(Preluare National – Catalin Tache):

Iată că, deși nu a rămas premierul României, fiind înlocuit pe ultima sută de metri de Florin Cîțu, Nicolae Ionel Ciucă chiar că nu are de ce să îi poarte ranchiună noului șef al Guvernului. Mai ales că acesta din urmă îi satisface toate capriciile ministrului Apărării, oricât ar trebui să rupă de la bugetul țării în acest sens.

Ministrul Apărării mai îl încarcă pe premier cu un nou ”Memorandum”

Ca să nu mai vorbim că asumarea, prin trimiterea în Parlament a proiectului privind achiziția directă de baterii de coastă NSM în valoare de 300 de milioane de euro îi oferă generalului Ciucă și ”acoperirea” de care acesta avea nevoie după scandalul ”șmenuirii” Hotărârilor de Guvern. Și cum pe lumea asta vinovat nu este cine cere, ci doar cine dă, ministrul Apărării a mai pregătit niște ”lovituri de tun”. Pe care deja i le-a băgat pe gât timoratului premier. Sub forma unui Memorandum cu tema ” solicitarea Ministerului Apărării Naționale către Parlamentul României privind obținerea aprobării prealabile pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente a 10 programe de înzestrare”.

Câte sunt cu licitații?

Pe care acum urmează să îl aprobe premierul Florin Cîțu, dar fără ca acesta să întrebe barem câte din contractele aferente celor 10 programe majore de înzestrare a Armatei vor fi acordate prin licitații. Pentru că, întâmplător sau nu, inițiatorul din fruntea Ministerului Apărării Naționale nu pomenește nimic despre modalitatea de acordare a contractelor estimate la alte câteva miliarde bune de euro anual. Ciucă mulțumindu-se să îl informeze pe premier doar că ” programele de înzestrare au în vedere operaționalizarea țintelor de capabilități obligatorii în cadrul procesului NATO de planificare a Apărării pentru realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei Române până în anul 2040”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here