Generalul de aviație Tod Wolters, liderul Comandamentului european al Statelor Unite (EUCOM), a fost audiat joi în congresul SUA pe marginea posibilului conflict militar din Ucraina și a cerut mai multe distrugătoare și avioane F-35 pentru a descuraja agresivitatea Rusiei în zona pontică

„Observ un efort concertat al forțelor navele rusești în Marea Baltică, în Marea Barents și Marea Neagră”, a declarat generalul Tod Walters, potrivit siteului umbrela-strategica.ro.

„Trebuie să împiedicăm (conflictul n.n.) și, dacă asta eșuează, suntem pregătiți să răspundem agresivității cu toată greutatea alianței transatlantice”, a declarat generalul Tod Wolters în timpul unei audieri a Comitetului pentru Servicii Armate ale Casei în regiune. Comentariile au venit pe fondul unei tensiuni sporite între Washington și Moscova, care are mai multe trupe la granița cu Ucraina decât oricând din 2014 relatează și Defensenews.com.

Generalul a explicat că este necesar ca SUA să disloce în Europa alte „două distrugătoare, pentru a ne îmbunătăți capacitatea de a vedea sub apă”, dar și un număr suplimentar de avioane de luptă de generația a cincea F-35.

La rândul său, Laura Cooper, secretar adjunct al Apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia, a declarat că, după 2014, Pentagonul și-a concentrat atenția asupra Mării Negre.

„Și adoptăm o abordare care privește în mod holistic toți aliații și partenerii noștri din regiune”, a mai spus Cooper, care a adăugat că Statele Unite depun eforturi pentru a spori conștientizarea importanței domeniului maritim în Ucraina, Georgia, Bulgaria și România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here