(Preluare National – Catalin Tache):

Avem un ministru de Externe obsedat de rezolvarea problemelor globale ale omenirii. Fără însă ca lui Bogdan Aurescu să îi pese la fel de mult și de solicitările care cu adevărat îi arde pe cetățenii români. Dar asta se întâmplă atunci când, asemenea președintelui Klaus Iohannis, și ministrul de Externe se crede un lider regional fără de a cărui vigilență pacea în acest colț al lumii ar fi imposibil de păstrat.

Aurescu se ia de hackerii chinezi

Ceea ce și explică de ce de atâtea ori, fără să îi ceară cineva, titularul de la Ministerul Afacerilor Externe a ”băgat bățul” prin ”gardul” rusesc, sperând probabil că astfel americanii vor trimite la București ”plicul” cu numele său pentru numirea în funcția de ambasador al României la ONU. Numai că nu a fost să fie… Așa că Bogdan Aurescu, cel ”alintat” în tot sistemul drept ”Bichonul” a început să ”latre” direct la Marele Zid Chinezesc!

Uite cine apără MICROSOFT!

Și uite cum Ministerul Afacerilor Externe s-a trezit din toropeala specifică vacanței și a ieșit public cu un comunicat de o virulență fără precedent. Dar nu pentru a întreba barem de ce România nu este primită în Spațiul Schengen sau de ce am rămas ”proștii Europei” și avem încă avem nevoie de vize pentru a intra în SUA… Nu, pentru că pe ministrul Aurescu îl roade doar grija de… MICROSOFT. Astfel că MAE a luat poziție în privința atacurilor cibernetice împotriva serverelor Microsoft Exchange, care au afectat servere din întreaga lume : ” Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și ceilalți parteneri în contextul îngrijorărilor exprimate public cu privire la derularea operațiunilor cibernetice maligne asupra Microsoft Exchange Server, precum și cu privire la campania cibernetică a grupării APT 40, acțiuni evaluate ca fiind asociate cu Republica Populară Chineză și care au vizat instituții guvernamentale și industrii cheie la nivel eruopean și internațional.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here