(Preluare Incisiv de Prahova):
Carul Mic şi Carul Mare
Le-ai pus, Doamne, la loc sfânt,
Sus, pe cer. Dar, de ce oare,
Ai pus boii pe Pământ…
(epigramă de Efim Tarlapan din
Pledoarie pentru epigramă – aprilie 2007)

Starea de fapt arată că, în data de 02.03.2020, ”Incisiv National” a publicat articolul “Viza de flotant: strategia electorală la alegerile locale de la Cătina, județul Buzău, pentru Fulgeanu Alexandru Constantin”.
https://www.incisivnational.ro/2020/03/02/viza-de-flotant-strategia-electorala-la-alegerile-locale-de-la-catina-judetul-buzau-pentru-fulgeanu-alexandru-constantin/
Articolul mai sus mentionat a fost preluat si de ”Incisiv de Prahova”.
„Nu sunt membru ALDE. Am semnat ceva, dar nu adeziune de partid, ci o foaie de susținere a acțiunilor dnei. inspector Florina Stoian”. Asta susținea în data de 14/05/2019 Adrian Răican, directorul școlii din Cătina.
Numai că, în posesia reporterului de la buzoienii.ro , a ajuns – prin intermediul unui coleg de școală și de partid al directorului – un document semnat și completat de Adrian Răican, în care apar însemnele (sigla) ALDE și titlul „Cerere de adeziune”. Se poate mai clar?!!
Trebuie spus și că, după doar câteva zile de la semnarea adeziunii, dl. Adrian Răican, profesor de sport, a fost numit – ce coincidență! – director al școlii din Cătina.
Altă întâmplare sulfuroasă care explică multe: Claudiu Voicu, coleg de școală și de partid cu domnul Adrian Răican, a reclamat reporterilor de la buzoienii.ro faptul că, în școala Cătina, un localnic cu ”dare de mână”, Alexandru Fulgeanu, ar fi dat – cu acceptul directorului – bani (sub forma unor tichete cadou) cadrelor didactice, părinților și elevilor. Profesorii au primit zece bonuri ”de căciulă”, iar părinții și elevii câte trei. La tichetele cadou s-a adăugat și câte o cutie cu dulciuri. La prima vedere, gestul pare al unui gentlemen!
Aș, ți-ai găsit! Gestul culant a devenit brusc dubios și oneros după ce s-a aflat că ”binevoitorul” domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina. Astfel, acțiunea caritabilă a căpătat și un iz de cumpărare a electorilor, act premergător și pregătotor pentru o viitoare fraudă electorală anunțată. Iar directorul școlii iese ”șifonat” și din această afacere. Cam multe legături cu politica, domnule director, nu credeți? Sau nu vă pasă.
Reporterul buzoienii.ro e frământat și de răspunsurile la alte două întrebări:
de ce cadouri în bani (10 tichete x 10 de lei) către cadrele didactice ?
de ce profesorii au primit mai mult decât elevii (3 tichete x 10 lei), copii printre care sunt și unii într-adevăr sărmani.
Cumva pentru ca, la un semn, când vor fi alegerile locale, profesorii să se activeze ca agenți electorali printre părinții elevilor?
Un reporter de la buzoienii.ro a fost contactat de Alexandru Fulgeanu care a ținut să precizeze următoarele:
„Fac astfel de gesturi caritabile de mulți ani și nu doar la Cătina, ci și în comunele învecinate. Dar n-au avut și nici nu au legătură cu politica. Sunt precum două linii paralele care nu se vor întâlni niciodată. Am ținut să fac cadouri și către cadrele didactice din respect pentru acești oameni care ne-au pus stiloul în mână și care au contribuit la formarea noastră ca oameni. Iar cadouri n-au primit doar profesorii, ci și ceilalți angajați ai școlii. Îmi pare rău că acțiunea mea este interpretată politic”.
Înduioșător!
Doar dacă n-ar exista cazul bietului cățel pe care, violentul și sadicul Fulgeanu l-a omorât când, cu ceva timp in urma, a ieșit cu ATV-ul la babardeală. Proprietarul câinelui a sunat degeaba la SNUAU 112, fiind amenintat si cu arma de pistolar: numai unu e Fulgeanu în zonă!
Alexandru Fulgeanu a admis că intenționează a se implica mai mult în viața comunității și de aceea va candida la funcția de primar (Să vă fereasca Dumnezeu, oameni buni!).
De ce am readus în discuție articolul colegilor de la buzoienii.ro?
Simplu! Ne-a atras atenția adevăratul interes, cel ascuns, al omului “potent” și plin de gesturi caritabile, Fulgeanu, acțiuni interpretate politic.
Așa să fie, oare ? – ne întrebăm noi, facând pe proștii!
Investigația noastră relevă, fară echivoc, o banalitate: ca binevoitorul domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina și își pregătește cu “îndemanare” fraudarea alegerilor locale pentru a câștiga postul mult visat, de primar.
Operaţiunile de tip “flotantul” sunt arhicunoscute la alegerile locale și permiterea practicării lor riscă să fie un flagel în mediul rural, care deturnează adevăratele opțiuni politice ale populaţiei cu drept de vot.
În primele luni ale acestui an, numărul flotanţilor a crescut vertiginos în zeci de comune din ţară, operațiunea putând să surclaseseze deja consacratele operațiuni „autobuzele electorale” şi „listele suplimentare”.
Dacă AEP, partidele și poliția nu belesc bine ochii la aceste metode africane de fraudă electorală, riscăm cu toții să belim altceva până la cotor, în finalul procesului alegerilor locale.
Creşterea vertiginoasă a numărului de persoane care îşi mută reşedinţa în mediul rural (”la ţară”) în prag de alegeri, nu poate fi o coincidenţă. Gândiţi-vă că pragul electoral pe care trebuie să-l treacă o listă de partid pentru orice consiliu local este de 5%, şi mai gândiţi-vă că, într-o comună, numărul alegătorilor este mic în comparaţie cu electoratul dintr-un oraş. Ca atare, câteva zeci de persoane în plus pot înclina semnificativ balanţa atât în ceea ce priveşte componenţa consiliului local, cât şi referitor la candidatul la funcția de primar.
Epigrama cu boii pusă ca motto la acest articol, nu este aleasă întâmplător. Cum alfel pot fi cei 118 cetățeni care au solicitat vize de stabilire a reședinței (flotant) pe adresa lui … Fulgeanu??!!
Asta în conditiile in care comuna are numai 2170 de locuitori și nici nu este ”Perla Carpaților”, „Marea de la Munte”, ”Perla Moldovei”, ”Perla Apusenilor”, ”Perla Bucovinei”.
Precizăm cititorilor că ”Incisiv National” a solicitat organelor competente să dispuna, conform prevederilor legale în vigoare, verificarea de urgenţă a acestui fenomen care, se pare, a scăpat de sub control şi care ar putea avea consecinţe grave, viciind astfel rezultatele proceselor eletorale din acest an.
După data de 15.05.2020, când ”Incisiv de Prahova” a publicat articolul “Afacerist prahovean amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin care sustine ca are “politia” si parchetele la picioare/inregistrari audio”, au început – ce să vezi! – și amenințările și șantajul la adresa jurnaliștilor ziarului și a directorul acestui ziar:
comentarii suburbane cu amenințări de săvârșire a unor fapte cu violență;
prin apeluri telefonice si diferite mesaje SMS, WAPP.
a) Astfel, după publicarea articolului, pe comentarii, au apărut insulte și injurii la adresa semnatarei articolului (Cristina T. – șefa departamentului investigații) cum că ar fi ”dusă cu capul” și a fost amanintata cu instanța ;


