Un procuror sanctionat disciplinar in 2015 prin taierea salariului cu 15% timp de 4 luni (sanctiune ramasa definitiva in 2016, in urma respingerii recursului de catre ICCJ) a primit acum un refuz din partea CSM. Marti, 17 martie 2020, Sectia pentru procurori nu si-a dat acordul ca procurorul Silviu Bogdan Epure, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 sa se inscrie in cursa pentru un post caldut.


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii condusa de Tatiana Toader (foto) a decis in sedinta din 17 martie 2020 sesizarea Comisiei medicale de specialitate in vederea intocmirii raportului de expertiza cu privire la situatia unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad. CSM nu a facut public numele procurorului si nici motivele pentru care a luat aceasta decizie.
In cadrul aceleiasi sedinte, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a exprimat acordul in vederea participarii procurorului Silviu Bogdan Epure, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, la procedura de selectie organizata de Institutul National al Magistraturii pentru un post de formator cu norma intreaga in domeniul „Drept penal si drept procesual penal.
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a exprimat insa acordul in vederea participarii procuroarei Cornea Nicoleta Gianina de la DIICOT, Structura Centrala, la procedura de selectie organizata de Institutul National al Magistraturii pentru un post de formator cu norma intreaga in domeniul „Drept penal si drept procesual penal”.
CSM nu a exprimat insa acordul in vederea participarii lui Tiberiu Moldovan, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la procedura de selectie referitoare la misiunea EUCAP SOMALIA.
Sursa: Lumea Juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here