Puțin, foarte puțin reprezintă cele aproximativ 8000 de companii finanțate prin IMM Invest. Lui Cîțu i se par un imens succes, în realitate dacă raportăm la numarul de firme înregistrate în România, adică peste 600.000, vedem că au avut acces la finanțare aproximativ 1,33% din ele. Și asta în peste două luni de zile.

Era evident ca programul nu își va atinge ținta dacă ne reamintim cum a debutat, cu 10 zile de pauză: Site nefuncțional!

Ce nu spune Florin Cîțu este că:

1. au mințit în comunicarea publică atunci când au anunțat că IMM Invest se adresează companiilor afectate sever de pandemie. Băncile finanțează planurile de afaceri sustenabile, deci implicit pe cei care nu sunt afectați;

2. Sunt peste 13.000 de antreprenori care și-au pus speranța in acest program și care au fost respinși de la finanțare;

3. Este un program gândit și promovat de PSD prin OUG în 2017 alături de Start Up Nation și alte programe pentru sprijinirea mediului antreprenorial.

Ce aștepată antreprenorii?

Programul de relansare economică promis de cel puțin patru luni. Măsuri concrete de sprijin pentru susținerea locurilor de muncă și a companiilor afectate.

Ce ar trebui să facă Florin Cîțu?

Să mulțumească PSD pentru că îi face treaba în Parlament. Vă aduc aminte că PSD a promovat proiectele de lege pentru spijinirea companiilor care activează în HoReCa și pe cele din domeniul industriei auto și de electrocasnice.

Îi recomand lui Florin Cîțu să vorbească cu antreprenorii pentru a afla câtă dezamăgire a produs prin felul în care a gestionat IMM Invest., precizeaza pe pagina sa de socializare senatorul  Stefan Radu Oprea. (D.N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here