(Preluare National – Catalin Tache):
”Divizia pentru Apărarea Constituției aruncă în aer SRI-ul” titram pe 30 aprilie, atunci când avertizam că Eduard Hellvig nu va putea amâna prea mult ”momentul zero”. Cel în care va trebui să răspundă dacă structura aflată în subordinea sa, dar condusă atâta amar de vreme de acum ”indezirabilul” general Adrian Ciocîrlan a știut sau nu informația că ”PSD vinde Ardealul ungurilor”. Și dacă a știut de acest proiect atât de sensibil, dacă l-a și monitorizat, procedural vorbind… Dar mai ales dacă a sesizat oficial CSAT-ul! Dar și pe ceilalți beneficari legali, în afara Administrației Prezidențiale, printre aceștia numărându-se atât premierul Ludovic Orban, dar și președinții celor două camere ale Parlamentului.
O capcană din care conducerea SRI greu ar mai putea ieși. Pentru că dacă Divizia nu a știut sau nu a informat despre ”vânzarea Ardealului”, atunci existența sa chiar că nu se mai justifică. Iar dacă l-a informat doar pe Klaus Iohannis pe persoană fizică, atunci ar fi încălcat flagrant dispozițiile legale. Mai mult decât atât, pe 7 mai dezvăluiam și că ultimul om cu care s-a sfătuit șeful sfatului înainte să iasă cu halucinanta acuzație publică nu a fost Eduard Hellvg, ci ministrul de Externe, Bogdan Aurescu! Iar peste doar câteva zile, Serviciul Român de Informații va trebui să pună pe masa comisiei parlamentare de control poziția oficială cu privire la această informare. Numai că, deși toată lumea se aștepta ca SRI-ul să-și asume ”fapta” și să anunțe că l-a informat pe președinte, absolvindu-l astfel pe Iohannis de vinovăția altor jocuri, ”intervenția” de ultimă oră a lui Rareș Bogdan pare să fi schimbat total datele problemei. Pentru că, ”asmuțit” de un Rareș Bogdan care a luat deja ”gustul sângelui” Guvernului Orban, Eduard Hellvig nu va anunța că SRI-ul l-a informat pe șeful statului! Astfel că Iohannis va trebui să spună sursa de unde a primit raportul informativ care l-a făcut să ia o asemenea decizie unică pentru vreun președinte al României sau al unui alt stat membru al Uniunii Europene.
SRI i-arată pisica în Parlament!
Divizia pentru Apărarea Constituției nu a anuțat CSAT-ul!
Iată că varianta de lucru prezentată de ”Național” cu privire la faptul că după ce pierdut frâiele Justiției- după refuzul CSM de a-l recompena pe procurorul Cristian Lazăr cu un post de consilier al procurorului general- Iohannis nu mai este acum sigur nici pe propriile servicii secrete se poate confirma mult mai curând decât se așteptau unii. Chiar zilele viitoare, când în mod normal Serviciul Român de Informații ar trebui să trimită către Comisia parlamentară de control documentul oficial care să ia delicata problemă a ”vânzării Ardealului către unguri” din ”cârca” șefului statului. Ceea ce părea o simplă formalitate. Fiind suficient ca șeful SRI să confirme varianta lui Iohannis, prin recunoașterea faptului că Divizia pentru Apărarea Constituției a făcut această informare. Numai că Eduard Hellvig nu mai pare dispus să scoată din nou ”castanele fierbinți” ale lui Iohannis din ”focul” disputelor politice. Ce-i drept, recenta îndârjire a acestuia fiind pusă de inițiații sistemului pe poziția de forță pe care se plasează Rareș Bogdan în ultimele zile. Atacurile raider dezlănțuite de acesta la adresa Guvernului Orban nedând încă rezultatele scontate pe lângă ”neamț”. Astfel că dacă Iohannis nu cedează ”de urgență”, dând OK-ul final pentru schimbarea miniștrilor vizați de ”primul val” al remanierii, atunci și șeful SRI se va spăla pe mâini ca ”Pilat din Pont” cu informarea pe care o va înainta oficial Parlamentului. Și care va fi una plină de ”bla-bla”-uri care vor strânge și mai mult șurubul la un Klaus Iohannis aflat, totuși, la ultimul său mandat prezidențal…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here