(Preluare National – Catalin Tache):
În aceste zile, în plină stare de urgență și pandemie de COVID-19, responsabili ai structurilor de specialitate din cadrul Ministerului Apărării Naționale negociază intens, în cel mai mare secret, perfectarea unor achiziții considerate strategice. Dar nu, nu este vorba de salvatoarele ventilatoare pe care Guvernul Orban nu le va mai primi la timp… Cu toate că la fel cum restul serviciilor secrete din lume care se respectă au demarat de mult ample operațiuni pentru a asigura guvernelor țărilor lor toate mijloacele medicale de care au nevoie, indiferent de forma sub care le procură, ar fi putut și ale noastre barem să simuleze că fac ceva în acest sens.


Ciucă dă la toată lumea, că doar nu dă de la el!
Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră – că doar nu o fi șeful DGIA, generalul Marian Hăpău singurul ”stăpân al secretelor” din MApN! – Forțele Armate Române tocmai ce sunt pe cale să ”înghită” o nouă comandă de aproximativ 2 miliarde de euro! Emisari ai unei importante companii franceze aflându-se la București pentru a ”strânge șurubul” reprezentanților MApN însărcinați în secret cu ingrata misiune privind parafarea unui contract adiacent celui de înzestrare a Armatei Române cu rachete americane! Pentru că atunci când la sfârșitul anului trecut, pe când coronavirusul începea să facă deja ravagii în China, generalul Ionel Nicolae Ciucă își asuma plata în avans către americani a jumătate de miliard de dolari pentru livrarea ”la termen” a rachetelor PATRIOT. Ce-i drept, la acea vreme ambițiosul general Ciucă încă se visa șefului noului ”guvernul meu”… Generozitatea de 500 de milioane de dolari având loc înainte ca sistemul să-i mai taie avântul prin descinderea DNA efectuată la sediul central al Ministerului Apărării Naționale, fără știința lui Ciucă sau a informațiilor militare din subordinea lui Hăpău. Numai că după ce Ministerul Apărării Naționale va plăti în total părții americane suma de 4 miliarde de dolari pentru dotarea Armatei cu rachete, iată că, așa după cum era de altfel de așteptat, acum își cer și francezii ”tainul”. Și încă extrem de insistent, de parcă DGSE-ul francez și Amabasada și-au băgat din nou coada. Iar cea mai bună dovadă că după ce a deschis ”Cutia Pandorei” cu plăți exorbitante făcute în avans producătorilor americani de armament, generalul Ciucă nu va putea gestiona apoi ”contraatacul” celorlalți mari jucători mondiali este tocmai ”misiunea economică franceză” din aceste zile. Când, după cum susțin sursele noastre, în baza unei solicitări mai vechi a Ministerului Apărării Naționale, partea franceză va ”împânzi” România cu o modernă rețea de radare! Una care să fie ”integrată” sistemului american de rachete PATRIOT! Pretextul fiind și de această dată …teama de rachetele balistice rusești RS-28 ”Sarmat 2”, mai cunoscute și drept ”SATAN”!
Sub pretextul rachetelor rusești SARMAT – SATAN se fac afaceri de miliarde
Rachete de la americani, radare de la europeni
După rachete de la americani, luăm radare de la francezi
La jumătatea lui 2018 începea ”marea bătălie” pentru un alt contract de 2,1 miliarde aprobate deja la acea dată de Parlamentul României pentru achiziția unor noi sisteme antiaeriene cu rachete pentru rază scurtă și foarte scurtă – SHORAD/VSHORAD. Asta după alte 2,1 miliarde euro destinate sistemului de rachete PATRIOT de apărare sol- aer cu bătaie lungă. Că doar neavând nevoie de bani în plus pentru Sănătate sau Educație, clasa politică românească a ridicat toate mânuțele sus, să dea 2,1 miliarde pentru ”bătaia lungă” și tot 2,1 miliarde pentru ”raza scurtă”! Numai că ”bătălia” a fost una ”în familie”, producătorii americani de armament fiind practic lăsați ”cu pâinea și cuțitul” pe masa negocierilor, ca să-și taie ce ”felie” de mare vor ei. Așa că și-au luat tot ”tortul” rachetelor, unul de 4,2 miliarde dolari! Însă fie și așa, puținii ofițeri de informații care nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român au reușit în tot acest timp să țină piept, sub diverse pretexte, solicitărilor tot mai insistente ale producătorilor europeni de armament. Disperați că ei nu se aleg cu nimic din bugetul anual de miliarde de euro alocat înzestrării Armatei Române. Numai că această strategie s-a prăbușit odată cu gestul ”sinucigaș” al noului ministru al Apărării. Atunci când Ciucă a tulburat și mai mult apele partenerilor europeni, după gestul fără precedent al plății în avans, fără ca o astfel de necesitate să fie prevăzută în vreun contract oficial! Așa că acum, vrea-nu vrea, ministrul Apărării trebuia să ia și radare de la francezi, ca să scape de furia acestora. După care vor bate cu pumnul în masă și germanii, ca să luăm transportoare blindate de la ei… Și italienii ne vor băga apoi pe gât contractul lor favorit, deși Bădălău este deja istorie… Până atunci însă, Armata pare că va fi dotată ”cu japca” cu radare tactice pentru Apărare cu rază medie de acțiune, urmare a unei solicitări mai vechi a Ministerului Apărării Naționale din cadrul proiectului de înzestrare ”SHORAD/VSHORAD”.
Generalul Marian Hăpău nu mai are pastă în pix pentru a semna rapoartele contrainformative
Acum, de când a devenit politician și candidat ”pe persoană fizică” pentru a conduce ”guvernul meu”, Ionel Nicolae Ciucă trebuie luat ca atare. Ce ne facem însă cu Direcția Generală de Informații a Armatei? Și implicit cu comandantul informațiilor militare, generalul Marian Hăpău? Cel care, indiferent de culoarea politică a politicienilor aflați la guvernare, ar trebui să își facă datoria de militar al statului român! Și să raporteze astfel acum ”beneficiarilor legali” dedesubturile noii ”afaceri RADAR”! Și nu doar să se vaite prin separeuri, ca pe vremea mandatului lui Fifor în fruntea Ministerului Apărării, că ditamai ofițerii militari de contrainformații trebuiau să țină ”ușița deschisă” la ceas de seară pentru ”doamna ambasadoare”… Păi ăștia mai pot fi numiți ofițeri de contrainformații?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here