(Preluare National – Catalin Tache):

Într-un act de firească normalitate, ministrul Lucian Bode a dispus, în sfârșit, scoaterea la concurs a celor mai importante funcții de conducere a unor structuri vitale pentru buna funcționare a Ministerului Afacerilor Interne. În frunte cu chiar cea de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Însă bunele intenții ale ministrului Bode tocmai ce sunt pe cale de a fi deturnate prin surprinzătoarele înscrieri la concursul pentru inspector general a coloneilor Bogdan Enescu și Mircea Tulică.

Lucian Bode poate cere rapoartele!

Acum, normal că fiecare cadru al IGJR are dreptul să se înscrie la orice concurs. Numai că, în cazul celor doi, bine ar face ministrul Bode dacă ar solicita, strict oficial, și rapoartele informative care îi privesc pe ”Regele Deconturilor” și veșnicul său ”aghiotant” de la Iași. Nu de alta, dar când vor bubui noile dosare cărora deja procurorii militari le-au aprins ”fitilul” s-ar putea să fie prea târziu pentru a mai repara imaginea Jandarmeriei.

Formează un cuplu!

Mai ales că Bogdan Enescu și Mircea Tulică formează un cuplu în această încercare de a recuceri Jandarmeria Română. Lucru documentat încă de la începutul anului, atunci când titram ”lovitura” din 5 ianuarie ”Sub nasul DNA, colonelul Enescu, atac raider la IGJR”. Și când avertizam că ”și după ce a fost ejectat de la conducerea Jandarmeriei, după ce procurorii de la Secția Militară a DNA au început urmărirea penală împotriva sa, colonelul Bogdan Enescu tot nu se potolește. Și agită apele de la IGJR, atât cât mai poate, forțând declanșarea unui adevărat atac raider asupra actualei conduceri. Strategie prin care anunță că va prelua frâiele Jandarmeriei. Astfel că deja „Mâțu” și-a făcut viitoarea echipă de conducere. Colonelul Mircea Tulică de la IJJ Iași urmând a fi viitorul număr doi”.

Asta să fie din nou imaginea Jandarmeriei Române…?

Asta după ce, în timp ce subordonații lui Enescu făceau coadă la DNA pentru a da declarații halucinante despre sporurile pe care șeful Jandarmeriei și le-a dat cu de la sine putere în plină pandemie, acesta încerca să câștige loialitatea oamenilor săi de încredere prin întocmirea unei ”liste scurte” cu propuneri pentru avansarea la gradul de general. Cap de listă fiind, bineînțeles, același Mircea Tulică de la Iași… Astfel că planul lui Enescu este simplu.

Enescu și Tulică merg în cuplu…

Dacă ia el, îl pune pe Tulică prim –a djunct, pentru a nu mai avea alte surprize. Iar dacă iese primul Tulică, îl ia acesta pe el ”numărul doi”. Și, ce-i drept, planul nu este rău deloc…

Numai că mâine vom prezenta informația de ultimă oră care va scurtcircuita strategia ”paznicului de case din Dobroești”! Și care vine direct de la DNA Militar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here