(Preluare Inpolitics):

La doar cîteva zile după ce a ieșit, brusc, la rampă cu un material profund anti-PSD în miez de campanie electorală, filosoful Gabriel Liiceanu revine în forță cu alt material – desprins dintr-o carte – în care etichetează pesediștii ca avînd ”defect de fabricație” și face un apel național ”să nu dăm înapoi” în fața PSD și să ”nu ne cîntăm prohodul”.

”Cu ce drept ne cântăm astăzi prohodul? De ce ne grăbim să dăm iar drumul la băierile fatalismului românesc? A luat destinul, în zilele noastre, numele lui Dragnea, a Vioricăi Dăncilă, a lui Oprea, Iordache și Nicolicea? Putem accepta acest lucru? Desigur, indivizii ne deșurubează statul de drept cu o fervoare care nu contenește să ne stupefieze. Dar de la un punct încolo lucrurile devin hilare: prin masacrarea legilor Justiției și prin modificarea Codului de procedură penală, România termină prin a trăi în afara justiției.

Nu ne e rușine să dăm înapoi în fața unor indivizi cu defect de fabricație?

Încetează România să mai fie a noastră pentru că a devenit între timp a celor care ne-o strică? A ajuns ea țara lui Tăriceanu numai pentru că, de câteva ori pe zi, televiziunile îl arată pipăindu-și pulpanele hainei? E a lui Dragnea pentru că stoluri de jurnaliste îl asaltează pe culoarele Parlamentului și omul se oprește să dea declarații șugubețe, zâmbind mândru în mustanță în registrul lui „uite mamă unde am ajuns eu”? Este România țara infractorilor care-și dau legi și gata? Nu mai suportăm și plecăm? Trântim ușa în urma noastră spunând „să-și ia țara și să se spele cu ea pe cap”? Chiar așa?” declamă filosoful pe contributors.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here