(Preluare National – Catalin Tache):
Deputata Cristina Trăilă a avut grijă ca tot partidul să știe că actualul premier ”a mâncat o pâine” de la soțul său, pe când Ludovic Orban nu avea alt servici. Ea devenind totuși cunoscută doar după ce însăși Elena Udrea a denunțat-o public că în perioada în care a condus autoritatea care supraveghea licitațiile cu banii ANRMAP trecea doar licitațiile cu fonduri europene care aveau consultanță de la soțul ei, avocatul Doru Trăilă.
Iată însă că nimic nu pare să se fi schimbat sub soarele Puterii, dacă aceeași Cristina Trăilă a reușit să îl impună pe pupilul Eugen Cojoacă drept președinte al Autorității Naționale pentru Achiziții. Mai mult chiar, aceeași Cristina Trăilă, de care inițiații sistemului au început deja să se ferească este suspectată nu doar că ține sub papucul propriei case de avocatură ANAP-ul, dar că păstrează și pârghiile reprezentate de președinții de complete de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor! Astfel că posibilitatea ca aceeași persoană, fie ea și Cristina Trăilă să se afle la ambele capete ale sistemului de licitații publice și să aibă astfel control absolut nu avea cum să nu atragă atenția structurilor specializate. Cu atât mai mult cu cât relația ”periculos de apropiată” cu purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea nu este chiar ”acoperirea” supremă pentru ca alții să riște să scoată ei castanele din ”focul” unei eventuale anchete în locul celei auto-legendate și drept ”omul președintelui”. Mai ales că este atât de ușor de verificat că șeful statului nu a girat niciodată astfel de ”suveici”.
Axa ANAP – CNSC, luată în vizor!
Greu de înțeles cum înghite premierul Ludovic Orban informațiile venite din partea structurilor abilitate cu privire la ceea ce se întâmplă pe axa ANAP – CNSC. Acolo unde există suspiciuni rezonabile privind posibila influențare a documentației astfel încât clienții pe cabinetul de avocatură al deputatei Cristina Trăilă, participanți la diverse licitații, să reușească ”minunea” să se încadreze în condițiile financiare și tehnice pe care inițial nu le îndeplineau! Asta în timp ce lideri influenți ai partidului precum chiar președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur au fost ”tocați” de nu s-au văzut pe aceeași axă ANAP-CNSC. După cum o dovedesc și documentele intrate deja în posesia ”beneficarilor legali” și care pot apărea public mult mai curând decât își închipuie naivii care mai cred în girul președintelui Iohannis pentru astfel de ”combinații” aparent banale, dar cu mize de sute de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here