar si Damian
MAFIA SE GRABESTE
Sedinţă de Consiliu Local Năvodari, joi, 27 februarie, de la ora 16.00, pe a cărei ordine de zi este trecut şi un proiect privind “realizare piaţetă publică Hanul Piraţilor în oraşul Năvodari, respectiv realizare PUZ – stradă.
Este vorba despre o stradă lângă lac, despre care activiştii de mediu susţin că în realitate nu există, şi că toate construcţiile care au primit aviz lângă luciul apel ar fi fost eronat trecute în actele primăriei ca fiind învecinate cu un drum.
Constănțenii care au protestat zilele trecute pentru că se intenţionează realizarea acestor construcţii ilegale pe malul Lacului Siutghiol vor lua cu ASALT CONSILIUL LOCAL NAVODARI! De urmarit. (Gabriela Muntean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here