Introducerea impozitarii progresive sub pretextul pedepsirii celor care au “pensii nesimtite” este un act de lasitate si populism macabru si dezgustator care ne va costa economic si politic mai mult decat criza provocata de noul coronavirus.
Orice lege motivata de ura se va intoarce impotriva noastra!
Daca un “pensionar nesimtit” (cum sunt numiti in Parlament) castiga acum 10,000 de euro pe luna si il impozitam cu 90%, o sa isi mareasca pensia la 100,000 de euro pe luna pe hartie si tot atat o sa castige, Tu insa cum o sa iti maresti salariul sau pensia cu 90% ca sa compensezi jaful Statului? De ce nu se opreste cumulul de pensie si salariu, ocuparea simultana a 2 sau 3 functii si ale modalitati prin care se capuseaza politic bugetul de stat.

Impozitul puternic progresiv si inflatia (alta forma de impozitare ascunsa) sunt instrumente de razboi a Statului impotriva cetatenilor in orice sistem totalitar

In “Manifestul Partidului Comunist”, Marx si Engels enumereaza caile prin care va fi distrusa democratia “burgheza” unde gasim la punctul 2:

“Impozit cu puternic caracter progresiv”

La punctul 3, urmeaza “Desfiintarea dreptului de mostenire” in caz ca sunteti curiosi ce urmeaza dupa impozitarea “veniturilor nesimtite”.

Impozitul progresiv pare “corect politic” dar este o forma de discriminare fiscala care violeaza un principiul fundamental al oricarei democratii libere:


Principiul Egalitatii

care face parte si din declaratia de adevaruri si principii a Miscarii Sinergiste.

Prin urmare Miscarea SInertista considera ca Parlamentul are dreptul moral si legal sa impoziteze cu 90% pe toti cetatenii in mod egal insa nu are autoritatea morala si constitutionala sa impoziteze arbitrar doar o categorie “nesimtita” de cetateni. Nici un parlamentar nu are autoritatea morala sa numeasca nesimtit pe nici un cetatean al Romaniei!

Nu putem impune prin lege obligativitatea ca unele persoane sa contribuie cu un procent mai mare din munca lor la visteria Statului. Acest principiu a dus la falimentul sistemelor comuniste si socialiste in trecut, va duce la falimentul lor si in viitor

Aceste rente nu vor dispare prin introducerea impozitului progresiv vor creste! Mai multi bani la Stat inseamna mai multi bani in buzunarele proprietarilor Statului care intr-un sistem corupt e nomenclatura nu poporul

Pensiile speciale sunt necesare pentru a compensa functiile care cer o contributie disporportionata din partea celor care le ocupa (militari, parlamentari etc). Abuzul lor trebuie eliminat nu pensiile speciale.

Daca tot avem asa un consens urias in Parlament ca “pensiile speciale sunt nesimtite” atunci solutia simpla, morala si eficienta este modificarea Constitutiei pentru a permite corectarea pensiilor in functie de resursele Statului, precizeaza Octavian Jurma‎ pe pagina sa de socializare. (D. N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here