(Preluare National – Catalin Tache):

Este din nou agitație în trupele Ministerului Apărării Naționale, de această dată nemulțumirea miitarilor profesioniști având drept ”țintă” așa numita Direcția calitatea vieții personalului. Structură care nu se mai regăsește într-o formă similară în niciun alt minister din Guvernul României! În spatele acestei înființări spunându-se că ar fi nimeni alta decât propaganda operativă care a făcut din generalul Nicolae Ionel Ciucă ditamai ”Eroul de la Kandahar”.

Ciucă are Direcție pentru îmbunătățirea vieții generalilor, nu a militarilor de rând!

Numai că acum multe cadre au conștientizat că surprinzătoarea înființare a respectivei Direcții nu a fost decât o operațiune de PR, pentru a îmbunătăți imaginea Ministerului Apărării Naționale. Una care, deși se află în fruntea cam tuturor sondajelor de opinie publică, culmea este că șubrezește tocmai din interior.

Axa Balu – Gavrilă

Deși se fac eforturi logistice considerabile pentru ca nu cumva să se spargă ”buboiul” de la Direcția calitatea vieții personalului, tot mai multe voci încep să răbufnească. Și să denunțe că respectiva Direcție se ocupă într-adevăr de îmbunătățirea vieții cadrelor militare, dar doar de cele ale generalilor loiali ministrului Nicolae Ionel Ciucă. Vorbindu-se chiar de o veritabilă axă de influență Balu – Gavrilă… Ca și de faptul că acest Departament nu ar fi fost înființat decât pentru a asigura tot felul de sinecuri financiare pentru cei agreați de conducerea Ministerului Apărării Naționale. Salariile asigurate aici depășind până și încasările militarilor profesioniști care își riscă viața în teatrele internaționale de operațiuni. Acum, desigur că nimeni nu își mai face iluzii că structuri precum Corpul de control al ministrului, Direcția de Audit Intern sau Direcția Generală de Informații a Armatei ar îndrăzni să deranjeze cu o minimă verificare ”Rețeaua Ciucă”. Cea care a înființat Direcția calitatea vieții personalului doar pentru a putea acumula astfel unii generali ”bonusurile” pentru rotunjirea pensiilor militare. Astfel că, pentru mulți dintre ”rebelii” din MApN, ultima soluție pentru îndreptarea lucrurilor o reprezintă pur și simplu desființarea Direcției!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here