Hai, ca poate a treia oara are noroc! O procuroare care a plecat din DNA acum patru ani vrea sa se intoarca in parchet, dar in ultimele 6 luni numai de ghinioane a avut parte. Lumea-n targ vorbea in 2016 ca procuroarea cu pricina plecase din DNA pur si simplu fiindca n-o mai suporta pe Laura Kovesi.
S-a ivit o raza de speranta pentru o procuroare care in ultima vreme a primit doua refuzuri cand a candidat pentru posturi de executie la Directia Nationala Anticoruptie.


Este vorba despre procuroarea Ligia Carmen Oprea (foto), de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, cea care a incercat in octombrie si decembrie 2019 sa obtina delegarea intr-o functie de executie la DNA. Amintim ca Oprea plecase in 2016 de la DNA la PT Ilfov (click aici pentru a citi).
De data aceasta, Ligia Oprea are un oarecare motiv de bucurie, intrucat Sectia pentru procurori din CSM i-a admis contestatia la proba privind evaluarea unor acte profesionale intocmite in ultimii 5 ani – proba din cadrul concursului pentru numirea in functii de executie la DNA.
Astfel, daca initial Carmen Oprea obtinuse 23,4 puncte (minimul fiind 25, iar maximul – 40), dupa contestatie procuroarea a inregistrat un punctaj de 25,2, fiind declarata admisa. De altfel, Oprea era singura respinsa inainte de contestatii.
Urmeaza ca Sectia pentru procurori din CSM sa anunte data la care va programa interviurile – proba la care candidatii trebuie sa ia minimum 45 de puncte si maximum 60.
Nu doar Ligia Carmen Oprea a obtinut un punctaj mai mare dupa contestatii, ci si procurorul George-Daniel Danca, de la PT Covasna (25,6, respectiv 27 de puncte).
Sursa: Lumea Justitiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here