(Preluare National – Catalin Tache):

Ca să fim cât se poate de sinceri de la bun început, Klaus Iohannis nu s-a întors de la Washington doar cu șăpcuța primită de la fostul președinte Donald Trump. Dar și cu asigurarea fermă că Statele Unite ale Americii vor investi în baza militară de la Mihail Kogălniceanu, pentru a o face una dintre cele mai mari din întreaga Europă!

Iohannis și Ciucă, giranții extinderii bazei de la Kogălniceanu

Ceea ce, cu adevărat, se va și întâmpla! Dar nu pe banii americanilor! Pentru că nici nu a apucat bine Ministerul Apărării Naționale să ”elibereze” de sarcini terenul din jur pentru extinderea bazei militare, că de la Casa Albă s-a și primit un ”flit” de zile mari. Administrația Trump ”reevaluând” situația și anunțând că are nevoie de bani pentru construcția ”Marelui Zid” de la granița cu Mexicul, ci nu pentru unitatea dobrogeană. La fel cum noua Administrație Biden nu a prevăzut în bugetul Pentagon-ului pentru acest an vreun dolar pentru trimiterea de noi trupe suplimentare ale US Army în România.

”Românul plătește”

Astfel că debila clasă politică românească și-a luat angajamentul ca, deși americanii ne-au dat ”țeapă” pe față, totuși extinderea bazei de la Kogălniceanu să aibă loc! Printr-un proiect de 12 miliarde! Asumat strict de la bugetul național! Și fără ca niciun lider politic să se întrebe măcar câte spitale sau creșe s-ar fi putut face cu acești bani! Sau barem toalete în interiorul, ci nu în curțile școlilor și posturilor de Poliție! Dar obediența în fața partenerilor este deja atât de cronică, încât Ministerul Apărării Naționale a și scos la bătaie primul pachet de servciii pentru extinderea bazei, în valoare de peste 2,15 miliarde! Astfel că nici nu mai are rost să înșiruim firmele care s-au înscris… Ci doar că ”plata se va face”! Că, vorba aia, ”românul plătește” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here