(Preluare National – Catalin Tache):

Se dă iama în șefii de structuri

Nici măcar dacă ofițerii aflați la comanda unor structuri vitale ale MAI ar fi desprinși din vechile bancuri cu milițieni și tot nu ar putea înghiți ”vrăjeala proastă” cu care încearcă să îi păcălească mai-marii ministerului. Cei care au solicitat, începând cu chiar șefii Inspectoratului General al Poliției Române să întocmească de urgență rapoarte evaluative pentru primele luni ale acestui an, în raport cu perioada similară a lui 2019!

De parcă la vârful Poliției Române și al Ministerului Afacerilor Interne nimeni nu ar avea habar că, totuși, cel puțin lunile februarie, martie și aprilie ale acestui an au fost unele ”moarte” din punct de vedere al desfășurării activității operative! Și atunci, care ar fi scopul real al surprinzătoarei solicitări a unor asemenea ”perverse” evaluări? Simplu : forțarea pretextelor necesare ”execuțiilor sumare” care ar urma să fie declanșate în curând. Mai ales la nivelul structurilor ai căror șefi nu au respectat cutuma ”epurării politice”.

Cad capete!

De obicei, atunci când vreo ”frăție” acaparează suficientă putere la vârful atât de încercatului Minister al Afacerilor Interne pentru a forța ”schimbarea căsuțelor” există obiceiul de a se negocia persoană cu persoană cu cei vizați. Și, în majoritatea cazurilor chiar să li se ofere alte funcții în compensarea celor pe care ar accepta să le părăsească fără a se opune administrativ. De această dată însă, poate tocmai pentru a nu mai acorda nici măcar respectivele posturi de rezervă, artizanii teribilei strategii au decis să recurgă la un subterfugiu prin care să curețe dintr-o lovitură tot ceea ce este de curățat! Și să le facă astfel loc propriilor oameni de încredere! Totul după ce dezvăluirile din ”Național” cu privire la testele instant despre cuprinsul Ordonanțelor Militare a dus în cele din urmă la abandonarea acestui plan. Unul prin care se urmărea în special înlocuirea mai multor șefi incomozi de structuri. ”Zarurile” au fost astfel aruncate încât niciun șef vizat să nu mai poată reclama că este urmărit pe persoană fizică. Rezultatul fiind însă același. Pentru că nicio structură nu are cum să raporteze un bilanț mai bun pe primele cinci luni ale acestui an decât cel pentru începutul anului trecut! Astfel că șefii de structuri cărora li se cere acest bilanț au deja soarta pecetluită… Asta dacă nu cumva se dumirește și Marcel Vela că până ce să se arunce în vâltoarea bătăliei electorale pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, chiar nu are rost să permită să fie destabilizate structuri ale Internelor de o asemenea importanță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here