(Preluare National – Catalin Tache):

Bogdan Despescu, adevăratul ministru de Interne!

Dezvăluirile din ”Național” privind ”șmenuirea” de către secretarul de stat Bogdan Despescu a listei pe care Ministerul Afacerilor Interne a trimis-o în cele din urmă la Palatul Cotroceni cu privire la avansările în grad și acordarea a noi stele de chestori trece deja la ”next level”. Cel al unui raport contrainformativ pur și simplu incendiar și care poate ”sparge buboiul” avansărilor de la MAI. Mai ales că unele dintre avansări, precum cea a proaspătului chestor Marius Dragnea și noua stea primită de ”nemuritorul” Ion Peligrad ar face parte dintr-un plan mult mai complex al chestorului cu patru stele Bogdan Despescu. Cel care, nu trebuie uitat, în lipsa unui secretar general plin al Ministerului de Interne continuă să fie tot el ”contabilul șef”.

Iohannis a semnat ce i-a dat Despescu!

Iar după cum avertizează raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, sub ochii neputincioși ai lui Marcel Vela, următoarele principale două priorități ai lui Bogdan Despescu ar fi aprobarea reabilitării energetice a sediului Ministerului Afacerilor Interne, contract apreciat la cel puțin 300 milioane de lei. Dar și umflarea ”potului” construcției unui nou spital al Ministerului de Interne, cel care urmează a fi ridicat chiar în curtea Academiei de Poliție. Ceea ce și explică într-o bună măsură acordarea gradului de chestor actualului șef al Academiei, Cătălin Andruș. Dar și de ce dacă din rândurile trupelor care asigură linia întâi a frontului cu pandemia de COVID, cam niciun reprezentant nu a primit onoarea de a primi avansarea de 1 Decembrie, iată că doi șefi de Logistică, cel de la IGPR și cel de la MAI au primit câte o stea de chestor. Și oare acum s-or simți și ei când or face ”cărțile” pentru contractul de 300 milioane lei pentru reabilitarea sediului MAI și cel de câteva zeci bune de milioane de euro pentru construcția unui nou spital?

Operațiunea Condor Style : Să se vadă gradele!

Și uite cum informațiile care au ajuns deja până la ”beneficiarul final” deschid noi piste despre cum ar fi putut fi făcuți chestori oamenii lui Despescu de la Logistica IGPR-ului sau cea a MAI-ului.

Liviu Vasilescu a plecat doar de formă de la conducerea IGPR

Cu completările informative că ”tocarea” de către oamenii lui Despescu a adjunctului inspectorului general al Poliției Române, Carmen Camelia Țuicu, chiar și după ce aceasta s-a întors la muncă după un lung concediu medical ar avea drept scop final tocmai înlocuirea acesteia cu proaspătul chestor Marius Dragnea. Cel prin care astfel ar urma să se ”închidă cercul banilor” de la IGPR, în fișa postului pentru respectiva funcție de adjunct figurând la loc de cinste tocmai coordonarea Serviciului Buget! Iar cine crede că Marius Dragnea nu ar merita așa repede steaua de chestor, cel puțin în accepțiunea noului ”el lider maximo” al MAI, Bogdan Despescu se înșeală amarnic! Pentru că acesta s-a mișcat cu talent și a reușit să îndeplinească peste noapte misiunea Condor Style, cea prin care firma care asigură uniformele cadrelor MAI să producă de urgență una pe măsura noilor patru stele ale lui Bogdan Despescu!

Ion Peligrad, ”stăpânul căsuțelor” din MAI

Cu care acesta să se afișeze la Arcul de Triumf, de 1 Decembrie. Ceea ce a și făcut! Iar Despescu se pare că a fost atât de încântat încât pur și simplu a dârdâit serios de frig doar în noua uniformă,  doar ca să se poată vedea cele patru stele cu care nu se pot lăuda nici măcar șefi ai unor renumite Armate occidentale! Și când te gândești că la Despescu e anul și steaua… în 2021 trebuie musai înființat gradul de mareșal, că stele de chestor nu mai au de unde să îi dea!

Consăteanul Minoiu, ”Nașul” Pantazi și testele Melania!

Acum desigur că despre toate aceste permutări subterane pe lista chestorilor MAI ar fi putut informa din prima chiar oamenii detașați de la Interne la Palatul Cotroceni, pe lângă Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Numai că, stranie coincidență, atât Marin Făgăraș, cât și Benone Marian Matei au primit câte o stea de chestor! Păi și ce să mai sesizeze atunci? Mai ales că de întreaga operațiune s-a ocupat nimeni altul decât consăteanul lui Despescu, Valentin Minoiu. Cel care și-a tras și el steaua de chestor, bineînțeles. Chiar dacă noul ”stăpân al căsuțelor” nu a reușit această performanță și pentru ”Nașul” Laurențiu Pantazi, șeful IPJ-ului Buzău și cel care întreține încă se pare puternice legături cu familia Despescu. Chiar dacă secretarul de stat chiar nu s-a zbătut prea mult pentru Laurențiu…

Sediul MAI va fi reabilitat cu 300 milioane lei

Așa cum a făcut-o însă în schimb pentru ”Peligrad fiul”. Cel al cărui tată este un veteran al sistemului, pe familia Peligrad figurând și deținerea Secretariatului Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, încă din perioada 2000 – 2004. Dar și firma Trust Construct din Teleorman… Ca și împrumuturile în lire sterline ale fratelui Peligrad, de aproape ai zice că familia e mai apropiată de Londra, decât de statul român, după cum ar intepreta unii ofițeri de contrainformații. Dar uite că după ce a fost protagonistul scandalului Logan-ului de 70.000 de euro, Ion Peligrad este acum din nou pe caii cei mari ai MAI-ului. Minister care își pune oamenii să se testeze pe banii lor și ei știu unde, inclusiv cum a fost în cazul celor care au participat la evenimentul de la Palatul Cotroceni, de 1 Decembrie. În schimb, Bogdan Despescu nu prea a fost văzut niciodată la aceste testări. Astfel că pentru a pune capăt ”bârfelor răutăcioase” mai bine ar prezenta bonurile – dacă le are! – unde și-a făcut testările de COVID. Asta dacă nu cumva s-a ocupat și de această problemă tot directoarea Policlinicii MAI, Melania Peligrad. Nimeni alta decât soția lui Ion Peligrad, cel care tocmai ce a fost făcut chestor de către Despescu

Serviciile, Rabla și Permisele!

La loc de cinste pe lista noilor chestori ar fi trebuit să se afle și comisarul șef Florin Catană, șeful DRPCIV, cel prin a cărui bunăvoință Bogdan Despescu a putut achiziționa prin programul ”Rabla” 300 de autoturisme. O parte dintre acestea fiind plătite cu sumele extrabugetare din încasările pe taloane și permise.

Noul spital MAI va fi construit în curtea Academiei de Poliție

Numai că ”bunăvoința” nu i-a mai putut fi întoarsă, după ce serviciile s-au opus, știind până unde duc firele perchezițiilor de la Suceava… Însă alții ca ”traseiștii” pe la conducerile a diverse IPJ-uri cu probleme, ca Aurelian Alin Petecel și Constantin Adrian Glugă par să fi fost mai norocoși, ei fiind strecurați în ultima clipă pe lista chestorilor. Cu toate că acum atât ei, cât și protectorul Liviu Vasilescu au toate motivele să se uite agitați în toate părțile, mai ales după ce izbucnit războiul total în MAI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here