Presată de campania ”NAȚIONAL”, propaganda operativă a ”rețelei Ciucă” anunță că la ordinul generalului Ciucă, Ministerul Apărării Naționale ar urma să pompeze sume semnificative de bani în industria autohtonă. Dar… de la anul, bineînțeles. Până când însă ne vom convinge în 2021 dacă barem de această dată Nicolae Ionel Ciucă își va ține sau nu jurământul depus față de statul român, cel mai negru scenariu al structurilor contrainformative deja se adeverește. Pentru că, așa după cum dezvăluiam în nenumărate rânduri, este deja chestie de săptămâni până ce Franța va reacționa la repetatele umilințe administrate de Guvernul României.

Ciucă ne-a lăsat fără Laserul de la Măgurele!

Iar după ce generalii lui Ciucă riscă deja pușcăria pentru a anula licitația internațională câștigată de compania Naval Group, chiar și după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în favoarea acesteia, picătura care a umplut paharul răbdării Parisului a fost ”turnată” de chiar premierul Florin Cîțu. Cel care refuză fără nici cea mai mică justificare să o primească în audiență pe ambasadoarea Franței la București! Și asta cu toate că Laurence Auer s-a înscris oficial pe agenda premierului de peste o lună de zile! Iar răspunsul la această nouă mitocănie diplomatică a venit prompt. Astfel că Franța a decis retragerea României a statutului de partener legat de ”Laserul de la Măgurele”. Astfel că vom deveni doar observatori. În timp ce cel mai important proiect din ultimele trei decenii, care urma să se deruleze cu România drept partener al marilor puteri occidentale, va fi încredințat Sloveniei. Iar odată cu pierderea inevitabilă a proiectului Extreme – Light Infrastructure – Nuclear Physics ( ELI – NP), politica de ”șmenuire” a contractelor câștigate de marile companii franceze dusă de ”rețeaua Ciucă” poate duce reacția Franței la ”next level”.

Franța amenință cu închiderea uzinei DACIA!

Unul cu consecințe catastrofale pentru întreaga economie românească. Pentru că, după cum avertizează un raport contrainformativ de ultimă oră intrat în posesia noastră, emisarii francezi și-au exprimat intenția ca să relocheze cea mai mare parte a producției de la uzina DACIA din Mioveni!

Doamnele Franței, umilite de bărbații României!

După cum dezvăluiam cu ceva vreme în urmă, Florence Pearly a fost grav jignită în cadrul unei convorbiri telefonice oficiale pe care a avut-o cu ministrul român al Apărării. Atunci când, după ce omologul francez i-a solicitat explicații pentru ce Ministerul Român al Apărării Naționale refuză semnarea contractului cu Naval Group, compania care a câștigat ”licitația corvetelor”, generalul Ciucă i-ar fi sugerat ”să se înțeleagă cu DAMEN”. Nimeni alta decât compania olandeză care a pierdut licitația, dar la a cărei conducere a fost instalat generalul Gheorghe Savu. Fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei și unul dintre cei mai vechi camarazi ai lui Ciucă. Iar dacă la acel moment, informat fiind de partea franceză, fostul premier Ludovic Orban și-ar fi cerut el scuze în numele ministrului Ciucă, aceasta nu înseamnă că oficialii francezi nu au înregistrarea convorbirii!

Florin Cîțu se ascunde de o lună de Laurence Auer!

Și nu o vor ”scurge” public, dacă generalul Teodor Incicaș și colonelul Radu Popa vor continua să blocheze semnarea contractului. Culmea este însă că după ce Florence Pearly a anunțat tratamentul la care a fost supusă de generalul Ciucă a venit acum rândul unei alte doamne să raporteze pe canal diplomatic situația aberantă cu care se confruntă la București. Fiind vorba de chiar Excelența Sa, ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer! Cea pe care Florin Cîțu refuză să o primească în audiență pe subiectul refuzului părții române de a semna contractul corvetelor. Premierul pur și simplu dându-se ”lovit” doar pentru a evita stânjenitoarea întâlnire ”face to face” în care va trebui să dea explicații. Ceea ce iată însă că nu s-a dovedit o soluție, din moment ce partea franceză a reacționat deja de o manieră care arată că Macron chiar nu este dispus să se lase umilit în halul acesta. Mai ales de o țară care, printr-o scrisoare oficială a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare tocmai ce a cerut sprijinul internațional al Franței!

Ne-au ars și italienii!

Iar decizia Franței vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru ceea ce ar fi trebuit să fie nu doar cel mai puternic laser din lume, dar și un proiect despre care toată comunitatea ștințifică internațională era sigură că va fi recompensat cu premiul Nobel. Numai că, simțind că lucruile merg prea bine și că nu vor putea ține apoi pasul cu ”Laserul de la Măgurele”, italienii de la EuroGammaS au început să aibă întârzieri nejustificate la aducerea tehnicii contractate.

Generalul Incicaș riscă pușcăria dacă refuză semnarea contractului corvetelor!

Astfel că proiectul s-a blocat odată cu rezilierea contractului și purtarea unui război juridic de uzură în instanță. Astfel că speranțele părții române se legau tot de Franța, mai ales ținând cont de contractul de furnizare a sistemului de lasere de mare putere de către compania Thales. Numai că francezii nu doar că nu au mai dorit să ne întindă o nouă mână de ajutor, dar au și solicitat să ne fie retras statutul de partener. Iar consorțiul european implicat în finalizarea construcției ”Laserului de la Măgurele” dă deja semne că va merge cu totul pe mâna Franței. Ceea ce înseamnă că ”efectul Ciucă” asupra economiei românești începe deja să facă ”victime colaterale”.

Închid DACIA!

Aceasta este de departe temerea momentului! Astfel că se fac eforturi consistente pentru ca barem premierul Florin Cîțu să conștientizeze că francezii deja nu mai glumesc! Iar Administrația Macron nu va ezita să ”strângă șurubul” la Mioveni, cu fiecare nouă zi în care MApN găsește alte pretexte pentru a  nu semna contractul corvetelor. Ca să nu mai spunem că Guvernul Cîțu mai are de trecut o ”cumpănă” săptămâna viitoare, atunci când în Camera Deputaților ar urma să se dea votul decisiv proiectului achiziției directe de baterii de coastă NSM. Asta după ce a fost abrogată HG care prevedea organizarea obligatorie a unei licitații. Cea pe care o câștigase tot o companie franceză. Iar ”ultimul avertisment” vine după ce deja producția de Sandero a fost mutată în Maroc. Iar Renault a anunțat că nici gama Logan MCV nu va mai fi produsă în România. Ambele decizii fiind motivate de o ”reorganizare internă”… Una care, după cum avertizează acum emisarii speciali ai Parisului, ar putea duce la blocarea totală a producției de la Mioveni. Mai ales dacă ministrul Ciucă și premierul Cîțu continuă să ofenseze Parisul prin deturnarea licitațiilor gata câștigate de companiile franceze.

Astfel că, la acest moment, ultimul cuvânt s-ar putea să îl aibă președintele Klaus Iohannis. Cel care tocmai a declanșat o amplă operațiune de racordare la noul pol de influență europeană care se va crea după anunțata retragere a Angelei Merkel. Mai ales că, la doar o zi după ce dezvăluiam intenția șefului statului de a face impresie frumoasă la nivelul Consiliului European, cel pe care Iohannis încă visează să îl conducă, acesta tocmai ce a purtat convorbiri telefonice. Chiar cu liderii … Consiliului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here