In aprilie 2019, va prezentam aici tragica poveste a fostului director Romgaz Targu Mures, Pantelimon Avram, care a murit de inima rea, inainte sa-si vada definitivate victoriile impotriva DNA Targu Mures. Unul dintre dosare – in care Avram si alti inculpati fusesera defilati in catuse – s-a soldat cu achitare la fond, precizeaza Lumea Justitiei. Intre timp, a avut loc o disjungere si incheierea procesului penal pe motiv de deces in cazul lui Avram, dosarul principal continuand in apel pentru ceilalti inculpati. Ei bine, procuroarea DNA care l-a paradit pe fostul director a incercat acum sa obtina ceva de la Sectia pentru procurori a CSM, insa a fost trimisa sa bata mingea.
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii condusa de Tatiana Toader (foto) a analizat in sedinta din 2 iunie 2020 solicitarile facute de patru procurori DNA. Acestia cereau sa li se aprobe transferul la parchete militare.
In ceea ce-l priveste pe Florin George Dumitrescu din cadrul DNA central, CSM a respins cererea acestuia de transfer la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.
Procurorul Florin George Dumitrescu nu este la prima incercare de acest fel. In 2018 a solicitat transferul tot la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, dar a fost refuzat de CSM.
Respinsa a fost si cererea procuroarei Gianina Oreviceanu de la DNA Targu – Mures, care dorea transferul la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj.
Patricia Octavia Oros de la DNA Oradea, care cerea sa fie transferata la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, a renuntat la solicitare.
In schimb, procurorului Adrian Nicolae Golban de la DNA Timisoara i-a fost aprobat transferul la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.
Sursa: Lumea Juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here