Denunțul secolului la DGIA: Soția lui Ciucă, acoperită la Contrainformații” titram ”lovitura” din 5 aprilie. Atunci când dezvăluiam că Maria Cristina Ciucă este încadrată la Ministerul Apărării Naționale. La Direcția Generală de Informații a Armatei! La Direcția de Contrainformații și Securitate Militară! Adică la chiar DCiSM, structura supervizată ”logistic” de generalul Iulian Cristi Gherghe. Nimeni altul decât fostul adjunct al DGIA, arestat pentru delapidarea a sute de mii de dolari din fondurile operative destinate exclusiv ofițerilor sub acoperire ai Informațiilor Militare.

Hăpău urăște de moarte SIE după schimbarea cumătrului Predoiu

Iată însă că nu a trecut nici măcar o lună și, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, soția ministrului Apărării și-a ”procedurizat” deja pe repede înainte ieșirea la pensie! Ceea ce înseamnă că deja ”se îngroașă gluma”… Iar ”șandramaua” lui Hăpău nu mai poate fi ținută prea mult ”în viață”, oricâte fonduri operative s-ar pompa în teribila propagandă de casă. Și mai ales în politicienii deja racolați ”cu cardul lui Sima”, generalul responsabil cu ”operațiunile speciale” ale DGIA!

Oprișor, ”misiune imposibilă”!

În ciuda tuturor acestor ”zvâcniri” de ”animal rănit” ale generalului Hăpău, campania ”NAȚIONAL”, începută în urmă cu un an, continuă! Și încă în ritm accelerat! Astfel că, în ciuda măsurilor de-a dreptul paranoice de ”contrafilaj” luate de subordonații dintr-una din cele mai specializate structuri în acest sens, ”surprizele” se vor ține lanț pentru șeful Informațiilor Militare. Cel care nu are ce să comenteze, știind foarte bine de ce a fost convocat ultima oară la Washington! Mai ales că, în loc să coordoneze operațiunile anti – GRU aflate în fișa postului, se specializase în monitorizarea ofițerilor sub acoperire ai altor structuri. Și în special a celor care chiar reacționau la provocările hibride ale agenților GRU din România! Ura sa viscerală față de SIE – mai ales după ce cumătrul Silviu Predoiu a fost schimbat – ajungând să fie identificată drept o adevărată vulnerabilitate la adresa securității naționale! Astfel că, ghinion, în ciuda ”contrafilajului” nebun de la CCA, uite că se știe de ”felicitările” – plicuri cu bani cash! – pentru analiștii și acoperiții DGIA din presă!

DNA băga pe o parte, DGIA scotea pe alta!

”Solde” pe care aceștia le primeau atât de ”Sărbătorile tradiționale”, cât și atunci când ”dinamica operativă” impunea un contraatac mediatic de urgență. Dar întotdeauna sub stricta supravegherea audio-video asigurată din discretele ”dubițe negre” ale DGIA, cele care au asigurat și ”perimetrul” Sufrageriei lui Oprea… Totul pentru ca nu cumva cei racolați contrar legilor românești să ”muște mâna care i-a hrănit”. Dar cea mai proastă veste pentru capii DGIA este că legendata ”omerta” a procurorilor militari tocmai ce este pe cale să se facă țăndări! Deja lucrându-se la probatoriul contrainformativ al ”descinderilor nocturne” pe care generalul Hăpău le făcea sub deplină acoperire în aresturile unde se aflau inculpați ”cu nume” ai Direcției Naționale Anticorupție! Și asta doar așa, să se știe că se știe! Cu nume și prenume… Cu dată și ”culoarul” pe care Hăpău a ajuns să ofere protecție informativă ”greilor” anchetați de DNA!!!

