AS Kovacs Valer-Sandor din cadrul I.P.J. TIMIȘ executat de mai marii poliției în urma dezvăluirilor făcute de dumnealui în calitate de Președinte al Sindicatului DECUS -Biroul Teritorial Timiș, dezvăluiri care au zdruncinat până la vârful Poliției Române și care, evident au deranjat ,mai ales că s-a precizat cu nume și prenume !
Lupta împotriva obedienței din sistem a început odată cu intervenția acestuia în calitate de sindicalist pentru apărarea drepturilor legale a unui coleg (T.G.) care urma să fie eliberat din funcție pentru facilitarea ocupării postului a unui ” om de casă “… agreeat de conducerea I.P.J. TIMIȘ pe motiv de obediență căci așa s-a procedat de “când lumea si pământul” …iar împotriva acestui obicei s-a interpus polițistul ( sindicalistul) Kovacs Valer-Sandor. Precizăm faptul că, T.G. mai avea șase luni până la încetarea activității prin ieșirea la pensie. Toate eforturile depuse de sindicalist au fost în zadar T.G. fiind mutat abuziv la o secție de poliție. În ” baza” acestei intervenții, polițistul-sindicalist s-a pricopsit cu o sesizare din cadrul Biroului Control Intern cercetată de un ofițer de la Serviciul Ordine Publică….cercetare în urma căreia s-a demonstrat că cele sesizate de B.C.I. nu se confirmă. Mare a fost deranjul “mai marilor ” din I.P.J. TIMIȘ întrucât și ofițerul din cadrul S.O.P a fost cercetat disciplinar pentru transparența de corectitudine de care a dat dovadă. În urma demersului făcut la I.G.P.R. pentru înștiințarea unor nereguli din cadrul I.P.J.Timiș polițistul Kovacs Valer-Sandor s-a ales cu repercusiuni deoarece după opinia șefilor săi “a adus prejudicii de imagine instituției ” ….vechea placă hodorogită la care apelează reprezentanții conducerii atunci când cineva din subordine își permit să vorbească despre anumite aspecte, fie ele și ilicite.
Deranjul șefilor din inspectorat a fost peste măsură atunci când Kovacs Valer-Sandor a devenit foarte vocal prin intermediul mass media și a rețelelor de socializare mai ales după moartea colegului său CRISTIAN AMĂRIEI căzut la datorie! Acel moment a fost declicul…nu de puține ori polițiștii din teren au fost trimiși în misiuni fără sprijin, mai ales cazul AMĂRIEI!
Nu putem trece cu vederea atât de ușor atitudinea Inspectorului-sef Alin Petecel din conducerea I.P.J.TIMIS ( ginerele fostului adjunct al Poliției Române) cu privire la graba de care dă dovadă în ceea ce privește cercetarea disciplinară a polițistului Kovacs Valer-Sandor.
În perioada 01.05.- 05.05.2020 este internat într-un spital din Timișoara fiind supus procedurii-standard conform pandemiei.
Având în vedere valul de susținere a polițistului din partea opiniei publice, conducerea I.P.J. TIMIȘ pregătea de zor destituirea din funcție a acestuia. La data de 13.05.2020 fiind în concediu medical primește o vizită neanunțată la domiciliu din partea unor superiori ,ofițeri din cadrul I.P.J. TIMIȘ prin care, i-a fost adus la cunoștință verbal să semneze anumite documente pentru destituirea din funcție. Bineînțeles ca cei doi ofițeri s-au ales cu un refuz categoric, dar nu putem să nu observăm anumite aspecte ilicite în acest sens ….mai ales că, un contract individual de muncă, fie el și în Poliție, nu suferă modificări în concediul medical! Precizăm că, perioada concediului medical este până la data de 18.05.2020.
Având în vedere calitatea de sindicalist al polițistului Kovacs Valer-Sandor prin care este susținut de prevederile legale privind sesizarea și reglementarea unor disfuncționalități din sistem acesta nu poate fi cercetat disciplinar…mai ales la cheremul unor șefi din sistem,doar pe principiul ” cine nu este cu noi/ este împotriva noastră “


Urmărim cu interes finalul anchetei în ceea ce-l privește pe polițistul Kovacs Valer-Sandor!


În încheiere prezentăm imaginea polițistul în cauză cu ” căluș la gură” ….căci așa dorește sistemul. Dacă într-adevăr se dorește reforma sistemului ….păi, să nu avem “căluș la gură ” …să vorbim, căci avem multe de zis….păcat însă, că nu există solidaritatea în teren! (Gabriela Muntean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here