A fost festival de tavalit in chinuri in coalitia PNL-USR-PLUS dupa ce judecatoarea Daria Isabela Mihet de la Tribunalul Bucuresti a clasat dosarul “10 august” impotriva jandarmilor care au oprit lovitura de stat a huliganilor #rezist. De exemplu, premierul Florin Citu a declarat pentru G4media.ro ca i-a cerut ministrului Justitiei, Stelian Ion, sa gaseasca rapid solutii pentru continuarea dosarului: „Eu aseara am avut o discutie cu ministrul Justitiei. Astazi avem sedinta de guvern, sa vedem cam cu ce solutii vine. Cum vom avea solutii, voi iesi cu ele public, dar trebuie cat mai rapid”. Aoleo! Pai, nu umblau PNL-istii cu independenta justitiei in gura din sculare-n culcare si de trei ori intre mese? Ce facem acum?

In aceeasi cheie s-a napustit si prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, dar un pic mai moderat, politicianul sustinand la B1 TV ca va incerca sa se adreseze CEDO alaturi de cei agresati de catre jandarmi:

Astazi din pacate, dupa decizie, dupa ce Judecatorii au decis ca dosarul nu se redeschide si ca cei 4 sefi ai Jandarmeriei din acest dosar, scapa fara nici un fel de cost in fata cetatenilor si a istoriei, am avut, inca o data, imaginea unei tari abandonate, unde Justitia nu functioneaza, unde Justitia umbla cu capul spart.

Noi am luptat, am iesit in strada pentru ca Justitia sa fie libera, ca politicul sa nu se implice niciodata in acte de justitie.

Acum, dupa ce au inchis orice posibilitate si au clasat definitiv acest dosar este absolut normal sa comentam pentru ca am fost acolo, am luat gaze in ochi, ma avut posibilitatea sa traim acele momente, peste 100.000 de oameni au fost in strada. Faptul ca dupa trei ani de zile nu se intampla nimic si tot ce a fost acolo a fost sters cu buretele ne arata ca Justitia din Romania n-a inteles absolut nimic din lupta romanilor pentru libertate, pentru civism, dar si pentru o Justitie complet libera.

Noi ne vom adresa Curtii Europene pentru Drepturile Omului, ne vom duce la Strasbourg cu ajutorul oamenilor, ii rog sa facem front comun pentru ca sa atacam decizia de clasare la CEDO pentru a veni Instanta Europeana sa redeschida aceste dosar, nu se poate asa ceva”.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Stelian Ion, s-a ferit sa comenteze hotararea Tribunalului Bucuresti, dar n-a ratat ocazia sa maraie impotriva PSD, sustinand ca in timpul mandatului sau va incerca sa inlature „anomaliile sistemice” din sistemul de justitie si sa repare „stricaciunile facute de PSD”.

In schimb, co-presedintele USR-PLUS Dacian Ciolos a recomandat infiintarea unei comisii parlamentare. „Eu unul vreau sa stiu ce s-a intamplat pe 10 august si cred ca o comisie parlamentara poate aduce lumina necesara in acest caz, dincolo de responsabilitatile penale”, a subliniat Dacian Ciolos. El a adaugat ca nu se asteapta ca acest dosar sa mai fie redeschis, potrivit Adevarul.ro.

O singura sugestie avem pentru politicienii si propagandistii #rezist care se tavalesc in chinuri din cauza hotararii judecatoarei TMB Daria Isabela Mihet: sa nu se tavaleasca intr-un singur sens, ca sa nu ameteasca, dezvaluie Lumea Justitiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here