Instanta a dat dreptate ziarului Incisiv National si a confirmat dezvaluirile noastre!

I.P.J. ILFOV “cloșcă” peste faptele de corupție săvărșite de polițiștii din “ogradă “…

Vă mai amintiți de acest personaj? Celebrul agent de poliție din structura I.P.J. Ilfov, ajutorul șef de post din comuna Brănești, județul Ilfov, Anghel Mihai, nimeni altul decât finul actualului edil din comuna mai sus menționată …în prezent pensionar M.A.I.   bine-mersi întrucât mai marii I.P.J. Ilfov au “decis ” ieșirea acestuia din breaslă după ce a săvârșit infracțiunea prevăzută de art. 296 alin.1 și 2 Cod Penal din data de 26/27.03.2018 asupra polițistului local Șerban Victoria din cadrul Poliției Locale Brănești!

Dar, se pare că nu a comis doar această infracțiune … organele de cercetare penală mai au în vedere infracțiunile de ultraj și hărțuire asupra polițistului local, fapte de o gravitate deosebită având în vedere că acest individ purta haina statului.

Faptul că acest individ a săvârșit aceste infracțiuni poate că nu ne-ar mira atât de tare …deranjant este că șefii structurilor din Poliția Română l-au favorizat pe acest individ, i-au facilitat drumul spre pensionare, i-au pus dosarul” la păstrat sub umbra de praf “.. căci așa se practică și la case mai mari. Fapta de corupție nu este numai a aceluia care o săvîrșește, mai este și a aceluia care o acoperă…și uite așa începe mirosul de corupție în serviciu pe bandă rulantă!

Mare ne-a fost mirarea când pe site-ul justiției am observat încheierea finală ( dezinvestire) din data de 12.03.2021….

După trei ani de la data săvârșirii faptei, instanța penală dispune începerea urmăririi penale in personam cu privire la numitul Anghel Mihai….asta după ce I.P.J. ILFOV prin reprezentanții săi din cadrul Biroului Control Intern au mușamalizat și tergiversat cu bună-știință întreaga anchetă dată prin delegare de Parchet. Cu siguranță ne ferim de generalități, nu putem afirma că toți lucrătorii din I.P.J. ILFOV sunt în postura de” cloșcă” așa cum apare titulatura acestui articol …nu, nici pomeneală de așa ceva..dar nu putem decât să remarcăm și să facem cunoscut opiniei publice lipsa de profesionalism al celui care a instrumentat acest dosar și anume Comisarul-sef Florea Dragoș.

Cum a spulberat acesta încredere celor din Parchet …conform practicilor dintre aceste instituții se deleagă un polițist pentru efectuarea cercetărilor din dosare …numai că, domnul comisar a propus Ordonanța de clasare menținută ulterior și de procuror. Păi nu știa domnul comisar cine este Anghel Mihai? A ieșit în evidență în toată activitatea sa cu ceva merite deosebite?

Nu, acest polițist nu are decât meritul deosebit de a fi fin al Primarului din comuna unde acesta activa și cu siguranță domnul Comisar-șef știa acest lucru…

Bineînțeles că nu ne bucurăm de răul nimănui, căci oameni suntem cu toții și suntem supuși greșelilelor dar…așa se întâmplă când autoritățile nu-și fac treaba…dacă s-ar fi intervenit la timp cu anumite măsuri de prevenție cu siguranță nu se ajungea la un astfel de deznodământ.

Mai grav decât atât a fost faptul că acest comportament deviant al numitului Anghel Mihai a fost susținut de către autoritățile care ar fi trebuit să intervină corectarea acestuia…aici facem referire la structurile Poliției Române.