Dilema lui Oprișor …

Dincolo de iminenta sa decădere, Marian Hăpău a fost dintotodeauna un adevărat ofițer de informații. Și încă unul de top, extrem de apreciat în lumea de intelligence pentru ”loviturile cu mantă” în care se specializase. Totul însă doar până când generalul Ilie Botoș i-a stricat ”echilibrul profesional”, atrăgându-l într-un joc subteran al combinațiilor tot mai greu de gestionat. Oricum, prin transferul soției generalului Ciucă la DCiSM, Hăpău dădea o nouă lovitură de proporții. Una menită să îi securizeze hegemonia asupra DGIA. Mai ales că analiza lui Hăpău privind ascensiunea ”eroului de la Kandahar” s-a dovedit una corectă, fostul general ajungând ministrul Apărării. Astfel că zilele lui Hăpău în fruntea DGIA se anunțau unele liniștite, cu nevasta singurului superior scriptic ”ținută aproape”, într-un birou din cea mai bine plătită Direcție din cadrul DGIA. La fel cum ”expertiza” lui ”Happy” s-a dovedit la fel de benefică și în documentarea consilierului prezidențial Ion Oprișor. Prin discreta angajare a ”obiectivului Oprișor”, cu tot cu ”grava sa vulnerabilitate personală” – sau poate tocmai de aceea! – la DGIA. Ce-i drept, la o structură teritorială oarecare precum cea prahoveană, ci nu la Contrainformații…

La cine renunță Iohannis primul…?

Numai că astfel generalul Hăpău nu ar fi trebuit să aibă nicio surpriză, nici din partea Ministerului Apărării și nici dinspre Administrația Prezidențială. Adică singurele instituții care la o adică ar fi putut exercita un control legal asupra sa. Dar iată că, tocmai când se credea pus la adăpost, generalul Hăpău s-a trezit cu ”ranga contrainformativă Gherghe” în dinți! Iar în ciuda eforturilor ”logistice” cu adevărat impresionante depuse în ultimele săptămâni pentru ”îngroparea” dosarului Gherghe sau barem ascunderea acestuia sub tot felul de ”fumigene” propagandistice, atât Ciucă, cât și Hăpău au ajuns în punctul în care conștientizează că nu mai este loc pentru amândoi în sistemul militar! Astfel că Hăpău își joacă ultima carte aflată la dispoziție, sursele noastre susținând că ministrul Ciucă regretă deja imens că s-a lăsat amăgit de angajarea soției în subordinea directă a șefului DGIA. În timp ce acesta din urmă bănuiește că varianta de lucru a ministrului, pentru a își scăpa propria caschetă, este ”predarea necondiționată” a generalului Hăpău.

Banii pentru ”operațiuni speciale”, ”tocați” pe politicieni!

Și eventual ”declasificarea controlată” a vizitei acestuia la Moscova… Însă în toată această paradigmă cea mai ingrată misiune o are generalul Oprișor. Pentru că Iohannis va prefera să îi spele altcineva ”rufele muradre” de la ”Armata mea”. Astfel că fiind ”uns cu toate alifiile” din îndelungata vreme petrecută ca primar al unui oraș ca Sibiul, și încă în plină campanie de retrocedări, ”neamțul” va face ”sacrificiul” necesar pentru ca să nu fie prins în ”hora” dezvăluirilor. Numai că ”sugestia finală” trebuie să o facă Oprișor. Cel al cărui fiu Hăpău zice că l-ar fi reabilitat chiar el… Însă dincolo de această ”favoare personală”, Oprișor a mizat pe cartea Ciucă pentru șefia Guvernului…

Zisu, ”campionul cluburilor”!

Totuși, de remarcat camaraderia până la ”prăbușirea finală” care încă îi leagă pe ”Frații Petreuș” ai MApN-ului, generalii Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu. Mai ales că ”nemuritorul” din fruntea ”Logisticii” nu pregetă niciun ”efort specific” pentru salvarea lui Hăpău. Numai că ”băieții răi” ai sistemului monitorizează cum, puternic concentrat pe eforturile de a salva ce mai este de salvat din DGIA, Zisu nu a mai prins de veste că numele său este tot mai pomenit prin cluburile de fițe din oraș… Acolo unde deja șampaniile, dedicațiile și ”mimozele” curg pentru ”campionul Zisu”… Așa că, pentru a nu îi rămâne din nou vișinata de casă în gât, generalul Zius ar face bine să mai tempereze obsesiva folosire a numelui său prin atât de costisitoarele cluburi de noapte ale Capitalei… Mai ales că imediat după ce și-a revenit din șocul că un procuror militar poate propune în România arestarea sa iar un judecător militar să o dispună, generalul Gherghe a plusat imediat în negocierea ARV-ului său. Atât cu cei 480.000 dolari din fondurile operative pe care i-ar fi ”predat superiorului” – de remarcat că vorbim de numărul doi din DGIA!- cât și cu amănunte despre ”șprițurile băiețești” organizate la ”Haiducul”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here