(Preluare National – Catalin Tache):

După cum dezvăluiam cu câteva zile în urmă, Bogdan Aurescu a început o nouă ofensivă asupra postului deținut în prezent de Ion Jinga. Ministrul român de Externe părând dispus să plătească orice preț pentru a își putea îndeplini visul de a deveni ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite de la New York.

Vladimir Putin, sancționat de Bogdan Aurescu

Însă cum pentru demnitarii români cel puțin strategia favorită rămâne tot cea de a face pe ”bichon”-ul pentru marile cancelarii occidentale, Bogdan Aurescu speră să dea marea lovitură prin discursul pe care îl va ține luni, 22 februarie, în Consiliul Uniunii Europene!

Sancțiuni pentru ruși! Dar ceva pentru români?

Consiliu extrem de important și care îi oferă ministrului român de Externe șansa de a se zbate pentru a obține cât mai multe facilități pentru statul român. Sau cel puțin asta ar fi trebuit să fie fișa postului pentru titularul de la Externe.

MAE arde doar de grija lui Navalnîi

Numai că propaganda MAE s-a și grăbit să comunice care va fi prioritatea absolută a părții române la Consiliul UE : ” Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, va susține în Consiliul UE adoptarea de noi măsuri restrictive ale UE în contextul ultimelor evoluții din Rusia în ceea ce privește cazul Navalnîi.(…) Va arăta că este necesară adaptarea conduitei strategice a UE față de Rusia având în vedere modul asertiv în care Rusia se raportează la UE, după cum a rezultat inclusiv în urma vizitei  recente a Înaltului Reprezentant Borell”. Dacă însă credeți că prioritatea MAE la Consiliul UE este doar impunerea de noi restricții Rusiei, vă înșelați amarnic! Pentru că tot Bogdan Aurescu va solicita Consiliului UE și ”consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”! Ok, dar ceva și pentru poporul român…?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here