(Preluare National – Catalin Tache):

”Rugămintea” prefectului Mara Togănel, ”poruncă” pentru ministrul de Interne!

În luna mai a anului trecut, Viorica Dăncilă era confruntată cu o mișcare de protest de- a dreptul ”macabră” la Târgu Mureș, cu lumânări și coroane funerare. Iar la manifestația din fața Spitalului Județean din Târgu Mureș unde a ajuns fostul premier s-au evidențiat de departe liderii filialei locale a PNL. Însă Jandarmeria a catalogat mișcarea una mai mult ”neavizată” decât ”spontană”, astfel că a aplicat și câteva amenzi. Dintre care una a inflamat spiritele odată cu contestarea sa în instanță.

Iată însă că în ianuarie 2020, premierul Ludovic Orban o instala prefect al județului Mureș tocmai pe liberala Mara Togănel. Cea a cărui agendă, din acel moment, pare să graviteze doar în jurul obsesiei ”debarcării” cu orice preț a colonelului Tiberiu Adrian Filipaș de la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi. Iar presiunile exercitate în acest sens asupra ministrului de Interne s-au întețit într-o asemenea măsură, încât ”strâns cu șurubul” de la partid, Marcel Vela a ajuns în situația de a sta ”în pixul” colonelului Bogdan Enescu pentru a putea ”raporta” că misiunea ”decapării” colonelului Filipaș a fost în cele din urmă îndeplinită. Numai că lăsându-l pe inspectorul general al IGJR-ului să îi spele ”rufele murdare” din cadrul ministerului, Marcel Vela s-ar putea trezi din lac în puț. Mai ales că prima încercare de ”execuție sumară” nu doar că a eșuat, dar i-a îngrozit până și pe specialiștii din structurile centrale ale Ministerului de Interne prin călcarea de-a dreptul grosolană în picioare a procedurilor legale care reglementează detașarea în cadrul MAI. Ca să nu mai spunem că la rândul său colonelul Enescu încearcă acum să profite din plin de mingea la fileu ridicată de Marcel Vela, astfel că și-a făcut propria listă cu ”indezirabili” care să fie detașați ”cu japca”, odată cu onorarea ”comenzii” pentru colonelul Filipaș.

Capul lui Filipaș!

Cum ”execuția” șefului IJJ Mureș devenea deja o chestiune ”de viață și de moarte” pentru orgoliul noii prefecte, o întreagă operațiune de a scăpa de acesta a fost pusă în mișcare. Însă lucrurile nu s –au putut urni, în urma refuzurilor celor însărcinați inițial cu această misiune de a depăși ”linia roșie” a procedurilor interne. Și uite cum ”misiunea” a fost preluată din mers de chiar șeful Jandarmeriei, ceea ce părea că, gata, lucrurile sunt ca și aranjate. Numai că, după ce colonelul Bogdan Enescu a preluat ”frâiele” operațiunii cu un exces de zel care a atras din nou atenția structurilor contrainformative, ”comanda de la Mureș” a intrat iarăși  în impas. Astfel că în cele câteva zile pe care le mai are la conducerea Jandarmeriei Române, urmăritului penal Bogdan Enescu îi va fi extrem de greu să mai repete ”experimentul Cazan”. Atunci când doar ”obediența” șefului IJJ Prahova, colonelul Lucian Coman a făcut posibilă solicitarea detașării  la Ploiești a ofițerului aflat la comanda DGJMB! Numai că iată că lucrurile deja s-au schimbat, relevantă în acest sens fiind ”dezicerea” de detașarea tot ”cu japca” a locotenent colonelului Mădălin Fețanu, la doar câteva ore după ce ”NAȚIONAL” dezvăluise declanșarea procedurilor în acest nou abuz. Iar ministrul Marcel Vela are acum pe masa de lucru și raportul care demonstrează abuzurile comise în ”scandalul Fețanu”. La fel ca și procurorul DNA de caz, de altfel… Dar mai are oare rost să pronosticăm care dintre aceștia doi va lua primul măsurile care se impun? Mai ales că după ce a făcut ”preș” ministerul la picioarele Marei Togănel, Marcel Vela mai are de făcut față și ”asediului” a nenumărați alți colegi de partid care cer ”decapări” la vârful structurilor teritoriale ale MAI! Și mai ales în județele pe care le-au câștigat după alegerile locale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here