(Preluare National – Catalin Tache):

Kelemen Hunor și Ludovic Orban au bătut palma

Conducerea Partidului Social Democrat a crezut până în ultima clipă că a reușit să sucească destul ”onoarea” udemeristă cu îndeplinirea cu vârf și îndesat a cam tuturor doleanțelor maghiarilor din Ardeal. Astfel încât formațiunea lui Kelemen Hunor să nu le dea decisiva tocmai acum. Numai că un document ajuns fie și cu o întârziere suspectă la liderii pesediști a produs deja rumoare în Kisellef. După care, în mod normal, deja acum se cere răzbunare, cu toate că unii  moderați mai încearcă încă să calmeze spiritele. Propunând în acest sens să se asigure ”mie la sută” de  veridicitatea  ”protocolului sceret de la Mureș”, deși acesta poartă semnăturile președinților filialelor locale ale Uniunii Democrate a Maghiarilor din România și Partidului Național Liberal, Peter Ferenc și Molnar Ervin. Verificări greu de finalizat, ce-i drept, din moment ce pesediștii știu foarte bine că este vorba de un document secret, care nu ar fi fost înregistrat și de care drept urmare semnatarii se pot dezice la o adică public, fără prea multă greață.

Numai că, totuși, ”paranoia” pesedistă este puternic alimentată de faptul că Târgu Mureș a fost câștigat de udemeristul Soos Zoltan, după 20 de ani în care orașul a fost condus de unul dintre cei mai naționaliști politicieni români, fostul primar Dorin Florea. Iar nervii sunt pe cale să explodeze și mai abitir la PSD, dacă UDMR-ul își va ține acum partea de promisiune din documentul intrat în posesia noastră și va pune un viceprimar de la PNL, scoțându-i astfel cu totul pe social-democrați din cărți.

”Susținere reciprocă” din 14.09.2020!

Dar iată componența integrală a documentului intrat de-abia acum și în posesia ”victimelor colaterale” care încă își mai făceau iluzii că UDMR-ul nu va sări în cele din urmă în barca liberală:

” Organizația UDMR Târgu Mureș, reprezentată de Peter Ferenc, președintele UDMR Mureș și organizația Partidului Național Liberal Târgu Mureș, reprezentată de președintele Molnar Ervin, au încheiat azi, 14.09.2020, următorul: PROTOCOL POLITIC. În legislatura 2020 – 2024, la nivelul administrației Municipiului Târgu Mureș, respectând înțelegerea avută la nivel central între președintele PNL, Orban Ludovic și președintele UDMR, Kelemen Hunor, se va proceda astfel :

  • Pe perioada ultimei părți a campaniei electorale, cele două formațiuni politice se vor susține reciproc la nivelul Municipiului Târgu Mureș;
  • În funcție de rezultatul votului din 27.09.2020, va fi susținut pentru funcția de viceprimar candidatul formațiunii învinse;
  • Consilierii locali aleși pe listele UDMR și PNL vor susține proiectele comune pentru îmbunătățirea legislației dezvoltării Municipiului Târgu Mureș după modelul patentat de țările lor vecine;
  • Cele două formațiuni politice vor coopera pentru limitarea prerogativelor Direcției Poliției Locale, având în vedere rolul său mai mult decorativ în ceea ce înseamnă siguranța cetățenilor și crearea, în acest sens, a unor echipe de voluntari;
  • Consilierii locali aleși pe listele UDMR și PNL vor face demersuri în privința eficientizării unor servicii, direcții sau bunuri ale Municipiului Târgu Mureș, recurgându-se inclusiv la privatizarea/externalizarea unora (Grădina Zoologică, Administrația Serelor, Administrația Domeniului Public, Centrul Cultural Mihai Eminescu, Complexul de Agrement și Sport MUREȘUL, etc.) pentru ajustarea bugetului lo Cele două formațiuni vor depune eforturi pentru revitalizarea sportului din oraș, urmând să îndrume copiii de la diversele cluburi care activează pe raza Municipiului Târgu Mureș către o nouă societate profesionistă, după modelul FK Csikszereda”.

Sub ”înaltul patronaj” al lui Laszlo Borbely!

Iar după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, ”protocolul politic” ar fi fost negociat în mare secret sub ”înaltul patronaj” al fostului președinte al UDMR Mureș, Laszlo Borbely. Cel care nu trebuie uitat că a fost singurul care nu a pățit nimic în urma anchetei penale în care trei persoane au fost condamnate după ce procurorii anticorupție i-ar fi documentat că au făcut parte din ”rețeua șpăgii” al cărui ”beneficiar final” era tocmai Laszlo Borbely. Este vorba despre Ion Ciocan, Anton Molnar și Szepessy Szabolcs. Ce-i drept ”DNA a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a solicita Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru obținerea cererii necesare urmăririi penale față de Laszlo Borbely, deputat în Parlamentul României și ministru al Mediului și Pădurilor, pentru două infracțiuni de trafic de influență și infracțiunea de fals în declarațiile de avere, în formă continuată”. Numai că Parlamentul, mobilizat tocmai de ”aliații pesediști” a respins în două rânduri cererile DNA, astfel că Laszlo Borbely a rămas singurul în libertate din întregul lot. Iar între timp, după ce premierul Sorin Grindeanu a ”inventat” o nouă ”fabrică de sinecuri politice” pentru tot mai ”mofturoasa” Uniune a lu Kelemen Hunor, Laszlo Borbely a fost numit în fruntea Departamentului pentru Guvernare Durabilă. Acolo unde influența consilierului de stat a crescut imens, mai ales că proiectele pe care le coordonează sunt singurele pe termen lung ale Guvernului României, până în anul 2030! Numai că premierul Orban l-a ”preluat” în funcție de la pesediști și trebuie să îl suporte pe funcție, la fel cum se petrece și cu Cornelia Nagy din fruntea ONAC. Doar pentru a nu deranja astfel cumva UDMR, partidul care se anunță din nou marele câștigător și al alegerilor din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here