(Preluare Inpolitics):

Două rînduri de alegeri, același focar de scandal: Clotilde Armand.
Victimă perpetuă?
Scandalagioaică de profesie?
Rămîne de văzut…
Și o întrebare de final: unde e acum Liiceanu?

REMEMBER 2016

7 iunie 2016
Clotilde Armand cere renumărarea voturilor în sectorul 1

Candidatul USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marți că a cerut renumărarea voturilor din 18 secții pentru clarificarea lucrurilor.
„Când ne uităm la ce s-a întâmplat în secțiile de votare unde am avut un reprezentant este un anumit tipar. Acest tipar nu s-a întâlnit în secțiile unde nu am avut reprezentant. (…) Eu, personal, cred că e foarte important să lămurim aceste lucruri, pentru că e un proces democratic. Chiar dacă se dovedește că a câștigat PSD, e bine să nu fie o pată, să fie totul clarificat. Și în Franța s-ar fi cerut acest lucru. În niciun caz nu vreau să arunc o lumină negativă asupra României, este complet împotriva lucrurilor pe care vreau să le fac eu, fiindcă eu vreau să dau o imagine extrem de bună României”, a afirmat Clotilde Armand într-o conferință de presă convocată în fața Ateneului Român.

7 iunie 2016
USB cere renumărarea voturilor în 18 secţii din Sectorul 1

USB precizează că a cerut BEC Sector 1 renumărarea votuirilor în 18 secţii „pentru a se stabili în mod obiectiv rezultatele alegerilor” în condiţiile în care a constatat „discrepanţe semnificative” între voturile obţinute de Clotilde Armand şi cele ale USB la consiliul local.

7 iunie 2016
Biroul Electoral al Sectorului 1 respinge cererea USB de renumărare a voturilor

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins marți seara cererea de renumărare a voturilor din 18 secții, solicitată de USB, rezultatul în urma centralizării proceselor verbale fiind Dan Tudorache (PSD) – 31,07%, Clotilde Armand (USB) – 28,77%, în timp ce Alexandru Nazare (PNL) a obținut 19,57%.
„Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea USB ca fiind neîntemeiată”, a declarat președintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

8 iunie 2016
Clotilde Armand despre respingerea renumărării voturilor: ”E un abuz complet”

Candidatul USB pentru primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a calificat decizia Biroului Electoral de sector de a respinge renumărarea voturilor cerută de USB drept ”un abuz complet”.
”Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o țară ca România, în București, în sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în fața lui cifre înțelege că are rost să facem această verificare, e un abuz complet”, a transmis Clotilde Armand prin intermediul unui mesaj video postat pe Facebook.

8 iunie 2016
USB cere în instanță renumărarea voturilor

USB va interveni în procesul de validare a alegerilor din Sectorului 1 printr-o cerere de intervenție principală, în care vor cere judecătorului să dispună renumărarea voturilor din acest sector, o altă măsură fiind o solicitare la AEP să verifice toți sacii cu voturi.

9 iunie 2016
Armand: Am depus o nouă contestaţie

Candidatul USB pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi seara că a depus la biroul electoral de sector o nouă contestație, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate.

10 iunie 2016
Protest sâmbătă în Capitală pentru renumărarea voturilor în sectorul 1

Comunitatea „Corupţia ucide”, apărută după incendiul din Colectiv, organizeză sâmbătă un protest, în Piaţa Universităţii, pentru renumărarea voturilor în sectorul 1, după ce cererea USB pentru renumărarea voturilor în 18 secţii a fost respinsă de Biroul Electoral. „Există suspiciuni că în sectorul 1 din București s-au comis fraude electorale. Solicităm BEC și unităților din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcționează și în care instituțiile aflate în serviciul cetățenilor respectă legile în vigoare”, potrivit evenimentului de la Facebook, la care şi-au anunţat prezenţa peste 4.000 de persoane.

11 iunie 2016
Protest pentru Clotilde Armand. Liiceanu: ”Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne, intolerabilă”

Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piața Universității pentru a cere renumărarea voturilor din Sectorul 1 al Captialei, la protest venind şi Clotilde Armand (USB) care le-a mulţumit celor prezenți, dar şi Gabriel Liiceanu care a spus că este la primul prostest după iunie 1990.
„Înțeleg că există suspiciuni serioase legate de o fraudare a alegerilor în Sectorul 1, ori, pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democrației pentru că îi surpă fundamentele, iar noi cei care votăm devenim niște caraghioși distribuiți într-o mascaradă politică. Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne pe noi în scenariul acesta mi se pare intolerabilă. Pur și simplu aș vrea să prorestez la ideea că deși există oameni politici condamnați pentru fraudarea votului în 2012, s-ar părea că acest demers inimaginabil pentru democrația autentică mai există azi la noi. Dacă n-ar fi nicio problemă nu văd de ce nu s-ar număra voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile” a spus Liiceanu, precizând că este primul protest la care participă, după Piața Universității din 1990.

14 iunie 2016
Clotilde Armand a ales – va fi consilier local la Sectorul 1 al Capitalei

Candidatul USB la Primăria sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a anunțat marți că a decis să devină consilier local la Primăria sectorului 1, ea având de ales între acest mandat și cel de consilier general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here