b) Ulterior a aparut comentariul;


c) Ca o recunoastere explicită a cocalarilor care ameninta ziarul, a apărut și comentariul prin care se evidențiază vocabularul ”elevat”.


d) Directorul ziarului, observând comentariile și amenințările / șantajul, a transmis urmatorul mail:
“Draga domana/domn,
ca sa solicitati dvs aprobarea comentariilor si publicarea lor ar trebui sa o faceti cu un nume real, nu de pe un cont “fabricat”.
oricum asa ceva nu imi puteti solicita dvs mie.
daca ceva va deranjeaza in continutul unui articol puteti sa trimiteti un drept la replica semnat si asumat.
modul de adresare nu va face cinste.
in alta ordine de idei modul de intimidare la adresa jurnalistei noastre, Cristina T. (sefa Departamentului Investigatii) ne lasa rece si personal ma lasa rece.
puteti actiona ziarul in instanta deoarece noi suntem pregatiti cu probe, declaratii, documente si inregistrari audio.
p.s – aceste amenintari nu vor putea stopa dezvaluirile ce vor urma, fiind o investigatie complexa pe aceasta tema (amenintari, pistoale, betii/orgii, omorat animale, comportament fata de angajatii din constructii, etc).
cu respect,
ec Adrian Radu – director general
Incisiv de Prahova
“danabai;;;;;;;@yahoo.com”


e) Parcă pentru întărirea convingerilor că suntem amenințați și șantajați de persoane cu cont fals, interpuse de ”pistolar”, am constatat că adresa de mail nu … există.


