Polițiștii clujeni au intervenit marți dimineața, în urma unui apel la 112, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, după ce comisarul Marius Gheorghe Bărbulescu a obervat că sigiliul de pe ușa biroului era distrus. Potrivit acestuia, vineri după-masa când a plecat de la birou și-a aplicat sigiliul pe ușă, luni a participat la o testare psihologica la IPJ Cluj, iar marți dimineața când a ajuns la muncă a observat că cineva i-a distrus sigiliul.
„În 25 de ani de carieră nu am pățit așa ceva”
Comisarul susține că în ultima perioadă a fost supus la mai multe presiuni din partea conducerii instituției, pe motiv că a cerut răspunsuri cu privire la probleme administrative ce țin de transparența publică.
„Marți dimineața, în jurul orei 8, când am ajuns la birou am constatat că sigilul aplicat vinerea trecută, după ce am terminat programul de lucru, nu mai era intact. Se vedea clar că cineva a umblat la el. Prezenta urme de distrugere. Nu mi-a venit să cred. De doi ani de zile folosesc acest sigiliu și niciodată nu a existat o astfel de situație. Întrucât mă aflu în relații tensionate cu conducerea Școlii de Agenți de Poliție, mă aștept la orice. Am ajuns să vin zilnic la serviciu și să mă gândesc că domnii comandanți mi-au pregătit ceva. Am sesizat conducerea școlii, ofițerul de serviciu și IPJ Cluj prin apel la 112. Cei din urmă au intervenit operativ, au efectuat cercetări, iar eu am formulat o plângere penală pentru rupere și distrugere de sigiliu. Nu pot să acuz pe nimeni, însă pot să spun că ce mi se întâmplă aici nu am întâlnit în cei 25 de ani de carieră. Am fost și sunt cercetat prealabil în două sesizări formulate de conducerea școlii, cu scop clar de denigrare, șicanare și hărțuirea pe linie profesională, pentru că sunt liderul Sindicatului Polițiștilor “Mihai Viteazul”. În 25 de ani de activitată nu am avut nicio abatere disciplinară și nici nu au existat antecedente de orice natură cu privire la starea mea psihică. Am șase ani de școală militară și carieră impecabilă. Majoritatea persoanelor care lucrează în Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca nu au nici măcar o școală de poliție absolvită”, declară comisarul Marius Bărbulescu.
Cei de la IPJ Cluj confirmă existența dosarului penal:
„La 10.03.2020, am fost sesizați cu privire la faptul că impresiunea sigiliului aplicat în plastelină, de pe ușa unui birou din cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, a fost distrusă. S-a efectuat cercetarea la fața locului și continuă cercetările sub apectul săvârșirii infracțiunii de ,,ruperea de sigilii”, faptă prevăzută de Codul penal” arată purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, subinspector de poliţie Carmen Livia POMPAȘ.
Comisarul Bărbulescu deține funcția de ofițer specialist, în cadrul Școlii de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca. În trecut, acesta a fost ofițer specialist în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din IPJ Dolj, precizeaza cei de la Ziar de Cluj. (Frone A.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here