(Preluare National – Catalin Tache):

După cum dezvăluiam cu doar câteva zile în urmă, actuala Putere politică a preferat să se ”împiedice” penibil și să pună un funcționar oarecare să anunțe că implementarea rețelei 5G se amână sine die, decât să aibă curajul de a lua o decizie. Ceea ce nu a făcut decât să inflameze și mai mult spritele, mai ales din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, acolo unde Adrian Zuckerman mai are puțin și le aruncă scrumierele în cap guvernanților de la București. Cei care, prinși între ”ciocanul” parteneriatului strategic cu SUA și ”nicovala” intereselor economice cu compania chineză HUAWEI au ajuns să se vaite între ei că pur și simplu nu mai știu cum o vor scoate la capăt cu acest scandal internațional fără precedent.

La noi Guvernul nici nu respiră în fața lui Zuckerman pe tema 5G!

Iar în tot acest răstimp nici măcar nu îndrăznesc să își ridice privirile ”feciorelnice” în fața ambasadorului american. Cel care șterge pe jos cu demnitarii statului român mai ceva decât cămătarii cu datornicii lor. Iată însă că, totuși, se poate! Dar nu în România, ce-i drept, ci în Portugalia! Ceea ce nu înseamnă însă că demnitarii români nu pot urmări barem cu admirație tacită poziția publică a ministrului portughez de Externe față de ”cicăleala” ambasadorului american la Lisabona pe aceeași problematică 5G – HUAWEI!

”Decizia o ia doar Guvernul”!

Respectând ”ordinul pe unitate” al diplomației americane, ambasadorul SUA la Lisabona a declarat în repetate rânduri că ”Portughalia trebuie să aleagă între prietenii și aliații SUA și partenerul economic China”. Ceea ce a condus la o reacție promptă și fără putință de interpretare a ministrului portughez de Externe, Augusto Santos Silva avertizându-l pe ambasadorul George Glass că” guvernul portughez ia act de aceste declarații. Dar clarificarea principală pe care doresc să o fac este următoarea : în Portugalia, factorii de decizie sunt autoritățile portugheze, care iau deciziile care interesează Portugalia, în cadrul Constituției și al legislației portugheze, conform competențelor pe care legea le atribuie diferitelor autorități relevante”! După care ambasadorul american s-a abținut de la orice altă ”urecheală” diplomatică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here