În urmă cu o lună,  Marea Loja Națională, condusă de Radu Bălănescu, a decis să nu mai recunoască organizația Ritului Scoțiat condusă de Stelian Nistor.

Lojile din mai multe țări au reacționat vehement la decizia Marii Loji Naționale din România, acuzând încălcarea tradițiilor masoneriei universale. De asemenea, mai multe Loji din țară au luat poziție acuzând abuzuri la nivelul MLNR.

În urmă cu aproape o lună, în conformitate cu regulamentele organizației s-a înființat o comisie de anchetă, iar în cursul zilei de 30 iunie Comisia și-a comunicat deciziile:

„Comisia Specială constată abuzurile de putere și delictele masonice din Actele de acuzare și, în conformitate cu art. 8 din Regulamentul Special, dispune aplicarea sancțiunii eliberării din funcțiile și demnitățile deținute de Fratele Radu Ninel Bălănescu, care este eliberat (demis) din funcția de Mare Maestru.

Dispozitivul prezentei hotărâri se va comunica în conformitate cu prevederile art. 7 din Regulamentul Special. Definitivă, conform Art. 7 din Regulamentul Special. Pronunțată astăzi, 30 iunie 2020.”

Hotărârea Comisiei Speciale a fost luată cu unanimitate de voturi. (C.U.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here