Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii – condusa de vicepresedintele CSM Florin Deac (foto) – a scos la pensie sase procurori in sedinta de marti, 18 mai 2021.

Printre ei, se numara procurorii militari Marian Tudor si Virgiliu-Marian Istrate, care au lucrat in dosarul Revolutiei (ambii de la PICCJ). Primul l-a clasat in 2015 (click aici pentru a citi), iar al doilea a facut parte din echipa de procurori care l-a trimis in instanta in 2019. Totusi, amintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a intors anul trecut rechizitoriul la parchet.

In plus, CSM i-a aprobat iesirea la pensie procurorului Gigel Pirlog, si el de la Parchetul General. A nu se confunda cu Bogdan Ciprian Pirlog, prim-adjunctul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Totusi, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat analizarea cererii de pensionare a procurorului Sorin Eugen Iasinovschi de la SIIJ pana la solutionarea definitiva a dosarului disciplinar care il vizeaza.

Minutele CSM:

1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.06.2021, a domnului PIRLOG GIGEL, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea analizarii cererii de pensionare a domnului IASINOVSCHI SORIN EUGEN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, pana la solutionarea definitiva a procedurii disciplinare. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 02.06.2021, a domnului colonel magistrat ISTRATE VIRGILIU – MARIAN, procuror militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 15.06.2021, a doamnei APOSTOLESCU SANDICA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 26.05.2021, a doamnei NESTEA ANTONETA ELENA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.06.2021, a domnului JIGA LEONARD TOMA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, delegat in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la aceasta unitate de parchet. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 30.05.2021, a domnului general de brigada magistrat TUDOR MARIAN, procuror militar sef al Serviciului organizare, mobilizare, resurse umane, economico-financiar si administrativ la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, delegat procuror militar sef adjunct al aceleiasi unitati. (unanimitate)”.

Sursa: Lumea Juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here