Și dacă tot suntem la capitolul corupție în serviciu pe bandă rulantă să nu-l uităm pe actualul șef de post din comuna mai sus menționată în persoana domnului Teodorescu Stelian Adrian care i-a fost șef ierarhic numitului Anghel Mihai la data cand s-a săvârșit infracțiunea asupra polițistului local…și, după cum bine știți în loc să intervină conform atribuțiilor…seful de post a preferat postura de martor în Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Brănești decât să aplice la respectarea legii. Că tot vorbim de respectarea legii…cine să o respecte? Domnul din imagini? Nici vorbă….atâta timp când acesta este polițist, șef de post și mai cu seamă administrator de firmă privată în construcții….tare omu ‘ ….ce să mai…vede cineva din Control Intern din I.P.J.ILFOV?

Cum să vadă? Acolo s-a instalat boala “orbul găinilor ” …întrucât au fost sesizări cu privire la activitatea paralelă a șefului de post…sesizări formulate de mai mulți cetățeni din comuna respectivă și nu numai …concluzia : boala “orbul găinilor ” nu se tratează, n-are leac nenicule…ba mai mult.. este contagioasă..s-a extins la cine trebuie din I.P.J.ILFOV pentru facilitarea acestui “nenic”…să închinăm paharul în cinstea lui…”să ne trăiești nenicule”…nu de alta dar așa-i urarea din imaginea alăturată!

Faptul că n-a intervenit conform prevederilor legale cu privire la evenimentul produs la data de 26/27.03.2018 putem înțelege (oarecum) dar, cu privire la încălcarea legii cu nesimțire din partea acestuia de ani de zile ….nu mai putem fi atât de îngăduitori…aici facem referire la declarațiile acestuia de avere de-a lungul timpului de când activează în sistem, unde nu apar firmele de construcții pe care le deține cu soția sa.

Și în acest caz ( deși sesizat) lucrătorii din cadrul Biroului Control Intern/I.P.J.ILFOV au “orbul găinilor ” deci, cu bună-credință adresăm întrebarea: Până când domnilor din conducerea I.P.J.ILFOV și M.A.I. toleranța asta? Nu de alta…dar pe la televiziuni folosiți sintagma:”Toleranța zero!” ….Aici, nu este : “zero?”

Conducerea I.P.J. cunoaște aceste aspecte dar nu a luat nicio măsură împotriva acestuia ,ba mai mult decât atât l-au promovat în funcție…Oare cum s-a făcut verificarea prealabilă de către structurile competente din M.A.I.? Probabil, mai așteptă puțin cât să-i faciliteze și acestuia drumul către pensie, căci așa este procedura băieților deștepți din minister!

De-a lungul timpului nu apare nicio vorbă despre firmele de construcții deținute de acesta, nici suma colosală din urma acelui litigiu…nimic /nimic …curat ca lacrima!

Precum zicala: “Așa șef/ așa subaltern”… Morala: Dragi cetățeni, de unde să așteptăm siguranță și încredere dacă Poliția Română este căpușată de astfel de personaje”….

In loc de incheiere:

Nu suntem noi nici in masura, nici indreptatiti sa dam sfaturi celor din „Mafia Cismaru” care a sufocat Branestiul – Ilfov, putem spune ce am face in locul Primarului Cismaru Niculae si „demnitarului” Vasile Mariana!

Ne-am pregati un “bagajel” mic cu strictul necesar sa il avem la usa, ca nu se stie niciodata cine va „bate” seara la „portita” si pana atunci joc de glezne deoarece toata „distractia” a trecut la un alt nivel bazat pe principiul dominoului pe 3 trei module diferite – darama tot, bowling si skeeball.

Prima piesa a picat. Sa vedem cand se ajunge la telefoanele de serviciu interceptate fara mandat (ups…ceva probleme la inima domn’ sef Tanase Liess Liviu Mihai?), la furaciuni, etc.

 Jale mare…

Domn’ primar, de ce sunteti asa negru la fata? E doar inceputul….ca nu mai aveti justitia in „portofoliu” sa dormiti linistit.

Si … dumneavoastra care sperati la parlamentare….ptiu drace, ce schimbare … la 180 de grade!  Vom reveni. (Gabriela Muntean).

O piedica in calea uitarii….cateva articole din arhiva ziarului despre “Mafia Cismaru”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here