f) La ora 15.40 (16.05.2020) am primit un telefon pe numărul de redacție, de la apelantul 072533______4, prin care o domnișoară / doamnă exagerat de blondă, mințind ca ar avea numarul de telefon chiar de la directorul ziarului și că ea ar fi autoarea comentariilor de pe contul fals de e-mail, a trecut la amenințări așa de voalate, încât ne-am dat seama instantaneu câtă prostie zace în cei doi neuroni ai săi, din care unul a sucombat chiar în timpul dialogului:

 • dl. Fulgeanu era, la începutul conversației telefonice, cadru MAI activ, dar pe la finalul perorației cucoanei, a trecut în rezerva.
 • Excelența sa, pistolarul, – (apropo, verifică cineva de la AEST Buzău ce regim are arma??!!) ar fi partener de afaceri cu miliardarul Ion Țiriac !!!! (Nea Ioane, ce cauți, bre, cu zdreanța asta? Vânezi mistreți în Munții Buzăului?!). Culmea, din verificarile efectuate in investigatia ce va fi publicata in cooperare cu o redactie din Bucuresti a reiesit ca pistolarul chiar detine o firma intr-un sediu inchiriat de la Tiriac…dar, aceste aspecte intr-un articol separat.
  Colegul de redactie care a raspuns la apelul telefonic i-a precizat duduiei că directorul ziarului:
  nu se implică în blocarea unei investigații,
  nici nu impune anumite investigații,
  că articolelor li se dă BP-ul numai după verificări riguroase, dacă este posibil din cel puțin trei surse și ulterior obținerii unor dovezi solide,
  Colegul de redacție i-a precizat mademoisellei interlocutoare că aceste amenințări nu vor opri dezvăluirile și că vom sesiza organele penale competente pentru pentru savârșirea infracțiunilor de amenințare cu săvârșirea de infracțiuni, șantaj, injurii (deținem înregistrarea pe care o punem la dispoziția organelor de cercetare penală).
  Mimoza interpusa ne-a dat si urmatorul mesaj pe telefon:
 • Special am lăsat la urmă o precizare anume, pe care să o ”rumegați” puțin: tantela a strecurat printre toate ”avioanele” de comentarii precizate mai sus și că, chipurile, investigația și rezultatele acesteia sunt publicate și în considerarea fostei calități de ofițer SRI a directorului general al ziarului.
  Comentariul se potrivește fix ”ca nuca-n perete” și ne face să ne întrebăm: ”Ce are Sula cu Prefectura?”

 • Precizăm că investigația este în desfășurare și vor urma dezvăluiri senzaționale privind amenințarea cu pistolul a unui consătean, de către cocalarul cu greieri în călcâie, dupa ce i-a omorat cațelul acestuia cand era sub influenta alcoolului si conducea un ATV cu alti cocalari din anturajul sau si multe alte picanterii (la inceputul lunii mai in sat Poinitele, Comuna Chiojdu, judetul Buzau).
  Noi vrem să vedem, după aceste dezvăluiri, cu cât talent se mișcă organele de poliție / urmărire penală pe care Fulgeanu susține că le are ”la picioare”!!!
  Nu de alta, dar avem infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, acte de cruzime împotriva animalelor, șantaj, amenințare cu săvârșirea de infracțiuni, insulte / injurii, tentative la infracțiuni electorale etc.
  Nene Fulgene, ”balauri” din ăștia locali am mai fumat până acum. Ba, unii aveau și trei capete! Acum au doar unu, și și pe ăla la ”mititica”.
  Ei, hai să vedem! (Redactia Incisiv de Prahova).
  N.R – Nu putem sa nu apreciem premonitiile “Mimozei blonde interpuse” in cazul pistolarului cu vocabular bisericesc, elevat de cadru MAI actual si/sau fost…ala, partenerul lui Ion Tiriac si candidat la primarie…Doamne Iarta si Pazeste….
  Conform DEX – premonitie – Presimțire, fără un motiv rațional, a unui fapt viitor și care, uneori, se realizează…
  “Incisiv de Prahova” ziarul care transforma oamenii de afaceri in infractori”…scris de blonda noastra….Asta DA premonitie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here