Continua controversele din jurul sinuciderii profesorului Alexandru Sonea, fostul presedinte al Senatului Universitatii de Agronomie si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV). Multi se intreaba daca nu cumva suicidul – gest care a cutremurat pe toata lumea – a avut legatura cu contributia lui Sonea la o inscenare judiciara de proportii. Dupa cum Lumea Justitiei v-a amintit deja aici, Sonea a fost cel care in 2012 a convocat sedinta in care senatul universitar a votat ca USAMV sa se constituie parte civila in dosarul Baneasa, in care fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a pronuntat binecunoscuta condamnare cusuta cu ata alba impotriva omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Ei bine, iata ce scrie pe Facebook luni, 26 mai 2021, realizatoarea Anca Alexandrescu de la Realitatea TV apropo de tragicul eveniment de la USAMV, dezvaluie Lumea Justitiei:

Presedintele Senatului Universitatii de Agronomie din Bucuresti, Alexandru Sonea, gasit spanzurat in biroul sau la inceputul lunii iulie, a fost implicat in celebrul dosar Baneasa.

Este cel care a cedat presiunilor procurorului DNA Nicolae Marin pentru ca Universitatea sa reclame un asa-zis prejudiciu in dosarul Baneasa, prejudiciu care nu a fost dovedit niciodata. Ce legatura exista intre aceasta tragedie si dosarul care ridica mari semne de intrebare? De ce se temea Alexandru Sonea?

Desfaceau si distrugeau vieti procurorii cand lucrau cu SRI? Asa pare sa sugereze chiar fostul sef DNA, Daniel Morar, acum judecator la Curtea Constitutionala. “Decizia de scoatere a serviciilor de informatii din cercetarea penala, cea mai importanta pentru mecanismul penal al tarii”, o declaratie a fostului sef DNA care a stat in gat multora. Ce se intampla cu SIIJ si de ce se cearta USR-PLUS si UDMR Care este miza? De ce SUA este preocupata de aceasta Sectie si isi avertizeaza investitorii ca se ocupa “doar de cazuri motivate politic”? Va astept de la 18 alaturi de invitatii mei sa intram in Culisele statului paralel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here