Acum 11 ani, Securitatea cu Codruţa s-au gândit ei să facă nişte protocoale ilegale pe sub masă, secrete, prin care să conducă Justiţia şi să facă jocuri de putere în România. N-a contat că s-au încălcat pe bandă legi, atribuţii legale, drepturi, libertăţi, s-a inventat drept de cercetare penală şi control pentru Securitate pe Justiţie care nu exista. La fraieri a mers, că Securitatea tot ţinea pe toată lumea în protocoale fără nicio valoare legală, dar prin care conduceau, de vreo 30 de ani. Pe toţi îi lega de ei, pentru control la capătul firului.
După asta, vin apoi Tătaru, Arafat şi Sică, alţi inteligenţi, care restrâng şi îngrădesc drepturi şi libertăţi individuale prin ordine succesive pe colţul mesei, haotice, imprevizibile, incerte, în care este un talmeş balmeş cu toată lumea la puşcărie că n-au ei soluţii pe pandemie şi pentru control, nu-i duce mintea şi aplică doar soluţii maxime că atât ştiu.
Tocmai de aceea, fiind vorba de drepturi şi libertăţi fundamentale ale oamenilor, Constituţia a consacrat doar dreptul unei legi votate de Parlamentul suveran în orice democraţie de a restrânge execitatarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale cu garanţii exprese şi limitare în condiţii prevăzute şi definite extrem de clar. Toată jurisprudenţa europeană consacră obligativitatea statelor la un echilibru corect, prin măsuri graduale şi standarde precise, între nevoia de a preveni răspândirea unei boli şi dreptul la libertate al oamenilor.
Nu este vina oamenilor că sunteţi voi pilaf şi nu ştiţi să gestionaţi legal o pandemie, este exclusiv vina voastră că habar n-aveţi de legalitate, nu vă pasă, credeţi că merge şi aşa, credeţi că nu se prinde nimeni, că nu are nimeni curaj să vă facă pe bună dreptate praf, nu citiţi nimic, nu vă duce mintea, ştiţi doar să vituperaţi minciuni şi sloganuri care se sparg ca baloanele de săpun când se constată adevărul, că este ilegal ce aţi făcut – iar totul a pică şi rămâneţi în fundul gol şi iar acuzaţi în stânga şi dreapta, îngropându-vă în alte minciuni şi aberaţii totale, ca disperaţii. Pentru satisfacerea reduşilor, pentru propagandă. Ca la protocoale.
În plus, eu n-am înţeles cam de ce ar fi de vină oamenii pentru că sunteţi voi incompetenţi. Oare a înţeles cineva, se intreaba retoric Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare? (C.U.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here