”Justiția este mama democrației. Fără un stat de drept, nu poate funcționa o societate liberă, bazată pe drepturile omului. De aceea, modernizarea statului român nu se poate face fără o reformă a actului de justiție”, a declarat președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Domnul Diaconescu susține că lupta pentru o justiție independentă este permanentă, în condițiile unei puternice rezistențe manifestate de grupuri de interese politice și economice care își exercită influența  în diferite  instituții ale statului. ”Este absolut obligatoriu să ținem justiția, ca o putere a statului, de sine stătătoare, în afara jocului politic, iar magistrații să fie feriți, prin inamovibilitate, de orice formă de imixtiune venită din afara sistemului. Statul trebuie să ofere condiții optime pentru ca justițiarii să-și poate exercita atribuțiile. Legile justiției reprezintă o prioritate într-un stat democratic, care trebuie să răspundă cerințelor unei societăți deschise ”, a mai spus domnul Cristian Diaconescu.

De Ziua Justiției, PMP atrage atenția că românii au nevoie  de încredere în actul de justiție, de făptuirea dreptății în țara lor și de aducerea în fața instanței, a actelor de corupție.  ”La mulți ani, justiție liberă și nepărtinitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here