(Preluare National – Catalin Tache):

Generalul Vasilca s-a întors ”în afacerile” sistemului

Gata, începe ”schimbarea liniilor” din DNA, așa după cum avertizam numărul trecut. Iar ”balul” va fi deschis chiar marți, 26 decembrie, atunci când Consiliul Superior al Magistraturii urmează să ia în discuție primele numiri la vârful Secției Militare a Direcției Naționale Anticorupție. O structură extrem de discretă, ce-i drept, pentru opinia publică. Dar de o importanță covârșitoare în jocurile de culise ale sistemului. Jocuri de-a dreptul murdare și care de altfel în ultimele zile au căpătat dimensiunile unui adevărat ”măcel” fratricid între diverșii șefi de servicii secrete care s-au implicat activ, pe persoană fizică, pentru a își impune protejații pe locul vacantat pe 30 ianuarie.

Ion Stelian nu îl mai ia pe Bogdan Pîrlog consilier

Pentru că, de această dată, politicienii nu au mai fost lăsați să își bage nasul în ”oala” numirilor de la DNA, ceea ce este un lucru extrem de bun. La fel ca și faptul că ”granzii” sistemului au păstrat la rândul lor o echidistanță de apreciat pe această speță. În schimb, profitând de acest ”vid” de influență au scos capul alte grupări de interese! Reunite în jurul Direcției Generale de Informații a Armatei și, în mod cu totul surprinzător până și pe inițiații sistemului, Serviciul de Telecomunicații Speciale. Acesta din urmă fiind cotat și cu cele mai mari șanse de a ”deschide șampania” după ”iminenta” numire a procurorului Marius Cătălin Strîmbei în fruntea Secției Militare a Direcției Naționale Anticorupție. Șampanie pe care trebuie să o dea Ionel Sorinel Vasilca, fostul șef al STS și actual ”consigliere” al noului om al președintelui din sistem, Ionel Sorin Bălan!

Pîrlog, la loc comanda!

”Procuroul rezist Pîrlog preia Justiția” titram pe 20 ianuarie. Atunci când avertizam că decizia useristului Ion Stelian de a îl desemna pe procurorul Bogdan Pîrlog mâna sa dreaptă la Ministerul Justiției îi va pune practic tot sistemul în cap. Atât de controversatul Bogdan Pîrlog fiind, de departe, cel mai ”nefrecventabil” procuror al ultimilor ani, chiar pentru proprii săi colegi. Iar ”unda de șoc” recepționată din lumea justiției după această dezvăluire a fost una atât de puternică, încât ministrul Justiției a reevaluat de îndată opțiunea Pîrlog . Astfel că a luat decizia de ultimă oră de a nu îl mai numi pe acesta consilierul său. Ceea ce a dus implicit și la ”implozia” șanselor de a deveni noul șef al Secției Militare a DNA pentru Radu Mihăiță Cazacu, procurorul care își punea mari speranțe în propulsarea prietenului Pîrlog la ”butoanele” Ministerului Justiției. Mai ales că, astfel izolată, actuala adjunctă a Direcției Naționale Anticorupție, Mădălina Scarlat și-a luat și ea mâna în ultima clipă de pe vechiul său colaborator, Radu Mihăiță Cazacu.

Hăpău, daună totală!

Iar tot cu ”daună totală” se va alege și generalul Marian Hăpău, odată cu aceste dezvăluiri. Pentru că, informațiile intrate în posesia noastră arată că șeful Direcției Generale de Informații a Armatei are dosar la Secția Militară a DNA! Dar nu singur, ci alături de ”nemuritorul” general ”izmenar” Cătălin Ștefăniță Zisu!

Generalii Hăpău și Zisu au dosar la DNA Militar!

Dosar care ar fi instrumentat chiar de procurorul militar Tiberiu Cozma! Procuror pe care cuplul Hăpău – Zisu l-a sprijinit în ultimele zile, prin toate ”mijloacele specifice” Informațiilor Militare, pentru a prelua de la 1 februarie șefia Secției Militare a DNA! Și cum la acest nivel al sistemului nimeni nu este chiar atât de naiv încât să creadă că generalii Hăpău și Zisu l-ar sprijini dezinteresat tocmai pe procurorul la care se află dosarul lor, structurile contrainformative s-au pus în mișcare. Dintr-un raport contrainformativ de ultimă oră reieșind că, în stilu-i deja caracteristic, generalul Hăpău joacă la două capete. Și dacă nu va reuși să îl impună pe Tiberiu Cozma, atunci ”s-ar mulțumi” și cu un alt candidat la șefia Secției Militare a DNA, Paul Truică.

Procurorul generalilor!

Acesta din urmă beneficind de o dublă susținere. El fiind ”agreat” și de generalii Marlen Lungulescu și Călimănescu, ambii cu o influență încă extrem de mare la nivelul Justiției Militare.

Ședință de foc la CSM, pe 26 ianuarie

Numai că deși odată cu intrarea în acest ”război” a greilor Direcției Generale de Informații a Armatei ar fi fost ”logic” să se respecte ”cutuma” retragerii ”de bună voie și nesiliți de nimeni” a tuturor celorlalți competitori și mai ales a susținătorilor acestora, iată că, ”ghinion”, Hăpău tocmai ce este pe cale să o ”încaseze” de unde se aștepta mai puțin. Dovadă că, deja cu un picior la pensie și ”tocat” de campania de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” privind ”aderarea” la ”Rețeaua Ciucă”, nici ”Happy” nu mai este ce a fost odată…

Ghici cine e femeia făcută ofițer!

Pentru că, din ”neantul” unei alte structuri a apărut pe ultima sută de metri nominalizarea procurorului Marius Cătălin Strîmbei! Cel pentru care șeful DNA, Crin Bologa și-a ”îndoit coloana”, astfel că este de așteptat ca în ședința din chiar 26 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii să ia în discuție avizarea lui Strîmbei. Cel care astfel ”împachetat” ar urma să fie mult mai ușor de băgat pe gâtul ministrului Ion Stelian. Acesta mai având totuși la dispoziție câteva zile pentru a afla răspunsuri ”care dor” despre dedesubturile nominalizării venite pe filiera STS.

Bologa, un procuror prea mic pentru jocurile din jurul DNA

Pentru ca nu cumva să se trezească apoi ”detonat” chiar din interior. Întrebări despre posibile piste precum un divorț ”incendiar”, încasarea compensației pentru o locuință în care nu se locuiește sau închiderea anumitor dosare. Dintre care cel care ”doare” cel mai rău este cel al unei anchete privind suspiciunile de ”șmenuire” a unei funcții de la STS pentru transformarea unui subofițer în ofițer! Iar culmea este că de departe cel care poate răspunde cel mai bine la întrebarea cine este femeia beneficiară a acestei avansări anchetate și ”clasate” de DNA Militar este chiar Ionel Sorinel Vasilca! Nimeni altul decât principalul susținător al ”procurorului de caz” Marius Cătălin Strîmbei! Deci, autovictimizatul general Vasilca poate că va răspunde totuși la delicata întrebare, înainte să o facă alții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here