(Preluare National – Catalin Tache):
Cu o Poliție ”exploatată în orb” până la ultima fărâmă de energie, în timp ce ”răsfățații sistemului” care degeaba poartă și ei ”haina statului” că stau în auto-izolare ca belferii, la adăpostul zecilor de mii de lei ce le intră pe card, în loc să fie scoși și ei pe străzi, notele informative care atrag atenția asupra unui potențial risc în mai multe zone ale țării este chiar ultima problemă de care avea nevoie Ministerul Afacerilor Interne. Dar aceasta nu înseamnă că, în ciuda eforturilor absolut admirabile depuse în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19, structurile abilitate trebuie să neglijeze cruda realitate că întoarcerea în masă a Diasporei a adus în țară și membri ai temutelor clanuri interlope de afară. Membrii acestora fugind pe capete din Spania și Italia atât de frica infecțiilor cu coronavirus, dar și pentru că în urma măsurilor draconice de securitate luate de autoritățile de la Roma și Madrid rămăseseră practic fără ”obiectul muncii”.
Odată cu Diaspora s-au întors și clanurile în țară
Acolo unde deja bântuie pe străzile pustii, ”adulmecând prada”, după cum deja a atras un serios semnal de alarmă primarul Timișoarei. Nicolae Robu avertizând că orașul de pe Bega s-a umplut deja de ”haite” de hoți, spărgători și tâlhari. Însă și mai grav decât iminenta reluare a activității infracționale pe teritoriul României- că doar nu și-or vinde ”galacticii” limuzinele ca să-și cumpere de mâncare!- este că după mulți ani de zile în care și-au împărțit sferele de influență în străinătate, acum clanurile interlope se regăsesc față în față în localitățile de baștină. Gata să își plătească polițele din trecut și să redeschidă războaie de stradă așa cum România nu a mai cunoscut de multă vreme… Drept urmare, în ciuda eforturilor logistice suplimentare pe care le impune, o minimă monitorizare a acestora este totuși bine de implementat încă de acum, după cum susțin sursele noastre.
Primarul Robu deja a avertizat că Timișoara ”geme” de bande interlope
Scoateți Armata de pe străzi
Ce să facă militarii cu automatele pe străzi?
Pentru că altfel chiar riscăm ca zone întregi să fie aruncate ”în haos social”, liderii clanurilor interlope văzând oricum starea de urgență ca și o oportunitate de a-și spăla rufele murdare ”pe străzile pustii”, ci nu de a respecta cu sfințenie prevederile Ordonanțelor Militare. Mai ales că scoaterea Armatei pe bulevardele marilor orașe, cu armamentul și muniția de război din dotare se poate dovedi astfel o sabie cu două tăișuri. Fiind greu de justificat care poate fi reacția militarilor ”cu automatul de gât și degetul pe trăgaci” în fața unor eventuale acte de dezordne publică în plină stradă, așa cum deja se întâmplă tot mai des în Italia și alte țări de pe glob. Asta ca să nu mai vorbim de ce se poate întâmpla dacă reizbucnesc după atâția ani răfuielile dintre clanurile interlope rivale, care au atâtea ”datorii” de plătit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here