Iulian Iacobescu

În plină criză COVID-19, când profesorii sunt puși să facă lecții online, când declarațiile despre șomajul tehnic în Educație se bat cap în cap, de nu mai știe nimeni ce să creadă, instituția condusă de Monica Anisie face afaceri.

Perioada – sau ”peroada”, după unii clasici în viață – este una numai bună achizițiilor, fără să mai ia cineva vreo urmă, așa că de ce nu s-ar lansa șl Miisterul Educației și Cercetării în ”biznis”?

Mai exact, MEC plătește 4 lei pe o mască importată cu…1,5 lei, iar afacerea este intermediată de firma unui fost ofițer SRI.

“În afacerea prin care firma maramureșeană Pop-Up, controlată de Camelia Sas, soția fostului ofițer SRI Alexandru Sas, a dat către Unifarm 2,2 milioane de măști din China s-a intercalat și compania Med Healthcare Project.

Această companie a fost intermediară. Au luat măștile aduse din China cu 0,285 dolari CIF, transport inclus, de către Pop-Up și le-au vândut cu 0,58 de dolari către Unifarm, care a adăugat 10 bani pentru a le da în spitale. Într-un răspuns pentru ziar, Camelia Sas recunoștea că ea le-a adus în țară cu 1,5 lei (preț cu tot cu transport) și că firma Med Healthcare Project le-a achiziționat de la ea cu 2,159 de lei/bucată”, susține presa. Măștile au fost vândute mai apoi cu 4 lei către Ministerul Educației

Acum putem interpreta altfel zâmbetul de Monalisă al Monicăi Anisie, nu-i așa? De ce cumpără MEC măști medicinale? Școlile sunt închise, nu se pune problema să le distribuie dascălilor, elevilor și personalului auxiliar. Sau se vor vinde ca și auxiliarele, prin intermediul inspectorilor școlari, car efac recomandări profesorilor ce să cumpere la clasă și ce cărți să bage pe gât elevilor?

Sursa: vineri13.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here